Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Yeter artık, bitsin bu acılar

Yeter artık, bitsin bu acılar

 

Ne siyaset, ne başka bir şey.. . Bu acının tarifini yapabilecek kimse yok. Olamaz da…

Türkiye öylesine cennet bir ülke ki; herkesin ağzı sulanıyor. Bunu bu ülke topraklarında yaşayan herkes çok iyi biliyor. Bilmeyen bir bizi yönetenler sanırım. Düne kadar dağlardan aşağıya inemeyen itler bu gün şehrin içinde MEHMETÇİKLERİ ŞEHİT EDİYOR.

Televizyon başında sıcacık odalarımızda maç seyrederken, sıcacık yataklar da mışıl mışıl bu insanlar uyurken, dağlarda, karakollarda Mehmetçikler bizler, sizler yataklarınız da rahat uyuyun diyerek dağlarda, sınır karakollarında bu vatan için can veriyor.  Onlar yüreklerini bu vatan için kan içinde bırakarak, ardında acılı anne, baba, kardeş, eş, çocuklarını bırakarak giderken,

Bir avuç itin bu vatana ihanetini birileri TBMM ye kadar getirmişken. Utanmadan bilmem kaç kilometrelik alan pkk denen itin elinde olduğunu söylerken sadece yalanlama ile kalanlar utansın.

Askeri kışlaya sokar; yolları, dağları, şehirleri boş bırakırsan, insan hakları, özgürlük bilmem ne ne diye diye rahatlatırsan, önce köyün içine girer, sonra ilçe merkezine girer ve askerin burnunun dibinden mermiler, havanlar, bombalar kışlalara, lojmanlara böyle savrulur, böyle askeri araca şehir içinde bez parçası asarlar. Bunu tarihte hiç görmedik. Bunları yaşamak artık bana ve bu millete ar geliyor.  Bu görüntüleri tarih mutlaka sorgulayacaktır. Sorgulanmalıdır.

Sonunda hayatını bu vatan için çırpınan Mehmetçikler verdiğinde Türk Milleti çıkar, en önemlisi Siyasetçisi çıkar: “BAŞIMIZ SAĞ OLSUN, VATAN SAĞ OLSUN. KANI YERDE KALMAYACAK” der bir gün bile hatırlamadan unutur gideriz. Ama akan kan durmuyor. Bilmem ne dağları bombalanıyor. Bombalamakla bitmiyorsa nerede karadan süpürme harekâtı, başlatın hepsini bitirin. Bırakın Suriye’yi, İran’ı. Türkiye yanıyor, içimiz yanıyor.

Artık ŞEHİTLERİ toprağa vermekten, al bayraklı tabutları görmekten bıktık. Türkiye’nin ciğerleri yanıyor, kavruluyor. Bunun adı ne özgürlük ne bilmem ne. Bu vatana ihanet, bu vatanı bölme girişimidir. Buna isim aramayın artık.

Bu gün iktidarda olan hükümet yani AK Parti, CHP, MHP birleşecek ve mutlaka ama mutlaka ilk önce TBMM de ki temsilcilere DOKUNACAK, sonra da dağda ki itleri ya öldürecek, ya yok edecek. Başka çare kalmamıştır. Uzun lafın kısası şudur ki. Milletçe içimiz yanıyor ama bu yangını söndürecek bir yiğit hala görünmüyor.  Ve söze lafa, yazıya gerek yok artık.

Bir Şehit haberine daha dayanamayacağım. İçimden başka Şehit haberi geldiği vakit bir daha KÖŞE YAZISI YAZMAMAYI BİLE DÜŞÜNÜYORUM. Çünkü artık içim yanarken, yalandan bir şeyler yazmak yakıyor içimi.

Hatta o kadar yıl bu vatan için verdiğim mücadelemi sorgulamaya bile başladım. Yanlış mı yapmıştık. O kadar ŞEHİT hata mı edip hayatlarını bu bayrak ve bu toprak için vermişti.

Kim kime kurşun sıkıyor. Bu bölgede Kürt,- Türk diye bir çatışma hiç olmadı olmayacak. Bunlar İsrail’in, ABD ve Avrupa’nın itleri. Bu itler bitirilmedikçe bu ülkede bizlere rahat yok. Bunu siyasetçilerin artık tam olarak anlaması dileklerimle diyor şu dörtlüklerle yazıma son veriyorum.

Sükut eyledim, “Kahrı var” dediler,

Biraz söyledim, “Zehri” var dediler,

Sustum, kahrından susuyor dediler,

Biraz Konuştum zehrini kusuyor dediler

(Mevlana)

****

Konuyorsa DALINA Bölücü Leş Kargaları, ..... DAL KESİLSİN

 Bölücüler ŞEHRE Kadar İniyorsa Dağdan,..... YOL KESİLSİN

 Eğer ki ASKERİME Kurşun Sıkıyorsa, .....KOL KESİLSİN

 Bu VATANA İhanet Eden Baş İse, ....... BAŞ KESİLSİN

 Türk Allah’ın Kılıcıdır, Boyun Eğmeyen, ..... TAŞ KESİLSİN

 NE MUTLU TÜRKÜM Demeyen Dil, ......LAL KESİLSİN

   

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi