İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

SPOR VE FİLİSTİN

SPOR VE FİLİSTİN

Katil İsrail’in Filistin’de 75 yıldır yaptığı zulmün son halkalarını bu günlerde yaşıyoruz.

Evinden kovulmuş, yurdu işgal altındaki kardeşlerimizi ‘’ GÜCÜN YOKSA SALDIRMAYACAKSIN’’ ifadeleri ile yargılamaya çalışmak ne kadar acı bir durum.

Spor aleminde sporculara Filistin’e destek mesajları verenlerin takımlarından kovulduğu, sansür uygulandığı bir dönemi yaşarken, Sanat , Müzik, Kültür alanlarında da aynı yapının devrede olduğu bir dünyada yaşıyoruz.

Galatasaraylı Kerem Aktürkoğlu kardeşimizin gösterdiği duyarlılığı ifade etmekten aciz spor kulüpleri ve sporcular kitlesinin var olduğu yerde her kesin kendi ölçeğinde ve gücünde İsrail’i kınamak yerine 75 yıldır katledilen Filistinlilere niye saldırdınız demek ne kadar anlamlı olabilir.

Doğu Türkistan’da,KeşmirdeÇeçenistanda,Myammerda ve dünyanın değişik bölgelerinde zulme uğrayan insanlarımız için en azından zalimlerilanetlemekten dolayıdamı suçlanacak insanlık.

Şu doğru olamaz gücünüz yoksa mücadele etmeyin kolaycılığızİbrahim’in ateşine su taşıyan karınca kıssası çok manidar olsa gerek akledenler için.

Nemrud, H.z.İbrahim'i ateşe atıp yakmak ister. Kocaman bir ateş yakılır, alevler göğe yükselir. Bunu haber alan küçük bir karınca, ağzına bir damla su alır ve hararetli bir şekilde koşmaya başlar. Onu gören diğer bir karınca sorar; "Nereye gidiyorsun böyle?.."
- İbrahim'i ateşe atmışlar. Yakılan ateşi söndürmek için su taşıyorum.
- Ama senin taşıdığın su onu söndürmez.
- Olsun... Ben, en azından safımı belli etmiş olurum...

Duada mı etmeyelim, Katile katil demeyipte gücün yetmeyeceği zalimle mücadele içine neden giriyorsun mu diyelim Filistinli kardeşlerimize. 75 yıldır öldürülüyorlar zaten. Lafı eğip bükmenin ne anlamı var.

Safınız belli olsun !!!!! kimse kimseye al elini silah git savaş demiyor, devletimiz yapması gerekeni yapma makamı ve yapmakta Dünya nezdinde,sonucunuda kısa zamanda göreceğiz İnşallah.

Kimse kimseye hadi gelin bakalımdeyince kim cesaret gösteriyoru sorgulama makamı değil.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olayın ilk anından itibaren yapılması gerekeni yapmakta ve devam etmekte.

PKK terörü bitme noktasına geldiyse, Karabağ sorunu çözüldüyse, Irak ve Suriye meselesinde 1000 km

hatta bir koridor oluşturduysak bu meselede de gereğini yapacağız demektir zaman içinde.

Gazetecilik manşetlerde saklıdır, yazının içeriğini çok az insan okur, mesaj verirken dikkatli olmak, hassas olmak gerek diye düşünüyorum.

Spor camiasında tüm dünyada uygulanan Filistin’e destek veren linç girişiminden hareketle yazımız buralara geldi.

Her zaman dediğim gibi Futbol asla futbol değildir .

Filistinli kardeşlerimizin acısını paylaşıyor Zulüm payidar olmayacak inşallah diyorum.

Yaşasın Zalimler için Cehennem……

Barışın , İnsanlığın ve Hakkın Hakim olduğu bir dünya temenni ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi
SON YAZILAR