İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

TOKAT PLEVNE MAÇININ ARDINDAN

TOKAT PLEVNE MAÇININ ARDINDAN

Çarşambaspor grubun en iyi takımlarından Tokat Plevne takımını 2-1 lede olsa zorla yendi.

Anlamlı ve güzel bir galibiyet oldu takımımız için .

Tebrik ediyorum emeği geçenleri ….

Maçla ilgili gözlemlerimize gelince ,Tokat takımı seyrettiğim en iyi Takım. Zinde  diri ve 90 dakika oyunu çıkarabilecek takım. Bu takım ligin son maçına kadar şampiyonluğu kovalar.

Çarşambaspor içerde ligin iyi takımlarından Suluova takımını90+8 de 1-0 yenmişti, sonra zayıf Bulancak deplasmanından 4-0 galibiyetle döndük ve bu hafta ligin en iyi takımlarından Tokat takımını da zorda olsa 1-0yendik.

İlk günden beri söylediğim bizim futbolcularımızın bu kadar kötü oynama hakkı olamaz çünkü kötü topçular değil.

Fakat iyi oynamadığımızda bir kenara not edelim. Tokat maçında ilk defa saha dizilişi ve organizasyonunda takım gibi sahada idik.

Maç başındaki oyun ve diziliş gayet güzeldi ve göze hoş gelen futbolda oynamakta idik hem de iyi bir takıma karşı.

Gölümüzü de bulduk ,böyle maçlarda 1-0 öne geçmek önemlidir. Kuvvetli takımlar bunu maç sonucuna kadar bile tutmasını bilirler.

Kalecimiz Engin’inde penaltı ikramı ile golü kalemizde gördük ilk yarıda .

Bilal Gündoğan 1,5 uncu maçında kırmızı kartla 60 dakikada kendinioyundan attırdı. Yenitransferimiz ,bence hazır değildi ,kendini ispatlamak isterken gereksiz bir itiş ve rakibinç profesyonel bir uçuşuyla  takımını yalnız bıraktı.

Bu maçı kaybetseydik kesinlikle Bilal yüzünden olmuş olacaktı.

Oyuncu bazlı değerlendirmeleri bir sonraki yazımda yapacağım.

Bilal atıldıktan sonra 1 kişi noksan oynamanın ve  geriyaslamanın etkisiyle maç daha zor hale geldi.

Ve maç artık bizim için artık daha zor bir hale geldi hem noksan hem de rakip daha kuvvetli üzerimize gelirken 66 dakikada golü bulduk. Hem 10 kişi hem de galibiz dolayısıyla Tokat takımının saldırganlığı arttı.

Bu sefer Tokat takımından bir hadsiz takımını gereksiz bir pozisyonda oyundan atılarak noksan bırakınca maçı sayısal olarak dengelenmiş olduk.

Hele Geçen hafta Bulancak maçımızda  Bayan hakem ağzının içinde bizim topçumuza kafa atan Bulancaklı oyuncuyu oyundan atamamıştı, bu hafta ise  top toplayan çocuğumuza fiziksel müdahalede bulunan  Tokatlı oyuncuyu oyundan atamadı hakem.

Sonuçta zor bir rakipten 3puan almayı başardık ,hem Suluova hemde Tokat deplasmanı ikinci yarı zor maçlar olacak.

O yüzden takımımız bu deplasmanlara gittiğinde hem fiziksel hem de mental olarak bir kat iyi olmalı ki biz 3.lig hayalini kurabilelim.

Mehmet hocam sormak isterim ;takımımız Tokat takımı kadar dirimi idi sahada ? Fiziksel yeterlilikleri bizden iyimiydi ? Orta sahada bu kadar iyi oyuncularla nasıl hatlar arasında boşluk verebiliyoruz ? 21 numaramız Nurettin topu aldığında neden pas verecek arkadaş bulma sıkıntısı çekiyor. Harika 2 gol kurtaran Kalecimiz Engin fiziksel olarak daha hazır olması gerekmez mi ?7 numaramızın Muhammet Çetin’in  bir orta yolu yokmudur ,ya herkese çalım yada hiç denemeden pası çıkarmak.

Sayın hocam 5 maçları oynadık, zaten grupta iyi takımlar belli diğerleri vasat Bizim kaybettiğimiz  Sivas  takımını her kes yeniyor hocam. Fiziksel gücü daha diri ve kazanma arzusu daha üst düzeyde bir takım özlemimiz.

Yarında sporcu bazlı değerlendirmelerimizi yaparız inşallah .

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi