ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

SİYASET KANADI NE KADAR?

SİYASET KANADI NE KADAR?

     16 Nisan sonrası % 51.4 lük oranla EVET'in geçmesi sonrasında Mayıs ayının 2. inde AK Parti'ye yeniden üye olan Cumhurbaşkanının 21. Mayıs' ta partinin tekrar başına geçmesi beklenmektedir.

      Peki 21 Mayıs tarihinden sonra AK Parti' de yeniden yapılanma olacak mıdır?

      Söylevler ve görüntü öyle gösteriyor. Öyle olmalıdır da!. Eğer bu çalışma yapılmazsa AK Parti hızla sona doğru gitmektedir. Yeni bir ruh, yeni bir vizyon, yapılanma ile 2019 seçimlerine girilmelidir.

     21 Mayıs sonrası AK Parti kendi içinde büyük bir temizlik yapacağı söyleniyor!. Milletvekillerinden alın da en küçük birime kadar aklanmalı- temizlenmelidir.  3 dönem kuralı da bahane edilerek çoğunun temizlenecek olacağı dillendirilmektedir.

     Cumhurbaşkanımızın Rusya'ya gidişin de bu konuda yaptığı konuşması dikkat çekiciydi. Devlet Bahçeli'nin gündeminde de siyasi FETÖCÜLER olmuştur. Toplum da büyük bir beklenti haline gelmiştir. FETÖ konusunu bende ısrarla gündemime almıştım.

     Külliyeye giden evrak ve bilgi sayısı oldukça çoktur. Her bölgenin derdi Külliyede mevcuttur. Bu konularla ilgili çalışma orada yapılmıştır. Şuan toplumumuzda öyle bir beklenti var ki; bunlar alınsın, atılsın biz bir görelim. Vicdanlar rahatlasın  intibası oluşmuştur. Ne kadar bizde FETÖCÜ YOK deseler de bu konuda ki çekişmeleri sıkıntıları sağır sultan bile duymuşken örtbas etmek ne kadar doğru olur bilemem ama tek bildiğim yakında düğmeye basılacağıdır.

     Ayrıca Ulusal basının ve köşe yazarlarının bir çoğu bu konuyu gündeme taşımaktadır. Şahsım bu konuları çok önceden dile getirmiş olup dikkat çekmiştik.

    Şunu iyi bilmelidirler ki bu yazılarımın TBMM'ye gitmekte ve oralarda da okunmaktadır. Bu sadece AK Partinin değil, diğer siyasi partilerin de sorunudur. FETÖ Örgütünün olmadığı tek siyasi parti Saadet Partisi olduğu kanısındayım.

     Çünkü FETÖ ele başı rahmetli Erbakan Hoca'yı fazla sevmez ondan uzak dururdu. Ama  o öldükten sonra partiye sızmış ise bilemeyiz. Bu referandum da Saadetin izlediği politika dikkat çekiciydi. Bu gün MHP , "BİZDE FETÖCÜ VAR" diyorken diğer partilerde neden olmasın.

     50 yıllık bir yapılanma öyle hemen bitirilemez. 50 yıldır PKK'yı bitirebiliyor muyuz? Bu gün PKK'nın siyasi kanadı Mecliste değil midir? Demek ki 50 yıldır devletin her birimine ahtapot gibi yerleşen FETÖ Örgütünün hemen temizlenmesi de kolay olmayacaktır, olamaz da zaten.

     Bu gün Emniyet ayağında 35 bin tahmin ediliyor ama ne kadar gerçek araştırılıyor. Özellikle devletin her kademesi ince okunup, sık dokunuyor. Kripto FETÖCÜ'lerin bilinmemesi elbette ki zorluklar doğurmaktadır.

     Rus Büyükelçinin öldürülmesi gibi firariler   kendilerini gizleyen kripto denenler, kendisini pasifize görüntüsüne bürünenler de olabilir. 

     Sayın Cumhurbaşkanı, "Acırsanız, acınacak duruma düşersiniz" dese de mağdurların olduğu ve şu an çok sıkıntılar çekildiği biliniyor. Bizim de yaşananları tasvip etmediğimiz yönleri mevcuttur. Bunu hep anlattık ama ibadet kısmına dokunulmayacak denmesine rağmen mağdurlar çoktur.

     Aylar önce 'bylock' adlı bir yazı yazmıştım. Bu konuda da mağdurun çok olduğuna işaret ettim ve inanıyorum.  Sapla samanın karıştırıldığına at izinin, it izine karıştığını yazdık, anlattık. Geç gelen adalet'in adalet olmadığını da dile getirdik.

       Mağdur çok ama dışarı çıkıpta yine aynı telden çalanları duyuyor, görüyorum. O zaman da acaba yapılanlar doğru mu yoksa biz mi yanılıyoruz diye düşünüyorum. Bizim de yanılma payımız çok. Bu vesile ile devletin daha titiz ve hızlı karar vererek mağduriyetleri gidermesi şarttır.

      İdarecilerimiz yanılıyor da bizim yanılmamız neden olmasın ki diyorum. Ama yanılmak istemediğim tek konu siyasette ki temizliktir. Kin ve nefret tohumu ekenlerin geçmişte el ele kol kola boy gösteren FETÖ'cülerin bir dediğini iki etmeyen yıllar önce ilişkileri bilindiği halde sessiz kalınan siyasilerin 21 Mayıs' tan sonra şekil ve anatomilerini  izlemeyi merakla bekliyoruz.

     FETÖCÜLERİ imtiyazlı görüp onların işlerini referanslarla halleden, 15 Temmuz gözaltı ve tutuklamaları sonrası mal varlıklarını devrettikleri siyasi ve iş adamları ile akrabalarının sonunu da görmek istiyorum. Bu anlattıklarım siyasilerin her makamı için  geçerlidir. Bu yazımı genel mana da anlayabilirsiniz.

      Biz bu konuları aylardır sürekli anlattık, anlattık, anlattık. Haklılığımız elbet vücut bulacaktır. 21 Mayıs tarihinden sonrasını analiz edeceğim. Yapılan her hamleyi izleyeceğim, bir daha söylemek istiyorum. Bu temizlik yapılmadığı takdirde 2019 tarihinde yapılacak seçim sadece hayal yaratacaktır.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi