Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

ÇARŞAMBA'LIYA AHDE VEFASIZLIK YAPMAYIN...

ÇARŞAMBA'LIYA AHDE VEFASIZLIK YAPMAYIN...

      Ülke gündemi gergin. Siyaset daha da gergin. Herkes koalisyonun kurulmamasının suçunu diğerine atarken, Ülkede ki insanlar ekonomik belirsizlik ve sıkıntılar altında inim inim inliyor.

      Erken seçimi ülke kaldırır mı bilinmez ama çare erken seçimde acil yapılsın demekten de kendisini alamıyor. Peki ülke erken seçime giderse hangi parti tek başına iktidara gelir derseniz bekleyin onu da yakında aktarırız nasip olursa. Hem de sürpriz parti ile aktaracağıma inanabilirsiniz...

***   

       İkinci gündemimiz ülke genelinde ki ekonomik sıkıntı Çarşamba'yı da etkiliyor ama güzel işler de olmuyor değil hani. Mesela yılan hikayesine dönen Çarşamba Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu inşaatı tamamlandı. Tam manası ile bitmedi denilse de Eylül ayında taşınma kafalara yerleşmiş. Eğer yerleşme olmazsa sorumlusu yine sorumlulardır bilinmiş ola...

       Bizim merakımız 2009 yılında Öğretmenevi inşaatı için yıllarca mücadele vermiş ve arsası ile inşaatın başlamasını sağlamış isme ahde vefa mutlaka yapılmalıdır.

Evet, eski Öğretmenevi Müdürü rahmetli Davut Dalgıç...

       Her sohbetimizde , "Erol bey çok istediğim yeni bir Öğretmenevidir. Çünkü gelecek nesilleri yetiştiren Öğretmenlerin kalacağı, sosyal etkinlikler düzenleyeceği ve içinde çok aktivitelerin yapılabileceği bir Öğretmenevi binası. Eğer bu binayı tek hükümet olan AK Parti döneminde yapamazsam gözlerim açık gider. Bunu mutlaka başaracağım" derdi.

Rahmetli Davut Dalgıç'ın bu inşaat için verdiği mücadele ve emeğini göz ardı kimse edemez.

      Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

      İşin ana temasına gelecek olursak:

İnşaatı tamamlanan binaya ÇARŞAMBA ÖĞRETMENEVİ tabelası aslında asılmış.

Çok üzüldüm. Çünkü Davut Dalgıç adının verilmesi için yıllar önce onun vefatının hemen akabinde büyük emeği geçen ve Çarşamba'nın öz evladı olan Davut Dalgıç adının verilmesi ve o tabelanın yerine onun adının yazılması gerekirdi.

Siyasi hırslar ve çekememezlikler, neden benden önce başkaları düşündü diyerek bu Öğretmenevine o ismi her kim vermezse Memleketin vefasızı daha da ileri giderek belirteyim ki o kişinin hainidir.

Bu memleketin çocuğunun geride bıraktığı çocukları ve eşi ile Dalgıç ailesini her güm kucaklarken, hal hatır sorarken eğer yüzünüz kızarmayacak, utanmayacaksanız  vermeyin.

Çarşamba'lıya ahde vefasızlık yapacaksanız vermeyin.

Ancak kişisel egoları ve bu memleketi düşünen bir öğretmenin ki o inşaatın başlamasında büyük emeği olan Davut Dalgıç adını vermemenin bahanesi olamaz...

 Ve inanıyorum ki;

Eylül veya daha geç veya erken o bina hizmete açılırken o tabelada DAVUT DALGIÇ ÖĞRETMENEVİ VE AKŞAM SANAT OKULU yazısı olacaktır.

Şimdiden emek veren, o ismi vermeyi gönülden isteyen herkese teşekkür ediyorum.

Bu memleket ahde vefayı unutmadığını cümle aleme göstereceğinizi biliyor, düşünüyorum ve şimdiden hepinize teşekkür ediyorum...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi