İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

SAMSUNSPOR KARAGÜMRÜK MAÇI ARDINDAN (2)

SAMSUNSPOR KARAGÜMRÜK MAÇI ARDINDAN (2)

Samsunspor Karagümrük maçını değerlendirmeye devam, Takımımızın 11 kadrosuna bakalım, Kalede benimde sezon başı çok eleştirdiğim Okan, sezon başı kötü halini son maçlarda üstünden atmış ve kaleyi ben korurum güveninde.

Defansta Alim,Soner,Satka ve alt yapıdan gencimiz Haluk Mustafa Tan,

Süper ligde bizim defansımızı emniyet etmemiz gereken Alim ve Soner olmamalı ama oldu.

Alim ligin başlarında oynamadı Drongelen oynadı aynı yerde fakat hocası onu kesti Alim le yola devam etmede.

Soner 1.ligde bile bir dönem eleştirilere maruz kaldı ama bugün itibarı ile sol bek te tek alternatifimiz.

Çabukluğu ile hocasını elindeki tek alternatif ama iki oyuncuda Süper ligde kalıcı bir takımın banko defans oyuncusu olamaz.

İlk defa Süper ligde bir maça Çıkan Mustafa Sağ bek Tırpanın yerinde idi,Tırpanla yaşanan sorunlar nedeniyle Gisdol elindeki genç seçeneği ile sahada idi, Mustafa bu maç özelinde iyi oynadı, iyi oyuncu olacak, yetenekli ama Süper lig oyuncu yetiştirme yeri değil ki.

Tırpan bu bölgede kaliteli bir ayaktı sakatlanır, problem olur ama yedeğide hazır olur. Zeki Yavru var ama oda sakat sanırım kısacası Mustafa kardeşimiz ben gelecekte bu takıma katkı veririm dedi.

SlovokSatka ise 14 maçtır gereğini yapıyor ve takımı ile beraber canhıraş bir mücadele içinde.

Orta sahamız Taylan.Bennnassar,Holse,Dimatta,Emre den oluşmakta idi.

Taylan sezon başı kötü idi, sonra düzeldi bu maçta ise eski günlerine döndü. Bu kalitede ve isimde oyuncular Samsunsporu sırtlamalı ama yapamıyorlar. Emre dinamo ve her yerde, yükün en fazla bindiği ve en yararlı transferimiz. Holse bu sene Danimarka Rosenborg takımından transferimiz ,iyi kumaş ama hala istenilen ve özlenen düzeyde değil.

Dimatta en pahallı transferimiz Belçikalı,Wolsburg,Anderlecht,Espanyol,NecNijmegen tecrübeleri ile takımımızda ama hazır değil ,bir sakatlık dönemide geçirdi ama bence takımızın iyi olmaması onun futbolunu da etkiliyor. Takım oyuncusu kendisi ama bizde kişisel futbol oynanmada.

Çad lıMariusMouandilmadjitakımımzın en hazır topçusu, bitmeyen mücadele azmi ile seyircimizin gözdesi. Erken gördüğü sarı kart dolayısıyla hocası oyundan erken çıkarmak zorunda kaldı buda hücum gücümüzü azalttı.

Oyuna sonradan giren Fofana,Tait,Soner,Ercan şöyle bir göz attığımızda,Fofana hazır değil ve hala 45 dakikayı çıkaracak durumda değil ama topu dikine götürecek tek topçumuz.

30 dakika oynadı ve maça heyecan getirdi ve gol asistini yaptı, bize 90 dakikalığı lazım.

Tait Fransa Rennes takımından kaliteli ayak ama hala uyum sürecindeneredeyse lig bitecek, Ercan Amerika transferimiz ama çok verimli olamıyor çünkü süre bulmada sıkıntısı var, Soner geçmişi ile doğru orantılı bir oyun sergilemiyor.

Hocamız Gisdolu bir kez daha tebrik ediyorum bu kadro ile 18 puanla biz düşmeme mücadelesi vereceğimizi gösterdiği için

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi