Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bayraktar ve Tematik Üniversite Enteresan proje...

Bayraktar ve Tematik Üniversite Enteresan proje...

Kulağa hoş gelen bir cümle. Tematik sözünün anlamı itibarı ile:

"Belirli bir tema üzerine yoğunlaşarak, ilgili temaya yönelik eylem ve çalışmaların tamamı"        

Nereden çıktı şimdi bu söz?

Aslına bakarsanız Gazetecilerin aylardır atıp tuttuğu ve bize zarar veren kurum dediği Basın İlan Kurumu (BİK) Samsun İl Müdürü Mustafa Bayraktar'ın yerel bir basında yaptığı açıklamaların arasında gizli saklı bırakılmış bir cümle.

Samsun' a en az iki tane Tematik Üniversite kurulmalı...

Evet Bayraktar son zamanlarda enteresan ve dikkat çeken konularda açıklamalarda bulunuyor. Çoğumuz bu açıklamaları okumuyoruz bile.

Ama son açıklamaları arasında kalan Tematik Üniversite sözünün ardından sarf ettiği Çarşamba için "Yeşilırmak Su ve Deniz Üniversitesi" ve Bafra ilçesi içinse "Kızılırmak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Üniversitesi"  açılmalıdır önerisi.

Türkiye'de çok sayıda Üniversite mevcut. Ama Bayraktar'ın bu açıklaması inanın heyecanlandırmıyor aksine değerlendirilmesi birinci sıraya alınması gereken bir proje oalrak rafa koyulmadan değerlendirilmesi gereken bir konu.

OMÜ bu konuya duyarlılık gösterir öncü olabilir mi?. Neden olmasın.

Ya da Samsun' a yeni gelen Vali İbrahim Şahin bu konuyu ilk sıraya alarak değerlendirmeli midir?. EVET...

Karadeniz bölgesi doğası, ormanı, suyu, tarımı, ovası ile çoğu ülkelerin bile ulaşamayacağı güzelliklere ve zenginliklere sahip bir bölge.

Hele hele Bafra ve Çarşamba İlçelerinin toprak- Su- Tarım ve Hayvancılık noktasında ki geniş yelpazesi ve uğraşı ile bu tematik Üniversite için zemini en güçlü ve en çok düşünülmesi gereken bir bölge.

Başka yerlerde de bunlar var diyebilir çoğu ama hava, deniz, karayolu, tren yolu gibi ulaşım sistemlerini iç içe bulunduran ve barındıran kaç şehir var ki?

Bu nedenle Tematik Üniversite diyerek adlandırıp açıkladığı bu projeyi sadece OMÜ ve Samsun Valisi Şahin değil aksine Samsun'un iktidar ve muhalefet partiye mensup Milletvekillerinin TBMM gündemine getirerek proje aşamasından alıp uygulamaya koyulmasını sağlamaları gereken bana göre Termik Santraller ve HES'lerden  çok daha etkili bir yatırım olacaktır.

Böylece hem "Su, hem deniz, hayvancılık, tarım alanları belli olan ama hiç kimsenin araştırmadığı, branşlaşmadığı alanlarda ki araştırmalarını yapabilecekleri ve yeni bir eğitim ve geleceğin iş ve istihdam alanı oalrak dikkat çekecek yatırım olacaktır.

Böylelikle de Samsun Bana Göre Adını Dünyada daha rahat ve hızlı şekilde duyuracak gelecek nesillerin yetiştirilmesinde de iyi bir eğitim alanı oluşturacaktır.

Lakin bakalım bizim yukarıda bahsettiğimiz yetkililer ve daha fazlası bunlara iş adamlarımızı da ekleyerek duyarlılık gösterip söylemden öteye uygulamaya koyabilecekler mi?

Belki de gazetecilerin tepkilerinin arasında Samsun için en güzel projeyi sunarak bu düşünceleri gölgede bırakmayı başardı. Seversiniz ya da sevmezsiniz ama fikir mükemmel. Sayın BİK İl Müdürü Mustafa Bayraktar'ı kutluyorum...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR