İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

SEZONUN ARDINDAN

SEZONUN ARDINDAN

Çarşambasporumuz  ve Samsunsporumuz ligi tamamladı.Kısa bir değerlendirme yapmak isterim aklımdakiler harflerle buluşabilsinler diye ..

Samsunsporla başlarsak Geçen yıl şampiyon olarak 2 ligden 1 liğe çıkan Samsunspor hedefini Süper lig olarak belirledi ve Play oflarda dahil olmak üzere son ana kadar mücadelesini sürdürdü.

Kağıt üstünde baktığınızda Başarılı bir performans,Kulüp Başkanı eksenli baktığınızda başarısız bir sonuç elbette,bu kadar paranın karşılığı bu olmamalı idi.Yüksel Yıldırım ticaret adamı ve nasıl kazanılacağını bildiği ekonomik durumundan belli,Samsunsporu şirketleştirdi ve şirketi gibi yönetti.Takımı 2 ligden 1 lige çıkardı ama ilk yılındada Süper lig gelmedi.Bu istikrarlı gidişi devam ettirirse ben Süper lige seneye çıkılacağı kanaatindeyim.Sonuçta para harcıyorsunuz ve karşılığını da almalısınız.

Fakat her takım bu amaçla yola çıkıyor,Adanademirspor bizden az para harcamamıştır,İstanbulspor da öyle.Altınordunun başarısını tüm sporseverler kalbi duygularla  kabul ettiği de bir gerçektir.

İlhan Cavcav Gençlerbirliğinin duayen başkanı başarısızlığı hisetiğinde hocayı akabindede gerekirise futbolcuları acele değiştirirdi,5 maç dayanırdı ancak hocasına .Bu yıl Ertuğrul Sağlama bu kadar dayanması bence Yüksel Başkanın handikabı idi,yapılacak bir kan değişikliği 7-8 maç kala faydalı olacaktı ama birileri istiyor diye hocamı göndermem dedi ve sonuçta bu oldu..

Paralı kurulan takımlar böyle olur,Altınorduda bu problem olmaz takımın hocası yıllar önce 2023 te Süper lige çıkmayı hedefliyoruz demişti .

 Her şartta Samsunspor bize güzel bir sezon geçirdi ve son ana kadar Şampiyonluk umudunu tattırdı.Başkan ve ekibine ,hocamıza ,sporcularımıza teşekkür ederek yolumuza bakmamız gerekir ki bunuda en iyi  Yüksel Başkan bilir . Kolaycılığa kaçarak suçlamak en kolay olanıdır,her bitiş yeni bir başlangıçtır

 Çarşambasporumuza gelince son maçta bizi yenen Ispartaspor  finalde ve  Bursa Yıldırımsporla oynuyor 2 lige çıkabilmek adına.Yıldırımsporu penaltı atışları sonunda eleyerek Isparta vilayetini 2.lige çıkardılar tebrik ediyorum en azından seneye başımıza bela olmazlar.Benim favorim bizim gruptan Erokspordu ama onlarda finale adlarını yazdıramadı.

 Çarşambasporda  Samsunspor  gibi ilk sezonunda play - ofları kovalayan  takım durumunda ve başarılı bir sezon geçirdi.Eksiklerimiz varmıydı elbette vardı ama artılarımız eksilerimizden fazlaydı.

Yeni sezonda ligde tutunabileceğimize inansam Altınordu türü bir altyapı yapılanma ile yola devam etmek isterim.Bu yapılanmayı her zaman  Samsunspor  organize etsin  istemişimdir bir futbolcuya 5 trilyon veren Samsunspor 3 ve lig 2 ligde altyapı takımı organize etme başarısını gösterememiştir bunca yıldır.Bunu Kadıköysporla  denediler ama işin içine başka yaklaşımlar girince sonuç alınamadı.Başarısızlığa tahammülü olmayan bir yaklaşımla yola devam edilmesi gerekmektedir.Senin topçun benim topçum olmaz bu işlerde oynayan topçu olur birde oynamayan.

Çarşambaspor ortalama yıllık hedefine göre 3-5 trilyon para harcamak zorunda ,sonuçta mutlakada şampiyonluk gelmeyecektir.Hedeflenen nedir önemli olan bu Şampiyonlukmu ? niçin ve neden ve karlımıdır şampiyonluk iyi analiz etmek gerekir.Artık her şey ekonomik parametreler içinde değerlendirilmektedir…..

Bu konuya ilerki gönlerde devam edeceğim, söyleyeceğim son söz Çarşambasporu ilk sezonunda 3 ligde tutan ve play- of oynama heyecanı yaşatan Çarşambasporun arkasında kale gibi duran Belediye Başkanımız Halit DOĞAN ve Kulüp Başkanı Özkan Yıldırım  nezdinde tüm yönetim kurulu ,Kenan hocamız nezdindede  tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum.İyiki varlar.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi
SON YAZILAR