Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

BİK&İŞKUR ile gelen "İletişim" farkı sevindiriyor!

BİK&İŞKUR ile gelen "İletişim" farkı sevindiriyor!

      2013 yılında o kadar heyecanlanmıştım ki!. Değmeyin heves ve hayallerime gitsin. Çünkü, Çarşamba'ya açılan Hukuk Fakültesinin ardından ilçemize İletişim Fakültesi kazandırılmıştı. Habercilik yani Gazetecilik mesleği ile ilintili böylesi eğitim yuvasının ilçeye kazandırılması müthiş bir girişimdi! Kazandıranları sevip sevmemek ayrı bir olay. Ama o duyguyu kimse tarif edemez.

      O heyecanla ilk kez gitmiştik Çarşamba İletişim Fakültesine... O günlerde geçici Dekan ile sohbet sonrası, fakülte öğrencilerden bazıları "Habercilik" konusunu ilk günlerde kapmışlar(!) algısı müthişti. Bazı Öğrenciler, gazetemize okulla ilgili haberler getirirdiler. Bazıları haber noktasında iyi iş çıkartmışlardı.

      O Öğrencilerden bazıları yeni yapılmış, hizmete açılmış okul binasın da yüklenici Müteahhidin kalitesiz malzeme kullanması ve ucuz işçiliği yüzünden fayansların kalktığını, kapıların dökülmeye başladığını vs vs haberleştirmişlerdi.

      İlk Dekan bu konuda çok içerlemişti ve gidip görüştüğümüz de olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını yine binanın tadilatının aynı kişiye yaptırıldığını iletmiş, arada ki sorunlar sona erdirilmiş, tatlıya bağlanmıştı ki; Kör talih...

     Çok geçmedi ki; Dekanın yerine 2016-2017 eğitim öğretim dönemi içerisinde emekliye ayrılan Bayan Dekan atanmış göreve başlamıştı. (Adını zikretmeye gerek görmüyorum)  "Kör talih..." yakamızı yine bırakmadı.

     İletişim Fakültesinde bazı haberler ayyuka çıkmıştı o sıralarda ve bizler de o haberlerin içeriğini ilk ağızdan öğrenip, haberleştirmek için yeni dekanla görüşmeye gittik.     

      Aynı zaman da kendisi ile tanışıp, İlçenin tek resmi gazetesi ile okula destek, derslerde paylaşımlar yapmanın zeminini oluşturmaya başlamak istediğimizi bildirme umudu vardı.

     Bayan Dekan bizi 2 saat kapıda bekletmiş ardından da bir başkalarının İletişim Fakültesi hakkında yaptığı, özü ve gerçeğini öğrenmeye gittiğimiz haberi bizim yaptığımızı ön yargı ile bize ithamda bulunarak bir ton abuk- subuk lafları akabinde İletişim Fakültesi ile İLETİŞİMİMİZİ engellemeye başlamıştı.

     Elbette ki bu işin arka fonun da ne olduğunu, neden engellerin konulduğunu da çok iyi biliyorduk. Ama olsun sustuk bu güne kadar suskunluğumuzu, edebimizi koruduk.

     O fakültemiz bu yıl o ilk öğrencilerini mezun edecek. İçinde pırıl pırıl geleceğin yetenekli ve azimli Gazeteci, televizyoncu, radyocuları da var.

      Her neyse; İletişim Fakültemize 3 yıl sonra dün ilk adımı yeniden Samsun Basın İlan Kurumu Müdürlüğünün İŞKUR ile ortak hazırladığı 'Yeni Medya ve Dijital Habercilik' projesi çerçevesinde kursiyerler İletişim fakültesine gelmiş eğitim alıyorlardı.  

      Biz de BİK Samsun Müdürü Sayın Mustafa Bayraktar'la İletişim Fakültemize uzun süreden sonra yeniden ilk adımımızı attık. 

      İletişim Fakültesine girişimizden itibaren Bayan Dekan' dan sonra İletişim Fakültesinin giriş kapısında bizi her daim bekleyen o asık yüzler gitmiş; yerine güler yüzler, sıcak bir ortam yavaş yavaş oluşmaya başlamıştı. Bu bizi bir kat daha mutlu etti.

     Bu konuda da yeni Dekanımızla nasipse en kısa sürede görüşerek yeni bir sayfayı açacağımıza inancım çok ama çok fazla olduğuna eminim.

     İletişim Fakültesi; Ülkemiz Medyasında olsun Samsun ve Çarşamba medyasında ki geleceğe açılan yeni yüzleri, yeni umutları genç kuşak gazeteci- radyocu- televizyoncu vb. meslek dallarının büyük umutları.

     Dedim ya!. Dün BİK Samsun Müdürümüz Mustafa Bayraktar'ın gelişi ile yaşadıklarımızı görünce; kendisinin geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamalarında değindiği "TEMATİK ÜNİVERSİTELER" hayali, projeleri, çalışkanlığı ve hedefinde ki mükemmelliğini bir kere daha hissettik.

      İŞKUR ve BİK Samsun Müdürlüğü Samsun' da yaşanan İletişim mezunu sıkıntısını İŞKUR projesi ile bir nebze hafifletmek, yeni personeller kazandırarak mesleği sevdiren çalışmalara imza attığını görmek bizleri kat daha sevindirdi.

      Keşke böylesi güzellikleri Samsun ve özellikle Çarşamba'nın bürokrasisi, esnafı, iş dünyası, siyasileri de sağlayabilse ve ortada hissedilen ama görülmeyen kırgınlıkları, küskünlükleri, siyasi varyasyonları bitirebilse, geleceğimiz daha aydınlık olacaktır.

      Özellikle 15 Temmuz sonrası Ülkemiz de ki FETÖCÜ kriptoların da temizlenmesi ile geleceğimizin İletişiminin BİK- İŞKUR ve Fakültelerle birlikte Medyada bazı isimlerin de değişiminin kazanılması ile sağlam temellere oturtulacağına eminim.

       Bu vesile ile  İŞKUR ve BİK Samsun İl Müdürü Mustafa Bayraktar' a emekleri, katkıları, çalışkanlığı için teşekkür ediyorum.

     Samsun'un geleceğine kalıcı, iş ve istihdam sağlayıcı güzel yatırım ve hizmetlerin temellerinin atılması, çalışmaların başlatılması adına ufku açık, beyni geleceğin daha modern ilçe ve illerinin yaratılması adına  insanlara iş ve istihdam alanı sağlayacak işler, projeler için böylesi çalışkan, verimli kişilerin siyasette olması bizleri daha da güçlendirecektir.

     Siyasetçilerin dar bölgede, benim, senin adamın değil, aksine halkın, milletin yararına çalışacak, geniş ve herkesi kucaklayan kişilerden olması dileklerimle,

     Bu projede emeği geçen herkese bir kere daha teşekkür ediyor, Çarşamba İletişim Fakültesinin artık İlçe ile Haber Expres Gazetesi ile, geleceğin medya mensupları ile kucaklaşması umuduyla,

      Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi