Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

YÜREĞİNİZ YETİYORSA!?

YÜREĞİNİZ YETİYORSA!?

Köşe Yazarımız Tarık (Faruk) Menteşoğlu sosyal paylaşım hesabında;

"Samsunum 43 günde 10 şehit vermiş. Şehitlerimiz için gürlemesi gerekenler ne yazık ki bir meczubun yazdığı şiir için gürler olmuş. " yazmış. Menteşoğlu Samsun ve ülkemize gelen ŞEHİD 'lerimiz adına bir şaire gösterilen tepkinin verilmediğine dem vurmuş.

***

Ama takıldığım en çok ŞEHİT konusu...

Malum bir süre biz de o kutlu görevde yer aldık. Ama bazı kesimler(!) çok şaşıracaksınız bu kutlu görevimizden dolayı kin duydu, duymaya devam ediyor. Yapmadığı iş kalmadı...

Bu günlere geldiğimizde bizim dönemlerimizde de terörle mücadele verdik. Ama Yaradan Rabbım nasip etmeyince etmiyor. Biz de günlerce dağlarda kaldık, görev yaptık nasip olmadı... Çok dua ettim ama demek ki çok çok istememişiz, yada nasip değilmiş... Ama bu yolda bu uğurda kimler şehid olmadı ki!?

Ancak 15 Temmuz öncesi ve sonrası ile yıllardır ülkemiz de yaşanan olaylar da yüzlerce vatan evladı piyon, taşeron terör örgütlerinin hain ve kahpece saldırıları ile bu topraklar uğruna ŞEHİD düşüyor.

Bu vesile ile bazı çevrelerin şehid olaylarını şova dönüştürdüğü gibi, Şehid'lere duyarsızlaşmaların arttığını görmek içimi derinden sızlatıyor.

İşin gerçeği şehid haberlerini yapmak bile içimden gelmiyor. Çünkü onlar Vatan, bayrak uğruna şehid düşmüşken, bazılarının yaptıkları ve söylemleri bir birini tutmuyor. Bu nedenlerle kınayan kınayabilir, laf etmek isteyen istediğini söyleyebilir. Sorun yok...

Bizim sadece istediğimiz; Allah- vatan uğruna şehid olanların ardında kimse çıkar, makam için poz verip, şov yapmasın yeter...

Bir şeyler yapmak isteyenler; yada adalet için yürüyenlere tepki gösterenlere de, şaire isyan edenlere de sesleniyorum... Doğru ya da yanlış. Yanlışlık, kanunsuzluk varsa o yürüyüşe, şiire Devlet mutlaka gerekeni yapacaktır.  

Ya da diğer deyişle; Ozan'ın şiiri nedeni ile verilen tepkinin yarısı bu memlekette artık ŞEHİDLER adına verilsin yeter. Ama şov yapmadan. Yüreğinizden geldiği gibi. Vatan sevdası ile... O görüntüyü gönlüm ne kadar  arzuluyor bir bilseniz... İşte bu nedenle artık kimseye inanmıyorum, güvenmiyorum.

Ama Köşe yazarımız haklı ve diyor ki; "Adaletsizlik almış başını gidiyor. Her gün şehit cenazeleri geliyor sen neyin derdindesin? Kimlerin peşindesin arkadaş!! Yazık ettiniz ülkeye yazık.." , "Adaletsizlikten memnun olanlar, adalet isteyenlerden rahatsız!!!"

Durun daha neler var...

15 Temmuz sonrası FETÖ/PDY ile mücadele diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güvenerek yazan- çizen dışında açıklama yapan MHP Grup Başkanı Erhan Usta demişti ki: "Özellikle siyasetçiler, iş adamları açısından o maskeyi düşürmek lazım. Bu mücadelede siyasi ayak mücadelesinin de başlaması lazım. Bu mücadele başlamadığı sürece ülkemiz yeni risklerle karşı karşıyadır. Türkiye'de siyasi kademede yer alan eski yeni bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri, il başkanları bunların hepsi belli. Devlet Samsun'daki FETÖ'cüleri çağırsın bana sorsun. Ben söyleyeyim Samsun'daki FETÖ'cüleri. Hangi milletvekilleri."

Nedense bazı AKP'liler cenahından tepki de gecikmemiş?..

Samsun’da siyaset yapan AKP'liler, Erhan Usta’yı şov yapmakla suçlamış. Niye adınız ortaya açık edilecek endişesi mi var!?..

"Bildiklerini devletle paylaşmak yerine “devlet gelsin bana sorsun demek” tek kelimeyle şova yönelik nezaketsiz harekettir. Bir şey biliyorsa gitsin devletin yetkili ve etkili kademelerine anlatsın. Basın üzerinden şov yapmak kendisine hiç yakışmıyor. Olmadı isimleri de basınla paylaşsın” demişler.

Bu tipler AK Parti içinde o muhteşem güçlü AKP'liler olsa gerek!? Ya da çok akıllı olanlar...

Haydi o vakit şimdi: "FETÖ adına verilenleri icraata dökmeyen, elinde listede olmasına rağmen tutuklanan, çıktıktan sonra kaldığı yerden devam ettirilenler, FETÖ'cü olduğu bilinenler hakkındaki dosyaları yavaşlatanlar hakkında yazan çizen gazeteciyi sindirmeye çalışanlara baskı yaptıranlar... Eyyy uyanık, güçlü AKP'liler"

Siz hangi kafayı yaşıyorsunuz. Sizden fırsat var mı ki? AK Partililer, Cumhurun reisi ve vatan için canını vermeye hazır olanlar da diyor ki; "ADALET, YARGI; FETÖ/PDY ve diğer terör örgütlerine el uzatsın, cezasını versin..."

Yüreğiniz yetiyor, sıkıntınız yoksa bırakın devlet işini yapsın.

"TAKKE DÜŞSÜN, KEL GÖRÜNSÜN"

Bakalım kim dürüst kim değil!? Yada kim FETÖCÜ, PKK'lı hep birlikte görelim. Yüreğiniz yetiyorsa bırakın baskıları korkmayın tam tersi Usta'ya yardım edin görelim... Milletvekili Erhan Usta, Yazarımız ve bu Milletin yarısından çoğu da aynısını söylüyor.

Şehid düşmek, vermek sıkıntı hiç ama hiç değil.

Sıkıntı hain olanların güçlü olmasında. Bilmem anlatabildim mi...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın... 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi