Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

14 ton esrar, 30 trilyon: Kim bu riske girmez ki?

14 ton esrar, 30 trilyon: Kim bu riske girmez ki?

Şu Samsun harbiden çok farklı bir şehir. Kimine göre Karadeniz'e açılan kapı, Kimine göre Türkiye'nin asayişte en sıkıntılı ili. Bazılarına göre siyaseti hiç bir il ve ilçeye benzemeyen memleketi. Ve her kesin hem fikir olduğu 19 Mayıs şehri. Ama bir 19 Mayıs şehrinin verdiği değerleri ve önemi yaşamayan, yaşayamayan bir şehir...

Basını ayrı, siyaseti ayrı, asayişi ayrı velhasıl Müftüsünden alın, Öğretmenine, Bürokratından alın işçisine kadar değişik bir memleket. Peki Değişen ve gelişen Samsun da: İş ve istihdam alanında değişen var mı? YOK.

Samsun göç verirken bir yandan da göç alan en büyük illerden birisi Samsun. Kimse fark etmiyor. Samsunlular memleketten kaçarken, Son yıllarda özellikle Doğu İllerimizden her nedense artarak devam eden bir göç alıyor. Ne var bunda diyenlere...

Geçtiğimiz Cumartesi günü bakın Ayvacık'ta tarihimizde görülmemiş bir Hintkeneviri olayı yaşandı. Duyan kulağına inanmadı, dili tutuldu. Dedikodulara ve bazı basında çıkan haberlere göre yakalanan Hintkenevirinin yaşı da kurutulduğu vakit 14 ton... 14 ton esrar piyasada neresinden bakarsanız tahmini en az 30 trilyon. (30 milyon TL)

İş ve istihdamın olmadığı ülkeler ve memleketlerde insanlar kendi kafalarına göre çözüm yolu üretirler. Bizimkiler de esrar yolunu daha çok seçer kullanır olmuş. İşsizlik deyin, korkusuzluk deyin her ne derseniz deyin ama işin aslı sanırım ki başka olsa gerek. Durup dururken yıllar sonra Ayvacık'ta 14 ton esrar ekmek her babayiğidin harcı değil.

Kısacası bu operasyonu Jandarma ve Emniyetin tamam operasyon bitti işimiz bitti diyerek bir kenara bırakmamalı derim. Bu işin arkası, arka fonu çok karanlık.

Halk arasında konuşurken bile bu kadar esrarı ekecek kadar cesaretli kimse bu bölgede olamaz. Bunun işçiliği ve daha bilmem neleri deyip duruyor. Halk der ki olsa olsa bu işin arkasında ya büyük insanlar, tanınmış isimler var, Ya da son zamanlarda Ayvacık ilçesi kırsalında yaşamaya, Karadeniz'e girmeye çalışan terör örgütü parmağı var. Evet bu işin peşini ne jandarma ne de Emniyet bırakmamalıdır. Allahın dağında, ormanlık arazide bu kadar devasa bir ekim yapmak her babayiğidin ne harcı ne de cesareti olabilir. Bu iş arkasında pis kokular var sanırım. Halk tedirgin, halk sıkıntılı.

Bu esrar yarın bir gün okullar açılacak ve okullara kadar giren bu zehir daha çok girmeye başlarsa çocuklarımıza nasıl eğitim verdireceğiz.  Bunun yanı sıra bu alanda terör örgütünün parmağı varsa nasıl bu bölgede yaşayacağız. Kısacası bu operasyonla Samsun çok şeye gebe kalmıştır.

Bizde bu işin peşi ormanda sahipsiz hintkeneviri değil mutlaka bilinçli bir ekim olduğu ve mutlaka sonuna kadar gidilmesi gerektiğini iddia ediyoruz. Bekleyip göreceğiz.

Ama görünen köy artık ne kılavuz istiyor ne rehber. Bu işin altı pis. Korkmadan üzerine gidilmelidir diyorum. Aksi takdirde Samsun ve Samsunlular ile en çokta Ayvacık ve Çarşambalılar artık rahat uyku uyuyamayacaktır. Dile kolay 30 trilyon, 14 ton esrar. , Kim bu riske girmez ki. İş yok, para yok.

Korkunun ecele faydası yok. Halkın bu korkudan kurtarılması ve güvenlik güçlerinin bu işin sonucunu halka mutlaka açıklaması gerektiğine inanıyorum. Bu artık bana göre devlet meselesi olmak durumundadır.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi