Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Süreç başlatıldı

Süreç başlatıldı

Evet, dün itibari ile kamusal alanda haber alma ve haber verme özgürlüğünün kısıtlanması, Vatandaş olarak belediyeye ait binalara giriş ve çıkışların yasaklanması,

Belediye Başkanı Dündar’ın yasalara aykırı emir ve talimatlarını içeren ve bu emir ve talimatları uygulayan şahıslar hakkında SUÇ DUYURUSUNDA bulundum.

Bu konuda dava savcılık ve akabinde umarım mahkeme sonuçlanıncaya kadar fazla yorum yapmayacağım.

     Ancak şunun iyi bilinmesini istiyorum.

Burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ’dir ve TC. Kanun ve yasaları geçerlidir.

Keyfi kanun, yasa ve kuralları sadece TBMM koyabileceğine veya kaldırabileceğine göre bizler de bu kanun ve yasaların harfiyen uygulanacağına inanıyoruz.

     Burası Çarşamba ve eskisi gibi bu ilçede kimse artık TEKSAS namı ile anılamayacağı, kendi DAĞ KANUNLARINI UYGULAYAMAYACAĞI bir ilçedir.

     Bir Belediye Başkanı hiçbir eleştiriye açık olamıyorsa, tarafsızlık ilkesi içinde haber kaynağını göstererek haber yapanlara ve bu konuda kendini savunmasını yapmayıp susanlar suçu hiçbir şekilde haberci olarak bizlere addedemez.

     Seçilmiş bir kimse kendisini seçen vatandaşına oy versin veya vermesin saygılı olmak zorundadır.

     Aynı şekilde haber konusuna gelindiğinde ise; Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında binlerce haber ve köşe yazıları yazılıyor. Ancak, kendisi hakaret ve yalan bir konu hakkında ithamda bulunulmuş ise davasını açarak yargıyı göreve çağırıyor.

      Bu İlçede 2009 yılından bu yana herkes yaşanan bu sıkıntının kaynağının şahsım olduğu şeklinde algılamalara neden olunmuş, her önüne gelen bu sıkıntıyı bitir, Başkanla barış diyerek girişimlerde bulunmuşlardır.

    Bu sorun ve sıkıntıyı dün yaratan ve bu günde sürdüren işi kin ve kasıda ve daha ileriye götürmeye kalkışan Başkan Dündar’ın kendisinden başkası değildi. Bu konuyu bilen çoğu siyasi partililer, sivil toplum örgütleri ve hatta çoğu belediye meclis üyeleri şahsıma söylerken nedeni bilinmez şekilde başkana gidip söyleme cesaretini gösteremiyor. Başkan Dündar korku imparatorluğu ve siyasi kanadı nedeni ile herkesin susmasını ve güç bende duruşu ile olaya müdahale edilememesini sağlamıştır.     

     Oysa biz Haber Expres Gazetesi olarak 2009 yılından bu yana eleştiren haberlerimizi de yaptık, güzel haberlerini de. Hem de bizlere haber gönderilmemesine rağmen.

     Ama eleştiri haberlerinde etrafındakileri bile fırça yağmuruna tuttuğunu duyduğum Belediye Başkanı inanıyorum ki artık bazı yetki ve görev melekelerini de yitirmeye başladı. Nedeni basit.

     Çünkü yöneticiler veya bir kurumun başında bulunan insanlar hele ki siyaseten orada iseler eleştiriye açık olmak zorundadırlar. Eleştiriyi sevmiyorsanız ya cevap hakkınızı kullanırsınız ya da susar görevinizi yaparsınız.

     Biz kendimizi biliyoruz. Mesela TSK’ dan ben neden emekli olduğumu biliyorum.

Ama şahsım koskoca bir belediye başkanı makamında ki bir yetkili makamın PSİKOLOJİK SAĞLIK NEDENİ İLE AYRILAN şeklinde ithamda bulunan bir hukuk adamı konuyu araştırmadan, halkın gözü önünde, tanınan ve bilinen bir kurum temsilcisini, ailesini ve özel hayatını şahsileştirerek ilçede çeşitli asılsız iddiaları halk arasına yayarak ailevi sorunlara neden olmuşsa…

     Ve yine aynı Belediye Başkanı kanun ve yasalara aykırı olarak şahsi kin ve öfkesi nedeni ile insanların ve basın mensuplarının “HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİMİ KISITLIYORSA…”

      Bize düşen onun gibi fevri davranarak değil; YARGI VE KANUN YOLLARININ ÇALIŞTIRILMASINI sağlamaktan başka yapacak işi kalmamış demektir. Bunu yaptık.

İnanıyorum ki cevabı bu makam ve kişi ile kişilere yargı ve Başbakanlık mutlaka kısa sürede verecektir.

     İkinci yönü ise Sarı basın kartına haiz bir Basın mensubu olmamız, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Üst Kurul Üyesi olmamız nedeni ile Cemiyet Başkanı İsmail Temiz bu süre içerisinde birkaç defa konuyu Başkan Dündar’la konuşarak kapatabilmek adına iletişime girmek istemiş, ancak konumuz ortaya atılıp adımız anılır anılmaz o ortamlardan kaçmıştır.

     Bu kadar süre içerisinde hiçbir şekilde sonuç alınamamış ve son Kurban Bayramında ki Çarşamba Kaymakamlığının organize ettiği Protokol Bayramlaşmasında yaşananlar ve akabinde de 10 Kasım Atatürk’ü Anma törenlerinde haber yapma hakkımız kısıtlanıp, engellenince yapacak başka çare kalmamış ve Cemiyet göreve davet edilmiş akabinde suç duyurusunda bulunulmuştur.

     Konu Cemiyet Başkan ve yönetimine iletilince Başkanlık yönetim kararı alarak tepki göstermiş, Çarşamba Belediyesi Belediye Başkanınca bu sorun çözülene kadar Başkan ve belediye ile alakalı haber konularında basın da yer verilmemesi tepkisi ve çağrısında bulunulmuştur.

      Ben bu konuya duyarlılık gösterip yanımızda bizlere destek olan halkımıza, yetkililere veya gazete ve internet gazetelerinde destek olacak tüm basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

     Sonuç olarak; Bu konuda artık konuşmayıp haberciliğimizi kanunlar çerçevesinde yapmaya devam edeceğiz.

Allah yar ve yardımcımız olsun

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi