Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Halk soruyor: Tüm sokak ve caddeler ücretli mi olacak?

Halk soruyor: Tüm sokak ve caddeler ücretli mi olacak?

Çarşamba Belediyesi biliyorsunuz son bir kaç aydır Çarşamba spora da yardım noktasında Belediye Meclis Üyelerinden alınan meclis kararı ile ilçe ana arterlerde ki sokaklar ücretli hale getirildi. Bu uygulamanın sancıları ilk günler yaşanırken İlçe halkı yavaş yavaş adapte olmaya çalışırken dün yeniden başlayan çalışmalara çoğu esnaf tepki göstermeye başladı.

Dün özellikle Değirmenbaşı ve bazı caddelerde ki alanların da ücretli hale getirilmesi ve akabinde  ücretli otopark levhaları dikmeye başlayan Reklam şirketi yöneticilerine çevre esnaflarından tepkiler de başladı. Özellikle Değirmenbaşı caddesi ve yeni ücretli hale getirilen cadde ve sokaklarda bulunan esnaflar ve iş yeri sahipleri, reklam şirketi yöneticilerini durdurarak;

-Çarşamba' da ücretli otopark yapılmayan cadde ve sokak bırakacak mısınız?. Her yeri  ücretli yaptınız. İnsanlar eşyasını getirdiğinde veya iş yerinden malzeme almaya, sattığı ürünü götürmek istediğinde nereye koyacaklar. Her yerde kazıkları andıran dubalar koyuyorsunuz bu nasıl bir mantık" diyerek tepki gösterirken, reklam şirketi yöneticilerinden birisi esnafa dönerek,

-Bize değil Belediyeye söyleyin. Bu ücretli otoparklardan Çarşamba spor kazanıyor. Belediye Meclisinin aldığı karar biz uyguluyoruz" şeklinde cevabına ise esnaf,

-Geçin bunları Çarşamba spor adı altında siz kazandıklarınızı neden söylemiyorsunuz. Siz ne kadar kazanıyorsunuz, Çarşamba ne kadar kazanıyor, Çarşamba spor ne kadar kazanıyor. Hadi işine bak işine bak" şeklinde tepki göstererek reklam şirketi yöneticilerini gönderdiler.

Esnaflar bu ücretli otopark sorunu önümüzde ki günlerde çok can sıkacak. Adam kiralık ev tutup eşyasını getirse indirecek bir yer yok. Hemen oraya da adamcağız para mı ödeyecek. Milleti Çarşamba spor' a yardım diyerek kandırmanın anlamı yok. Çarşamba spor' mu kazanıyor. Biz spor sevmiyoruz ve takımı izlemiyoruz mecbur muyuz?. şeklinde tepkiler dikkat çekti.

Sonuç olarak ilçe de hali hazırda birisi katlı otopark olmak üzere 2 bilemediniz 3 otopark mevcut ve bir türlü kullanımı arttırılamıyor. Belediyenin aldığı kararla hemen her sokak ve caddenin ücretli hale getirilmesinin en fazla esnaflar ve akabinde halk tarafından yavaş yavaş tepkiyle karşılanması önümüzde ki süreçte sorun ve sıkıntıların da artarak süreceğini gösteriyor.

Bu konuda detaylı bir açıklama bekleyen Çarşambalılar oldu bitti, biz yaptık oldu mantığı değil vatandaşlarla görüşerek bilgi alış verişinde bulunulması gerektiğini işaret ederek, bu konunun çok can sıkacağı dile getirildi.

Bize soracak olursanız sokaklar rahatladı, kaldırımlar rahatladı. Çok sıkmadan toleranslı şekilde bu uygulama devam ettiği sürece de çok fazla sorun olmayacaktır. Ama gelin görün ki özellikle esnaflar alternatif otoparklar yapılmadan bu uygulamanın adaletli olmadığını belediyenin çözüm üretmesi gerekirken çözümsüzlüğü ürettiğini dile getirmesi de dikkat çekiyor.

Bu arada Çarşamba spor takımı geçtiğimiz ay hatırı sayılır bir ücreti şirketten ödendiği öğrenilirken, şirkete ve belediyeye olan tepkiler sorgulanmaya başlaması dikkatlerden kaçmıyor. Çarşambalılar en fazla da Otopark şirketinin nereden geldiği ve belediye ile nasıl anlaştığını merak ediyor ve bu kadar rahat ve çok para kazanılan bir işi Çarşambalıya nasıl anlatacaklar merak ediyoruz şeklinde enteresan bir soru ile sorguluyorlar.

Sonuç olarak İlçe de araç trafiği bir nebze olsun rahatlarken, otopark sorunu çözülmeden caddelerin ücretli hale getirilmesi çok baş ağrıtacağa benziyor. Vatandaşa göre görüş alınmaması en büyük sorun. Otopark şirketinden nasıl bir açıklama geleceği ise ayrı bir merak konusu olmaya devam ediyor.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi