Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Tahmin ve görüşlerim hala aynı…

Tahmin ve görüşlerim hala aynı…

 

AK Parti temayül yoklamasını yaptı.

Yani AK Parti çoğu insanlara ve özellikle partililere göre ilk ve zor dönemeci hızlı bir şekilde geçti.

AK Parti de şimdi tüm gözler Genel Merkez tarafından yapılacak gizli anket ve araştırma ile birlikte Başbakana sunulacak rapor ve son aşamada 11 Nisan’ da kesinleşecek aday listesine çevrildi.

Bu güne kadar aday adayları Samsun ve İlçelerinde, beldelerince ve köylerinde ellerinden geldiğince çalışmalarını yaptılar.

Kendilerini bir şekilde kendilerini adaylığa taşıyacak parti delegelerine anlatan isimler ve özellikle geç bu alana girip sadece sevgi ve sevecenliği ile yani şahsi kişiliğini ön plana katarak çalışanların ilk sıralara yükseldiğini net olarak gördük.

Lakin bu noktaya gelindikten sonra asıl sorun başlıyor.

2004 yerel seçimlerini hatırlıyorum. 2007 Genel seçimlerini ve aday adaylık sürecini hatırlamaya çalışıyorum.

Genel Merkezin tavrı, özel toplanan bilgiler, şahsi ve özel birliktelikler, tanışıklıklar, falan filan hepsi teraziye konuldu ve bu gün AK Partiden 6, MHP den 1 ve CHP den 2 Milletvekili ile Samsun TBMM de temsil ediliyor.

Dün birileri ile yaptığım konuşmada enteresan bir cümle geçti.

Vatandaş belki bilinçli, belki de bilinçsizce bir cümle sarf etti ki;

En güzel cümle şu idi?.

“Filan parti döneminde ki İlçe başkanı, Milletvekili eskiden başkanlık yaparken hangi köye büz koyup, köprü yapabiliriz, hangi köye yol yaparız düşüncesi vardı. Şimdi kaç tanesi buna bakıyor ilgileniyor” şeklinde konuştu.   

Bu dönemde daha çok Başbakan Erdoğan düşünecek bunlar yapacak. Yoksa ki bu gün kaç Milletvekili Çarşamba’ya, Samsun’ a kalıcı ve büyük alanda iş ve istihdam sağlayıcı fabrikalara, iş alanlarına imza attılar.

Hiç…

Ben demedim.

Ama AK Parti ile Samsun ve ilçeleri çok yol kat etti bunu inkâr edemez hiç kimse.

Samsun ve çoğu ilçelerin ve hatta köylerin bile çehresi değişti.

Bu noktada iş yapacak Milletvekili, çalışacak Milletvekili gerekiyor.

Başbakan Erdoğan da bu dönem icraatı ile projeleri ile, hizmetleri ve halkla olan diyalogları ile sevilen ve sayılan veya sevilip sayılacak isimleri listeye koyacaktır.

Bu noktada sadece bir veya iki kontenjanını yeni kullanarak belki listede ki 84 isimden veya hiç listede olmayan isimlerden kadroya dâhil edecektir.

Bu kesin görünüyor.

Geçen gün yazımda dile getirdiğim gibi: Hukukçular ve Sağlıkçılar revaçta…

Sonuç olarak AK Parti yolu yarılamış gibi görünüyor…

***

Muhalefete gelince…

CHP bildiğiniz gibi.

Merkez yoklaması da merkez yoklaması. Tabana hala bir türlü yüzünü dönemiyor. Oysa Halkçı partiyiz, halkın içinden geliyoruz deseler bile kendi partilisine bile güvenmeyip tepeden merkez yoklaması ile aday belirleyecek olması partinin birleşmesi değil tamamen tersine dağılması ve başka mecralarda başka hesapların içinde partililerini itecektir.

Bu tablo ile Kılıçdaroğlu’ da eski genel başkan Baykal’ dan farklı düşünmediğini yani tabanına fazla önem vermediği yada güvenmediğini şimdiden hissettiriyor.

Kısacası; CHP de sular durulmadıkça büyük bir sıçrayış özellikle Samsun’ da beklemek çok zor. İyi kadro kurabilirlerse belki yine 2 Milletvekili çıkartırlar hatta 3 yapma ihtimalleri var. Aksi takdirde 1 bile zor çıkartacaklardır.

****

MHP ye geldiğimizde ise;

MHP bildiğiniz gibi. Onlar da Genel Başkan Bahçeli’ nin iki dudağı arasından çıkacak ve parmağı ile işaret edeceği isime endeksli olarak beklemedeler.

Yine bu partide bir büyüğümüzün dediği gibi:

Piyasaya çıkıp milyarlarca liralık reklam yapsam, tv kanallarında, gazetelerde boy boy resim versem de manası yok. Çünkü Genel Merkez kendince araştıracak ve kendi kararını kendisi verip bizlere tebliğ edecek. Bizim geçmişte ki yaptıklarımız ortadadır. Artık tamam der görev verirlerse bismillah der çıkarız yola yine canla başla çalışırız aksi takdirde Allah sonunu hayır eyleye diyerek üstü kapalı gönlünde yol görünmediği takdirde MHP ile çalışmayacağını ima etti.

Bu demektir ki MHP de ki bölünmüşlük, isimsizlik çok sıkıntılı bir süreci sürdürüyor.

Onların da işi önce Allaha kalmış… Halkı ve ön seçimi unutmayıp akıllarına getirmedikçe onların ki de hayal. Onlarda da iyi kadro olmadıkça 1 Milletvekili bile hayal bile olmayacak.

Olsa olsa tek rüyalarında görebilirler.

Son nokta: CHP ve MHP iyi kadro kurmadıkça, AK Partinin en kötü ihtimalle ısrar ediyorum 7 garanti, 8 Milletvekili Baki…

Anlayana tabi ki…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi