Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Önce Adam Olmak Gerekir

Önce Adam Olmak Gerekir

Son günlerde ki gelişmeleri izliyorum. İzliyorum ve kendi kendime karnım çatlarcasına gülüyorum. Yıllardır sıkıntı çektik, dertlerle boğuştuk.

Ama şükür bu gün aynı şekilde dimdik ayaktayız. Kimseye laf yetiştirmeye çalışmadık. Kimsenin dediğine takılmadık. Kimsenin dümen suyuna doğru akmadık. Birisinin salladığı kemiğe sokaktakiler gibi atlamadık. Hala da aynıyız.

Ama birileri gibi : FİLAN BANA KOLONYAŞİŞESİ FIRLATTI, KOLONYA BANYOSU  YAPTIRDI BANA SALDIRDI DİYEREK UZUN ÇARŞI KISA AMA UZUN UZUN O SOKAKLARDA AĞLAMADIK.

SALYA SÜMÜK SALDIRIRKEN ANİ MANEVRA İLE DÖNÜP SÖZDE GAZETEMİZİ KİRALAYIP BİR KEMİĞE GAZETEMİZİ MAŞA OLARAK KULLANDIRMADIK. KENDİMİZİ HİÇ KULLANDIRTMADIK.

BU OLAYDAN SONRA KEMİĞİN BOYU KISAYDI DİYEREK DÖNÜP KİMSEYE SALYA SÜMÜK HAKARETLER DOLU SÖZLERDE SARF ETMEDİK.

Sonra aynı adama güvenerek başkalarına ağza alınmayacak hakaretleri  de yapmadık.

Mahkemeden ceza alsak da almasak da ( ki şükürler olsun haksız, karalama, hakaret ve yalan haber hiç yapmadığımız için rabbime şükür ceza almadık) aynı şahsın cezanın karşılığını istemesin diyerek kemiğin adresini de değiştirmedik.

Biz hep aynıyız aynı yoldayız. Hala Çarşamba' da şükür sektirmeden yayımlanan tek günlük gazeteyiz...

Kimseyle şahsi kinimiz yok, Kimseyle şahsi husumetimiz yok. Gazetecilikte zaten bunları yapmamız imkansız.

Kimse ile sorunumuz olmayınca kimseye de ne uşak olduk, ne uşaklık ettik, ne de bir kemik atsınlar diyerek beklemedik dilimiz beş karış dışarıda...

Herkes yerini, makamını, mertebesini bilecek. Önce adam olacak. Adam olamıyorsan bari adam rolü yapmayı öğren de adam sansınlar.

Yeter artık.

Ya bir kemik peşine koşturmaya devam et. Ya da adamım rolü yapmaktan vazgeç.

Geçmiyorsan az adam olmayı becermeye çalış...

Ki seni de adam yerine koysunlar...

Bilmem ki anlatabildim mi. Kimden veya kime yazdığımı merak ediyorsanız. Kemik atanlar da, kemiğe koşanlarda, onları pompalayanlarda olayı iyi biliyor. Gerisi bana hikaye, size de masal olsun.

NOT: Dün Köşemde Bahsettiğim Muhteşem  E. A  Kim? Diyenler Bekleyin. Çok Yakında Bombayı Patlatıyorum. Ama inanamayacaksınız. Demedi demeyin... İşler şimdi arap saçına dönüyor bakın görün.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi