Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

MHP Doğru, CHP Baykal'la yanlış yaptı: AKP kazanırken kaybedecek görecek

MHP Doğru, CHP Baykal'la yanlış yaptı: AKP kazanırken kaybedecek görecek

Neler oluyor, şu işe bak MHP, AKP'nin adayı Yılmaz' a destek vermiş, CHP'nin adayı Baykal'a oy vermemiş,AKP ye koltuk değneği olmuş söylemi,

MHP'nin taban oylarına ihanet ettiğini iddia edenler, Bahçeli'nin karaktersiz ve korkak siyaset izlediğini, Bahçeli'nin değişmesi gerektiğini algı operasyonu ile başlattılar. Hedef nedir?: MHP ve Devlet Bahçeli'nin MHP'nin başından gitmesi. MHP'nin şanssızlığı işte bu..

Eğer bugün MHP Baykal'a destek verse idi şimdi yapıldığı gibi tersinden karalanacaktı. Solun hatta örgüt partisinin koltuk değneği olmakla suçlanacaktı. Şahsen, Baykal siyasi yaşamını, Meclis Başkanı olarak sonlandırsın istenirdi. Hele Tayyip Erdoğan'la seçimin hemen ardından Baykal'la görüşmesinin ardından çıkan, Baykal- Erdoğan pazarlığı haberleri ve Baykal'ın geçmişte Erdoğan'ın siyaset yasağının kalkmasını sağlayan adam olduğu söylemleri gündemdeyken. Ardından Baykal'ın 30-40 CHP'li vekille partiden ayrılıp TBMM de grup oluşturarak AKP'ye mecliste açık destek vermesi gündeme gelmişken.

MHP ve dolayısı ile Bahçeli ve Milletvekilleri seçim döneminde ne AKP ne de HDP ile asla yan yana gelmeyi bırakın asla birlikte olmayız söylemleri ayyuka çıkmışken. O dönemlerde CHP+MHP Koalisyonuna ülke bile hazırdı. Seçimin akabinde MHP Lideri CHP' nin AKP'ye yakınlaşma çabaları ve dolayısı ile Çözülme sürecinin başlangıcı olarak görülen Çözüm süreci, Açılım, HDP'nin AKP ile yakınlaşmaları bilindiği ortamda, Bahçeli tarihi bir hata daha yaparak asla ve asla ne Baykal, ne AKP'ye ne de HDP ile bırakın koalisyon kurmayı yan yana gelmeyi göze alamaz, a-la-maz-dı.

TBMM başkanlık seçiminde AKP adayı İsmet Yılmaz, Baykal'ın CHP' den bilinçli şekilde aday gösterilmesi düşük profilli bir aday olarak bir pazarlık var duygusunu güçlendirmişti . Keza CHP'lilerin kendi adayları Baykal'a dahi tepkisi büyük olmuştu.  Seçim turlarında kendi partisinden dahi oy alamaması tepkiyi ortaya sermedi mi? Oysa CHP eğer ki Haluk Koç gibi diğer isimleri aday gösterse idi bu gün TBMM Başkanı MHP'nin desteği ile kesin o isim Başkandı. Ama Erdoğan ile görüşen Baykal'ın geçmişi de düşünülünce hem parti olarak hem de MHP penceresinden bu adaya destek çıkılmasının siyasi akıl tutulması olmayacak mıydı?

Diğer yanda CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde oluşturdukları çatı aday Ekmelettin İhsanoğlu gibi hemen her partinin bir araya geleceği aday MHP' de varken Baykal ismi oyunun başka bir tarafı olsa gerekti. İşin asıl terazisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da siyasi arenada belki de ilk kez aceleci davranarak Baykal'ı seçimin hemen ardından CHP Genel Başkanını kenara iterek Dış İşleri başkanlığında 2 saati aşkın görüşmesi sonucu etkilemiştir.  

Tüm bu nedenler ve daha fazlasından kaynaklı MHP'ye yıllardır her miting ve toplantıda ağza alınmayacak, yarın yüz yüze bakabileceği siyasetçilere ve özellikle MHP'ye lafları söyleyenler bu gün bu sonuca da tepki göstermemesi lazım. Bence AKP adayı Yılmaz TBMM başkanı seçildi gibi görünse bile bir siyasi manevranın ilk ayağını kazanırken kaybeden AKP oldu. Şimdi AKP mecburen hem MHP hem de CHP'yi derinden kaybetti. Elinde kala kala HDP kaldı ve koalisyon sadece bu parti ile olasılık haline geldi.

Yani Bahçeli daima ne diyordu: AKP+HDP koalisyonu onlara yakışır. Çünkü çözüm süreci, İmralı görüşmesi, Cumhurbaşkanının anayasal sınırlara dönmesi, 17-25 Aralık soruşturması gibi olayların tümü HDP ile gerçekleştirildi ise o zaman bu birliktelik resmileşsin ki halk her şeyi ayan beyan görsün.

Kaldı ki MHP Siyasette Daima Bayrak, Vatan, Millet düsturu ile arenada yer aldıkça yıllardır hırpalandı. Bu gün Milliyetçilik gömleğini giyen AKP bakalım HDP ile ne kadar ayakta kalabilecek. Milli Görüş gömleği sonrasında sanırım Milliyetçilik gömleği de ya eskimiş olacak ya da yırtık. Durum onu gösteriyor. O zaman MHP eleştiriyi değil aksine takdiri kazanan partidir. Çünkü MHP Yıllar sonra sözünde durdu ve ne HDP ile ne de AKP ile yan yana gelemedi gelmemeye özen ve gayret gösterdi.

Peki bu saatten sonra MHP+AKP Koalisyonu olursa derseniz? İşte o zaman MHP siyaseti satılmış, Bahçeli sözünün eri değilmiş, güvenilmez siyasi lider konumuna gelecektir. Ki Bahçeli bu duruma ne kendisini ne de parti ve partililerini asla getirmez. Olursa da o gün AKP sonuna kadar haklıymış denilecektir ki bu da MHP ve Bahçeli'nin siyaset ve tarih sahnesinden silinmesi olacaktır.

Bekleyip göreceğiz. Sanırım tünelin ucunda ya AKP+HDP mecburi koalisyonu ya da azınlık hükümeti ile erken seçime doğru Türkiye yelken açmaya hazırlanıyor demektir. Erken seçimde MHP ne olur derseniz? İddiam bu defa AKP'nin 10 yıldır tutturduğu başarı çizgisini MHP yakalayarak Ülkenin gelecekte ki tek siyasi partisi haline gelecektir. Yeter ki söylemleri ile eylemleri aynı çizgide sürsün...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi