ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

NE KADAR SAMİMİSİNİZ?

NE KADAR SAMİMİSİNİZ?

28 Şubat’ın önemli mühim konularından biri idi. Binlerce kız öğrencilerimizin mağdur olduğu, devlet memurlarımızın mağdur olduğu ve binlerce ailelerin, yuvaların yıkıldığı mağdur olduğu başörtüsü konusuna değinmek istiyorum. Son günlerde gündemde olan bu konu artık gınağa gelmiştir. CHP ve İyi Partinin gündeme taşıdığı ve bu sorunu çözelim demeçleri bir anda gündeme oturdu. KHK ile gündemden uzaklaştırılan bu konuyu yeniden kaşımak ne idi ki birden bu konu gündeme getirildi. Bu tabii ki kapanan yarayı kaşımaktı gündem oluşturmak idi. Müslüman ülkesinde salyangoz satmakta ne iş idi. Kuran-ı Kerim Nur Suresi 30-31 ile sabit olan kadınlarımızın başörtüsünü neden-ne amaçla gündeme taşıyordu şöyle söylemek istiyorum yaradanın koyduğu hükmün üzerine söz olamaz nokta ama laiklik adı altında bu ülkenin inançları hürriyetine neden saldırı olur anlamış değilim. Değerli okurlarım bu konuda kimlerin samimi olup, olmadığını sizlerin takdirine bırakıyorum. İkna odalarını unutmuş değiliz. Zamanın İç İşleri Bakanının imzalamak zorundaydım dediğini de unutmuş değiliz. Şimdi de çıkmış o zamanları yalanlar söylevleri söylemektedir. İnandı mı? Hayır.

54. Erbakan hoca hükümetinin yıkılmasına sebep olan olaylar zincirin halkalarını iyi biliriz, kimler hangi rolü oynadı onları da biliriz. Aynalar yalan söylemez, arşivler yalan söylemez şimdi diyorlar ki kapanan yarayı neden kaşıyorsunuz. Kaşıyan da gündeme getiren de sizsiniz. Bu işin kesin çözümü yasalaşması oda olmazsa halk oylamasına gitmesidir. Çünkü taşıyanlar bu konuda samimi değiller artık bu ülkenin bu konudan kurtulması gerekir.  Başörtüsüne özgürlük getirilmesi şarttır. Hiç kimsenin kılık kıyafetine karışılmamamsı gereklidir diyorum insanları başı açık-kapalı diye yadırganmamalıdır diyorum.

Bu konunun 400 gibi bir çoğunlukla geçmeyeceği ve bu konunun halk oylaması ile geçeceğine inanıyorum çünkü bu konuyu ortaya atan siyasilerin samimi olmadığını görüyoruz. Siz bu işi çözmezseniz halk  olarak biz çözeceğiz diyoruz. İnsanlarımızın duyarlı olması, bilgili olmasının önemi çoktur. Allah’ın hükmünün hakim kılınması açısından önemlidir. Kuran-ı Kerimde açık beyan edilen  başörtüsü konusunun artık bu ülkede konuşulmaması gerekir. Bizlerin başörtüsü gibi bir sorununun olmaması gerekir diyorum. Zulüm Azrail olsa da hep hakkı söyleyeceğiz. Zalimler için yaşasın cehennem.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi
SON YAZILAR