Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

AK Partide kavgalar erken mi başlayacak ne?

AK Partide kavgalar erken mi başlayacak ne?

Ve sonunda sıkıntılar patır patır ortaya çıkmaya başladı bile...

Göreceksiniz bir kaç ay sonra büyük veya Bütünşehir yasası patlayacak. Hali hazırda büyükşehir (bütünşehir) yasası ile malum ilçe belediyelerin yapacağı fazla iş kalmadı.

Tüm yatırım ve hizmetlerin % 90 ı inanın ki Bütünşehir'e bağlandı. Bu böyle olunca da ortaya çıkan tablo berbat ötesi hale dönüyor. Ve patladı dedik ya!.

Patlayan konu şimdilik açıklamayayım ama halkın ayağa kalkmasına neden oldu. Yarın ki köşe yazımla birlikte haberimizi bir aksilik olmazsa ( bilgileri tam alalım) size aktaracağız. Ama görünen o ki AK Parti de sanki Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığına seçilmesi bekleniyormuş.

Sanırım bu bütünşehir yasası zamanlaması çok kötü bir zamanlama oldu. AK Parti iktidarına bu güne kadar hiç bir kesimden tepki gelmiyordu. Ama bundan sonra gelecek göreceksiniz. He de artarak.

Nedenlerini sıralamaya başlarsak bize ayrılan alan yetmez. Gazeteyi komple yazsak yine yetiremeyiz. Sonuç olarak halk belki de yıllar sonra yeni yeni nefes alamadığını fark ediyor. Ya da tam aksine parti içinde ki çekişmenin yeni boyutu bu şekilde ortaya çıkacak.

Yani bütünşehir'le birlikte alt kademe belediyeler konumuna düşen ilçe belediyeleri ile Samsun Büyükşehir belediye başkanı arasında ki daha önceden olan sıkıntılar doruk yapacak.

Bu görünüyor demiyorum aleni olarak ortada. Çarşamba başta olmak üzere çok sıkıntılı günlere yelken açacak gibiyiz. Yine ortada halk var, siyaset var, bürokrat var, eylem var. Var oğlu var.

Arada bu defa yine halkı koruyacağız diyerek gazeteciler mi arada bir kere daha kalacak göreceğiz. Ama yıllardır susan halkın ayağa kalkması, soluk almaya çalışıyoruz söylemleri, bizi kandırdılar muhabbetleri gelecekte ki sorunları, sıkıntıları ve dertleri ayyuka çıkartacak gibi görünüyor.

Ve elbette ki 27 Ağustos'ta yapılacak 1. Olağanüstü kongre sonrasında Başbakan ve Genel Başkanını seçecek olan AK Partili kim olacaksa ülke genelinde kucağında nur topu gibi sorunları, dertleri, çekişmeleri bulacak.

Hele bir de ardından seçim olacağını düşünürseniz.Listelere girecekler, giremeyecekler, küskünler, Genel Başkan seçilen ismin Recep Tayyip Erdoğan kadar kudreti, siyasi manevrası, duruşu olamayacağı da hesaplanacak olursa...

Gelecek günlerin çok şeylere gebe olduğunu söylemek mümkün görünüyor.

Bunu ANAP'ın Özal sonrasında ki haline benzetiyorum. Her ne kadar Özal Çankaya'dan istediği gibi yönetemedi, müdahale edemedi ama Erdoğan Yarı Başkanlık sistemini uygulayacak ve direk müdahale edecek denildiği gibi müdahale ederse işte o zaman ortalık daha çok karışacaktır.

Neden derseniz bir partinin değil 80 milyona yakın Türk halkının Cumhurbaşkanının, başkanının sadece bir partiye taraf olması sancıları, dertleri arttıracaktır.

Mecburen olaylar hızlı bir şekilde ters rüzgara dönüşecek olursa kaos, sıkıntı ve enteresan gelişmeleri göz ardı etmeyin.

Şimdiden bunları görememek bilgisizlik olur.

Ve sonuç:

Bütünşehir, İlçe belediye başkanlığı seçimleri sonrası kavgalara hazırlanın. Yusuf Ziya Yılmaz ve İlçe Belediye Başkanlarının kavgalarını yakında sayfa sayfa okumaya başlarsınız. Sorunlar dağ gibi.

Üstüne Özel İdareler de bütünşehir olunca. Ne yapsın Yusuf Ziya Yılmaz başkan. Yol, su, elektrik, kanalizasyon, yatırımlar, iş, istihdam sorunu derken gelecek günler çok baş ağrıtacak çook.

Bunlara birde alt belediyeler ile bütünşehir personellerinin uyumsuzluğunu eklerseniz iddialarımda ki büyüyen dağ yumağı gibi dertleri görmemek imkansızlaşıyor. Yarını bekleyin. Neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi