Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Y.Z.Y.'nin yeri kesin, onun yeni kadrosuna iyi bakın!

Y.Z.Y.'nin yeri kesin, onun yeni kadrosuna iyi bakın!

Şu siyasete bu defa olsun bulaşmayayım diyorum ama. Bırakmıyorlar ki. Çarşamba' da özellikle AK Partide kim aday olur sorusundan bıktığım yetmezmiş gibi. Şimdi bir de Büyükşehir Belediye Başkanı ve altında ki kadro sorulmaya başlanmaz mı? El insaf.  Kelin ilacı olsa başına sürermiş. Bu aday olacakları bilsek kendimiz aday olurduk değil mi? Hata bendee. Sen, son 10 yıl boyunca her seçimde şu olacak, bu olacak de ve hepsi olsun şimdi BİLMEM MODUNA GİR. Kim yer ki bu lafları değil mi?. Akıllanmadık ya!. Ama o günler de çok yakın rabbim nasip ederse...

Her neyse Çarşamba'ya bulaşmadan bu günlük az bir şey Samsun Büyükşehir için bir kaç kelam söyleyelim. Samsun' a aylardır Yusuf Ziya Yılmaz' dan başka aday o-la-maz dedik durduk. Hikaye bu ya: Adam biri sürekli hastayım, hastayım demiş kimse bakmamış. Ölürken, "Hastayım dedim dedim  inanmadınız. Ne oldu şimdi?" demiş. Samsun'un durumu da bu...

Öncelikle Yusuf Ziya Yılmaz'ı Başbakan körü körüne muhalefete kap-tır-maz. Hakkında A Takımı davasıymış, B takımıymış hava civa. İçişleri Bakanı yetki verirse yeniden mahkemeye gidermiş hikaye. Eğer bu kadar basit senaryolarla siyaset yapılıyorsa Samsun'un geleceği de bu kadar basit demektir. Samsun'u sizler (bazıları) belki küçümsüyor olabilirsiniz ama geleceğin yıldız kenti Samsun olacak bakın görün. Şehir teşvik almasa da, destek görmüyor modu olsa da geleceğin en kutsal şehri Samsun. Yaşadıkça göreceğiz. Rabbim nasip ederse.

Her neyse bu çalışma bana göre 2009 yılının evet çok iyi rövanşı. Çünkü o yılda Yılmaz'ın alt kademedeki isimleri değiştirmesi istenmiş ve evet sözüne rağmen değiştirilmemişti. Bunun acısını çekenler bu defa işi sıkı tuttu. Başarmaya ramakta kalmadı değil hani.

Yukarıda dediğim gibi Başbakan ve hiç kimse kim ne derse desin Yusuf Ziya Yılmaz'ı öyle sallayıp atamaz bir kenara. Hatta atmaz. Başkan Yılmaz muhalefeti bırakın bir kenara bağımsız aday olsun kazanmazsa adımı değiştiririm. Bu nedenle yapılmak istenen önce Genel Merkez tarafından şu: Yusuf Ziya Yılmaz ile teşkilatın arasını yapacak girişimler görülecek. Tıpkı 2011 de ki Çarşamba AK Parti İlçe başkanlığı seçimlerinde birileri tarafından bir kaç kişinin taa Genel Merkeze kadar gidip inatla ve ısrarla şikayet edilmesi gibi...

Hadi diyelim: Yılmaz'ın kadrosu değiştirilir yerine İl teşkilatı ve Samsun'u sözüm ona kucaklayacak (0 kucaklayacaklar her kimse. Genel gideni aratır unutmayın. Gelen Sayın Şara' dan daha iyi kucaklamayacağının belgesi var sanki?) başka birileri kadroya getirilir ve Yılmaz'ın gelecekte ki tüm hareketleri önlenebilir. Bu yoldan çıkılarak Yılmaz' da, İl teşkilatı da önerdikleri isimlerden vazgeçerek AK Partiye sorunsuz bir yerel seçim akabinde ise Genel seçim atmosferi yaşatılır.

Ama kazın ayağı öyle değil. Kim gelirse gelsin birilerinin kadrosundan olacak ki AK Partinin en büyük sancısı bu noktada zaten. Bu konuda Yılmaz son sözü söyleyecektir ve yerinde kesinlikle kalacaktır.  Ama göreceksiniz alt kadrosuna Genel Merkez ve İl Teşkilatı karar verecektir. Ama Samsun'la barışılabilecek mi orası hala büyük bir muamma. Şara gider, Karanfil gelir, Karanfil olmazsa Genç olur o da olmazsa birileri bulunur elbet.  Ama o masada oturanlar buna karar verdiği sürece kazanan hiç bir zaman Samsun veya AK Parti değil, her zaman olduğu gibi masaya hükmedenler olur. Bu noktada Samsun'u düşüneni göremiyorum.

Peki ne mi olur. Başbakan en doğru kararı vermek zorundadır. Bunun için Yılmaz'dan vazgeçmek kolay değil. Yılmaz' da kendince haklı ve alt kademe belediyeleri yani ilçe belediye başkan adaylarını da belirleme hakkı mevcut ve bazı çoğu ilçe belediye başkanı Yılmaz' a bir nedenden  bozuk. Bütün şehir yasası da düşünülünce onun vereceği kararlar da çok önemli ve değerli.

O zaman alt kadrosunu boşaltmak sıkıntı olacaksa ve Başbakan Yılmaz' da kararlı, teşkilatla barış imzalatmaksa niyeti o vakit Cuma'ya Yılmaz adı açıklanırken alt kadrolar yenilenmiş veya yenilenecek sözü verilmiş(!) olacak demektir ki bu da artık kesin.

Şimdi merak edilen gelecek kadro kim ve kimin adamı(ları) olacak.  İşte AK Partinin Samsun' da bilinmeyen karanlık  kör noktası bu nokta ki; Onun kararı da bu 2-3 gün içinde ortaya çıkacaktır. Kazanan kim olacak?. İşte bu noktada masadakiler ile, Yılmaz ve en son Genel Merkez ortaya koyacak. Ama göreceksiniz halkın kararı çok az olacak. Kim önerilirse o zaten başkan. Yılmaz kesin, alt kadrolar sıkıntılı beklenti büyük.

Merak etmeniz gereken tek nokta: Samsun' da Y.Z.Y'den öncesi ve sonrası kesinlikle yok. Sonrası Kör karanlık, kör kuyu. Şara gitmiş gitmemiş önemi yok anlayacağınız. Asıl mesele Y.Z.Y.' nin ne yapacağıdır. Yeri kesin ve onun yeni kadrosuna iyi bakın. Ama Başbakanın yedek kozu da hazır kıta beklemede bulunuyor. O göreceksiniz en güçlü isim olarak haydi yürü git denilmesini bekliyor. Bu anlaşmazlık ortamında "O"na da ramak kalmadı değil hani... Y.Z.Y'nin yeri de belli iken hem de. Demedi demeyin...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi