Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Ayvacık sallandı, darısı Çarşamba’ya…

Ayvacık sallandı, darısı Çarşamba’ya…

 

Geçtiğimiz hafta sonuna iki bayram damgasını vurdu.

Birincisi 30 Ağustos Zafer Bayramı. Artık o bana göre bayram olmaktan çıktı. Törenler sadece çelenk koyma ve belli merkezlerde yapılınca yedik, içtik diyemeden sona eriyor. Yani bizim şan ve şerefle kazandığımız Zaferimiz ve akabinde o zafer için kutladığımız Zafer Bayramı artık boynu bükük. Biz hep Resmi Bayramları kaldırın demedik ki, sadece adam gibi basmakalıp kutlamayın çocuklara, askerlere ve millete yazık dedik. Şimdi millet bir güzel günden daha mahrum bırakıldı. Tarih bunu mutlaka sorgulayacaktır.

İkinci bayram Ayvacık ilçesinde yaşandı. Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur küçücük ilçede devasa bir festival düzenledi. Hani bütçesi dar ve hemen hemen yok denecek kadar. En azından Çarşamba- Samsun Belediyesi bütçesini görünce...

Hatırlıyor musunuz? Çarşamba Belediyesi en son ne zaman festival düzenledi.

Çarşamba son olarak yanlış hatırlıyorsam özür dilerim ama 2007 yılında yaşanan Konukluk sel felaketinde bir İmamın sele kapılması ile iptal ettiği konser yada diğer adı ile festivalden sonra hep bahanelere sığına sığına etkinlik düzenlemiyor.

Eski Kalem Müdürü Sami Kahraman’ın çabaları ile birkaç küçük çapta yerel sanatçılarla organizasyon düzenleniyordu o da görevden gidince oooh ne ala.

Kimsenin bu işle uğraştığı kalmadı. Bütçeye bak, festivale bak.

Hizmet mi?

Nasıl olsa DSİ, Karayolları, Hükümet nüfusa göre verdiği ödenekle birlikte Ayvacık Çarşamba’nın yanında devede kulak kalıyor. Hadi Ayvacık’ı geçtik. Tek o değil. Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül’ de festival düzenledi. Hatta hatta Hürriyet Beldesi en küçüğü o bile bunu başardı oy veren halkı mutlu etti. Onun bütçesi de malum. Demek ki niyet önemli bütçe o kadar önemli değilmiş.

Kaldı ki Ayvacık Belediyesinin hadi diyebilirsiniz ki METRO gibi bir destekçisi var. Düne kadar Çarşamba’da kullanıyordu? Otogar yatırımı ve alınan bedeli düşününce neden olmasın dedirtiyor. Ne oldu da bu insanları az da olsa eğlendirecek, hoş vakit geçirtecek sosyal etkinlikler durduruldu ki.

İlla ki kendi kafamıza göre işleri mi yapmamız gerekiyor. Yatırımlara eyvallah ama halk artık birazcık ta sosyal alanda etkinlik bekliyor. Hani sinema yapılacaktı. Tiyatro salonu aktif olacaktı. Yüzme havuzları yapılacaktı. Hiç biri yok. Olan Kültür merkezi bile artık unutturuldu. Her şey hikaye. Nasıl olsa halk Başbakana oy veriyor. Nasıl olsa onun adı ile sorunsuz seçimler alınıyor yalan mı?.

Ama önümüzde ki yıl yapılacak seçimde kazın ayağı öyle olmayacak.

Ayvacık Belediyesinin yaptığı festival bölgede büyük dikkat çekti. Çekmemesi de imkansızdı. Talip Öztürk öylesine büyük destek verdi ki. Dev sanatçı kadrosu Hakan Altun, Bülent Serttaş ve Cengiz Kurdoğlu Öztürk’le birlikte Ayvacık’ı salladı. Ayvacık sallanırken sanırım ki Çarşamba’da biraz sallandı.

İnşallah bu sarsıntı Çarşambalıları daha fazla sallamamıştır. Çarşamba sallandı ise var ya?. İşte o zaman sosyal etkinlikleri Gülhane’ye sıkıştıran, Göl’ de yemek parasını kendilerinin verip verdikleri yemeklerle belli zümreleri ağırlayanların işi çok zor olacak.

Bizden söylemesi…

Mutlu ve(sağ)-lıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi