Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Yabancı gözüyle Çarşambanın görünümü: İlçe işgal altında...

Yabancı gözüyle Çarşambanın görünümü: İlçe işgal altında...

Birazcıkta gündemle alakalı hatta hayatımızın içinde ki gerçekleri başka bir gözle sizlere aktaralım dedik.

Evet, İlçemizde çok sayıda GAZETECİ ve Gazete var.

İlçe bunu fark etse de etmese de, veya görmezden gelseler de inadına varız.

Ama bazen özellikle bizim habercilik anlayışımızı anlayamayan veya anlamak istemeyen zihniyetlerin hala var olduğunu görmek bizleri üzmüyor değil.

İlçeye ilk kez gelen herkes önce yeşillik ve görsel güzelliğine hayran kalıyor. Kalmıyor dersek yalan olur.

Ama gelin görün ki şehirde bir kaç gün gezdiği anda ilçenin gerçekleri ile yüzleşmeleri çok zor oluyor.

Hemen her gelen ilk önceki hayranlığını özellikle araç ve yaya kaldırımlarının işgalleri yüzünden yüzleri turşu satmaya başlıyor.

Bu gün gazetemizde İletişim Fakültesi öğrencilerinin Gazetemizde staj için başlamaları ile gündeme geldi. Geleceğin Gazetecileri bu günün öğrencileri ilçenin güzelliklerinin yanı sıra kaldırım ve araş trafiğinde ki çileyi gündeme getirmek istediklerini dile getirdiler.

Evet geleceğin gazetecilerinin düşünceleri elbette ki önemlidir.  Bizde gidin haberinizi yapın gelin dedik. Öğrenciler elbette ki ilk etapta olumsuz haberlere imza atmadılar.

Ama özellikle yurtlarından ve evlerinden Okullarına yani Fakülte binasına gidiş gelişlerde ki kaldırım işgalleri ve duyarsız esnafları gündeme getirmek istediklerini belirttiler.

Bizler de öğrenmeleri açısından destek verdik ve ne kadar halkı olduklarını gördük. İlçede yıllardır yaşayan halk olarak bazı olayları göremeyiz ama yabancı gözler bizim eksik ve yanlışlarımızı ilk kez baktıkları için daha net görüyorlar.

Bu bence haberciliğin ilk adımı ama en güzel adımı oldu onlar için. Bizim için ise yıllardır uğraştığımız ama çözemediğimiz en büyük sorun.

Bizde buradan önce Öğrenci stajyerlerimizi kutluyor sonrasında yetkililere çağrıda bulunmak istiyorum. İlçe merkezinde ki araç trafiğinin yanı sıra kaldırım işgallerine ne olur çare ve çözüm bulunsun. İki yılda bir olaya el atıp sonra kimse unutmasın.

İlçe merkezini temizleyemedik ama maşallahımız var Karayolu kenarını bile park alanına çevirmişiz.

Kaldırımlarda yayaların yürümesi gerekirken sıra sıra araçlar, traktörler, tarım aletleri vs, vs olduğunu görünce bize yakışmıyor demekten kendimi alamadım.

Kimse suçlu değil de diyemiyorum herkes haklı da.

Çözüm yetkililerde. Karayolları ve belediyenin artık çözüm noktasında yeni proje ve çalışma başlatmasını ve uygulama ile yayaların rahatlatılmasını bekliyor herkese araçsız, kaldırımları işgalsiz bir ilçede mutlu yaşamaları dileklerimle diyorum ki:

Yabancı gözüyle Çarşambanın görünümü: Çarşamba kaldırımları işgal altında...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi