ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

SAKALMI SALSAYDIK

SAKALMI SALSAYDIK

                                              

                Önceki gün bir yerel gazetenin  AK Partinin 7 Haziran' da ki  yaklaşık %10‘luk oy kaybını manşete taşıdığını gördüm.  İçimden dedim ki, sakalımız olmadığından bizi dinlemiyorlar.

                Birkaç madde haricinde oy kaybının nedenleri en başta parti yönetimlerine çakma AK Partililerin  getirilmesi, AK Partiye küfür edenlerin baş tacı edilmesi, AK Parti sevdalılarının küstürüldüğü kovulduğu, dışlandığı, belediyelerin ve idarecilerinin halka bakış açıları gibi maddeler yer almaktadır.

                Peki biz ne diyorduk. Sen kendi parti yöneticilerine "Gidin çayı başka yerde için AKParti'de sizin ne işiniz var" diyen  başkanlar hala başta olduğu sürece daha çok avuçlarınızı yalarsınız.

                Bundan aylar önce ben bunları yazmadım mı Sayın Süleyman SOYLU’ya , Alev  DEDEĞİL’e ve Hasan KARAL’a. Bu anlattıklarımız  anlatılmadı mı?  Genel Merkez Sayın Sakarya milletvekili  Recep  YILDIRIM beyi hiç dinlemediniz mi?

                Ben özellikle Samsun ve buradan sorumlu insanlara soruyorum. Biz anlatmadık mı? İşte rapor ortada bizim haklılığımız  bir kez daha kanıtlanmıştır.  Şunu da  söyleyebilirim şimdi böyle bir yapılanma yoldaki şu an idare de olanlar’ da yakın bir zamanda orada olmayacaklar. Ne de ne işe yeni kurulan bir yapılanma yolda Ak ocaklar diye bir yapılanma çalışmaların tüm yurtta tamamlamak üzeredir.

                Bu ocağın bağı Cumhurbaşkanlığına kadar gitmekte olduğunu öğrendik. Demek ki AK Parti teşkilatlarında yakın bir zamanda temizlik olacağına işarettir. Ayrıca bu oluşumda AK Parti teşkilatlarında eski ve yeni görev almışlar bulunmuyor. Ve olmayacakta deniliyor.

                Çarşamba’da da  bazı sevdiğim dostlarıma ocağın burada kurulması  için tekliflerde yapılmıştır. Şimdi soruyorum buradaki yöneticilere sizden ne haber yolda yürürken Sultan’a  selam vermiyordunuz. Artık bütün notlar  genel merkeze gönderilmiştir.

                Diyorum ki yakında, ufukta bir seçim gözüküyor. AK Partinin % 10’luk  oy kaybına daha tahammülü olmayacağını bu seçim öncesi gösterecektir. Parti  içinde yeni bir yapılanma olacağını şimdiden söyleyebilirim. Bu saatten sonra ne değişir onu da zaman gösterecektir diyorum.

                Zaten yakın zamanda da şahsım sakal bırakacağım ki sözlerimiz dinlensin diyorum. Kuyular öyle kazılıyor ki hem de derin. Şimdiler daha dışarı çıkmasınlar diye Genel Merkezin yaptırdığı bu tespit yerinde ve geç kalınmış bir tespittir.

                Bu şikayetler  o zamanlarda Genel Merkeze hep gönderilmiş gerçeklerdir ama dikkate alınmaması, bu şikayetlere  hep muhalefet gözüyle bakılması bu sonucu doğurmuştur. Ben yine aynı sözümdeyim şuan bu rapor doğrultusundaki şahsiyetler yine mevcuttur. Bunlar oralarda olduğu sürece   bu düşüş ivmesi devam edecektir.

                Bir baştaki yönetici kendi partilisine ve yöneticisine AK Parti'de çay içmeyin gidin başka yer mi yok diyorsa orada bu iş bitmiştir. Bırakın % 10’u bu oranla kurtulduklarına sevinsinler diyorum. Özellikle yerel yöneticilerinin halkla ilişkilerinin sıfır olduğunu o zamanda söyledik, şimdide söylüyoruz. Eski il başkanı ve şimdiki milletvekili KÖKTAŞ’ a demiştim ki; Eğer kendilerine güveniyorsa bağımsız aday olsunlar. El mi yaman, bey mi yaman görelim demiştim . O zamanda Sayın KÖKTAŞ, "Ertan bey  bu işi kişileştirmeyelim demişti ve son işte ortada.

                Biz söyledik, sıkıntıları anlattık, misyonu tamamladık. Ama o zaman sakalımız yoktu da ondan sanırım dinlenmedik yakında bırakınca belki dinlenir. Dinlenmediği takdirde gidişatımız hiç iyi değil...       

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi