Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Kavgalar, eleştiriler ve haklılıklar

Kavgalar, eleştiriler ve haklılıklar

Dün dile getirmiştim ya!. AK Partide kavga erken mi başlayacak. İnanın karnından konuşanlar çoğaldı.

Hani meşhur bir siyasi söylem vardı: "Karnını kaşıyan adam"

Son zamanlarda karnını kaşıyan kaşıyana AK Parti cenahında. Bu tıpkı akbabanın ölmeye yakın olan bir kişinin peşinde dolaşmasını andırıyor. AK Partide akbabalar kimler pek fazla bilinmez ama...

Siyasi arenada ki çekişmelerin sıkıntı ve dertlerini vatandaşlar çekmeye başladı. İşin aslına bakarsanız olgunlaşmamış meyve ham olur ve yemek isteyenin ya midesini ağrıtır veya ağzı bir hoş yapar.

AK Partinin Büyükşehir yasası da hem mide ağrıtmaya hem de ağızları artık bir hoş etmeye başladı bile. Birde buna Milletvekilliği, makam, Başkanlıklar falan filan hesapları eklenince ortalık toz duman. Birbirini çekemeyen başkanlar, makamlarda ki siyasiler dün yapılan hizmetlerde ki hataları, eksikleri ortaya sermeye yavaş yavaş başlıyor.

İşin enteresanı bu işler olurken asla kendileri dillendirmiyor. Görünen kılavuzlar var onlar kullanılıyor.

Garibanlar üç beş kuruş ekmek yiyecek, ailesini geçindirecek ve sonu 657 ye tabi devlet memurlarına olacak ne olacaksa. En azından bu iyi görünüyor.

Eski yetkililerinden birisi resmi hiç bir işin altına imzasını atmaz hep altında ki Müdürlerine, memurlarına imza attırarak olumsuzluklarda, yolsuzluklarda hep onlar hedef olurmuş.

Bu siyaset ne zaman tertemiz olacak merak ediyorum.

Siyasette birileri tertemiz olabilir ama çoğunluğunun altını eşelediğiniz vakit inanın pislikler gün yüzüne tıpkı Çarşamba katı atık merkezi tesisinde ki kokular gibi kokmaya başlıyor. Elbette ki bu halkı etkiliyor yukarıda kilere, sosyetik ve kokudan uzak zenginlere, makamlara ulaşmıyor, ulaştırılmıyor.

Ve ak partide de hesapları olanlar yavaş yavaş piyasayı germeye başlamışlar bile.  Bunu hissetmemek hiç bir şey bilmemeye benzeyecektir.  Bu vesile ile Çarşamba Katı Atık Merkezi gelecek günlerde enteresan olaylara gebe olmazsa şaşırmayacağım. Şimdilik hedefe ön perde de bir kişi konuldu. Sonrasına yani perde arkasına iyi bakın yine siyasetçilerin perde oyunlarını göreceksiniz.

Ben her zaman Yusuf Ziya Yılmaz başkanın akıllı ve insancıl yanının güçlü olduğunu iyi bilmemden dolayıdır ki bu işi de kısa sürede çözüme kavuşturacaktır. Ama oyunların son bulacağına inanmıyorum. Samsun siyaseti gün geçtikçe pis kokular vermeye başladı demedi demeyin....

***  

Kısa not dün Zonguldak'tan bir Gazeteci meslektaşım ziyaretimize geldi haberimizde var. Ama enteresan olanı ziyarette söyledikleri oldu. Bu kadar dışarıdan gelenlerin gözü ile anlatıldığı gibi görünebiliyor ve eleştiriden öte tebrik ediliyorsak ne mutlu bizlere. On yıldan bu yana demek ki yolumuz doğru yol derken boşa dememişiz. Parmakla gösterilecek bir Gazete olmaktan onur ve gurur duyarız. Bunu hele ki başka bir ilden gelen bir meslektaşımızın izlenimleri ile gündeme getiriliyor ve tebrik ediliyorsa daha da mutluluk verici oluyor.

Bizler kendisine teşekkür ediyor yolumuzdan ve çizgimizden rabbim müsaade ederse yıllarca da çıkmayacağımızı belirtiyor sizlerin güvenine layık olmaya ve haklıların yanında olmaya devam edeceğiz. Çok şükürler olsun. Kendi içimizde ki sözüm ona yetkili, iş dünyası ve siyasetçilerin göremediklerini, söyleyemediklerini ilçe dışından gelenler söyleyerek tebrik ediyor ya!.

Allah sevenden, destekleyenden razı olsun. Görmeyen gözlerden, art niyetlerden, nazarlardan ise bizleri korusun.

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi