Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

“Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz”

“Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz”

Ne Kadar uğraşırsak uğraşalım vazgeçmeyecek kibirlenmekten...

İnsanoğlunun kişiliğinde var böbürlenmek.

Kendisine dair ne varsa gelmiş geçmiş.

Birde öyleleri vardır ki; “Hep ben ben diye başlarlar” söze...

Elimize bir işi aldığımızda hakkını vermeliyiz. ‘Laf İle Peynir Gemisi Yürümez’.

İşin aslı, bir kişinin gerçek kimliğini, yüzünü görmek ve öğrenmek için, o kişinin konuştuklarına değil, yaptığı işlere bakmak gerekir.  Bize onun kişiliğini yaptıkları verecektir. Vermeyenler için söylemleri de hani çokta umurumuzda değil...

***

Kişinin aynası ve yansıttığı gerçek, yaptığı işlerdir, söylediği sözler değildir.

Düşünmek yetmek hatta bazen söze ne gerek sade yaparak göstermek gerekir. Mevlana hazretlerinin bir sözünde yer verdiği gibi ‘Ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol’.

Bizlerde şöyle söylemeliyiz. Ya da söylediğini yap yada yaptığını söyle…

Diyebilmeliyiz.

Bu noktada 3 siyasi partide ki bazı gelişmeleri nokta atışı ile anlatalım istedim.

Mesela; Samsun’da yeni yapılan Stadyum polemiği üzerinden, AK Partili Bakan’ a, CHP’li bazı siyasetçi, Süper kupa  final maçı öncesi polemiğe girişmiş.

“Stadın gerçek sahibi Samsunspor taraftarlarıdır. Her zamanki gibi, millete bir şey sordukları yok ve bu konuda da Samsunspor taraftarının hassasiyetini dikkate alan yok. Gençlik ve Spor Bakanı sanırsınız Samsunlu değil de Konyalı. Şimdi, tepkileri görünce açılış maçı için arayış içerisine girildiğini biliyoruz. Ama o başka, bu başka. "

Yaptıkları, söylemleri ile uygulamaları birbirini tutmayan siyasetçiye zaten Millette inanmıyor.

Farkında değil. Siyasetçi  maske kullanmamalıdır.

Bizim siyaseçilerin çoğunda gülen yüzlü maskeler mevcut. Millet  ‘Çıkart o maskeyi  öyle konuş’ demez mi? Milletin bunları söyleyeceğini hiç düşünmedin mi?

***

Bir başkaları ise aklı sıra MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Usta’ya akılları sıra bindirme yapıyor. Kuş beyinleri ile Usta’yı yıpratmaya çalışıyor.

O mücadele de siz neden sus sus olup kıyı- kenara çekildiniz. Yoksa özel ilişkiler mi susturuyor?

Usta daha ne demiş;“Samsun'da yerel yöneticiler ve siyasilerin FETÖ terör örgütüne kıyaklar yaptığını önü sürerek, "İş adamlarını FETÖ'yi kimlerin yönlendirdiğini biliyoruz."

Daha ne diyecekti ki? MHP, CHP ve AK Partilisi yapmıyor mu?. Hanginiz o nun kadar çıkıp cesaret bu tip açıklamalar yapabildi? 

Siyaseti kirli değil adam gibi yapmaktır erdem olan ve halk içinde olmak. Elit siyaset bıktırdı bunu da mı fark etmediniz. Siyasete giren önce koltuk ardından paralara boğuldukça millet söylemleriniz ile eylemlerinize gvenmiyor bir daha düşünün...

Usta sürdürmüş; “Bu ilişkilerin üzerine gidilmesi lazım. Samsun'da kimlerin FETÖ'cü olduğu ile ilgili herkes herşeyi biliyor. Görünen köy kılavuz istemez. Ancak yarası olan gocunur"

Anlaşılan yarası büyük ve çok acı çekenler patır patır açıklama yapıyor, tepki gösteriyor ne iş?

Usta’nın sözlerini anlayana “sivri sinek saz, anlamayana kötek bile az”

***

Birde siyasetin güçle birleşerek ezme misyonu başladı ülkede. Mesela CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “ADALET” yürüyüşüne başladı. Adama eleştiriler diz boyu. Kılıçdaroğlu bu yürüyüşte “Haklı da olabilir, haksızda, bu yol uygulanmamalıyda denilebilir, doğru da”.

Ama bilinmelidir ki siyaseti kirleten yine sizlersiniz...

Boşuna ayak oyunları, güzel söylemlerle milleti kandırmaya uğraşmayın. Çünkü bu millet artık ne diyor iyi bakın. Milelt artık sizin için tek söylemde birleşiyor. Korkudan söyleyemese de...

Ülkemde 15 Temmuz’ dan sonra iyi bakın. Hangi siyasetçilerin yargıda ki işleri tıkır, tıkır jet hızı ile yürüyor, kimlerin ki sümenaltında bekletiliyor. Hangi adalet mantığından, hangi tepkiden dem vuruyorsunuz. FETÖ mücadelesinde Usta sonuna kadar haklı, Stad konusunda Bakan haklı, adalet yürüyüşünce sonuç beklenmelidir. Yeter ki ameller ve ibadetler halis olsun....

Gerisi laf-ı güzardır.

Siyasette ki maskeli yüzleri, söylemleri, yaşananları görünce diyorum ki; 

“Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz”

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi