İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

YETENEK TARAMASI

YETENEK TARAMASI

Alanda bizzat gözlemleyerek Yetenek taramasının ne anlama geldiğini Gençlik ve Spor İlçe Müdürümüz Turgay beyden öğrenme imkanımız oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak projesi olan "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’ Çarşamba Kapalı Salonunda gerçekleştiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında Çarşamba Kapalı Salonunda toplamda yaklaşık olarak 2058 öğrenci test edilecek.

Buradan amaç nedir derseniz; İlçede bulunan ilkokullarında okuyan öğrencilerin; boy-kilo, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, esneklik, dikey sıçrama, çeviklik, sağlık topu fırlatma, pençe kuvveti, 20 metre sürat koşusu başlıklarında değerlendirilerek uygun spor branşlarına yönlendirilmesi hedefleniyor.

Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Turgay Ekşi’ın tarama faaliyetlerini yerinde inceleyerek öğrencilerimizle bir araya geliyor. Görevli antrenörler ve Beden Eğitimi Öğretmenleriyle özverili çalışmalarında onlara destek oluyor. Ekşi projenin Türk Sporu için bir devrim niteliğinde olduğunu belirterek "Yapılan taramalar sonucunda çocuklarımızın fiziksel özellikleri belirlenecek ve çok geniş bir envanter Türk sporunun hizmetine sunulacak" açıklamasında bulundu..

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki protokol kapsamında ilkokul 3.sınıfların katıldığı Sportif Yetenek Taramasının ilk gününde ilçemizden 8 okuldan 502 öğrenci katıldığı bilgisini aldık.

02-05 Nisan 2024 tarihleri arasında devam eden taramalarda öğrenciler Boy-Kilo ölçümü, Esneklik, Kulaç Uzunluğu, Sıçrama, El Gücü Ölçme, Geriye Sağlık Topu Fırlatma, Çeviklik ve Hız istasyonlarında teste tabi olacaklar.

İlçemizden toplam 42 ilkokuldan 2058 öğrencinin katılacağı testler sonucunda başarılı olan öğrenciler 2.aşamaya katılmaya hak kazanacak.

Her yıl yapılan çalışmalarla sporun her alanında çocuklarımızın yeteneklerini tespit etmek ana hedef.

Sonrasında bu çocuklarımızın bir sistem dâhilinde spora kazandırılması mümkün olabilecek.

Devletimiz hem okumaları için çocuklarımıza imkan sağlarken bir yandan Spor liseleri vb. okullarımızla gençlerimizin önünü açmayı hedeflemekte.

Emeği geçenleri tebrik ediyorum, güzel bir uygulama geliştirilerek devam ettirilmesi uygun olacaktır kanaatindeyim. Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi
SON YAZILAR