Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Meclis üye listesi fiyaskoları sürüyor

Meclis üye listesi fiyaskoları sürüyor

CHP Meclis üyelerini nerede tanıtacakmış bilin bakayım demiştim ya. Bir okurum yazmış "NEREDE AÇIKLAYACAKLAR SİZCE NEREDE AÇIKLAMALARI GEREKİRDİ" demiş.  Önce açıklayayım belediye meclis üyelerini CHP Öğrendik Bir Düğün Salonunda. Öncelikle nerede nasıl açıkladıklarını yazalım...

CHP Belediye Meclis Üyelerini herkes görkemli bir törenle oy verecek halkın önünde açıklarken, CHP'liler anlayamadım neden ama, Onlar Genel Başkan Yardımcıları da gelmiş olmasına rağmen bir düğün salonuna sığdırdılar. CHP'liler sıkıntılı neden böyle gizli kapaklı iş çevriliyormuş gibi niye halkın huzurunda herkese duyurarak oy vereceği insanları tanıtmıyorlar diye soruyor. Bizi fazla ilgilendirmiyor sevgili Belediye Başkan Adayı Sinan Yaşar, herkesi kucaklayacağız, herkese eşit yaklaşacağız derken samimiyetini gösteriyor.

Başkan adayı Sayın Yaşar'ın henüz, Kim veya kimleri eşit kucaklıyor henüz bir girişimini göremedik. Çalışıyorlarmış dedik, görmedik dedik, duymadık dedik anlama, anlamadılar. Şimdi de partililer soruyor: Başkan meclis üyelerini neden saklıyorlar? Neden düğün salonunda isimler açıklanıyor? Siz Çarşambalı halktan, köylülerden oy istemeyecek misiniz? Sokağa, köylere çıkmayacak mısınız? Ne iş böylesi kopuk bir siyaseti kim size önerdi. Yoksa sembolik bir tören ve seçim mi bizim partinin seçimi?.

Bizde diyoruz ki tüm bu soruları ve istekleri eğer ki eşit davranış sözünüze, hele de başkan seçilmeden önce ispatlar ve eşit şekilde basın önünde açıklarsanız yazarız. Boşuna bizlere kızma ve darılma yok. Sonra henüz aday bile değil iken sohbetlerinde sayın Yaşar, hep derdi ki: Toplumun önünde lider konumunda olanları eleştireceksiniz. Eleştiri olmazsa doğruyu bulma, görmekte zor olur. Hata üstüne hata yapılır demişti. İşte size Eleştiri hem de babalar gibi eleştiri. Basının işi eleştirilmek, hatalarımızı göstermek. Bu işi de çok iyi yapıyorsunuz. Yeter ki herkes ahlaki sınırlar içinde demiştiniz ya!. İşte bizde partililerin tepkilerini, isteklerini ilettik ve eleştirdik onlarla birlikte. Ahlaki sınırlar içinde hem de eleştirdik. Sizin meclis üyeleriniz kim? Gazeteci olarak biz bile hala bilmiyoruz oy verecek vatandaş nasıl bilecek? Derdiniz seçim mi, yoksa birileri ile kavga mı?. İkincisi ise farkınız yok. İlk cümle ise gösterin dürüstlüğünüzü açıklayın.

Ve son cümle bunlar bizim değil partililerin sorular. Biz henüz yola çıkmadık. Basının merak ettiği de çok sorular var sayın başkan...

***    

Gelelim AK Partiye diyeceğim ama onların henüz Belediye Meclis Üye listesi yok...Sanırım İlçe Seçim Kuruluna verilene dek de kimse listede kim olacak bilmeyecek. AK Partinin içerde ki bu kaosu çözmesi uzun sürdü. İnşallah sandıklara yansımaz. Yansıyacağını sanmıyorum Genel Merkez el atmış ama oyu halk verecek. Bu kaos çözülünce onların listesi de açıklanacak.

***

MHP ye hiiç bir kelam etmiyorum. onlar kendi rotalarını çizmişler Allah yollarını açık eylesin. onların bizimle, basınla işleri yok. onlar kendi kendilerine gümbür gümbür geliyor. Dündar başkanın en korkulu rüyası olacaklarmış. Biz de sağdan soldan duyuyoruz. Ama seçim öncesi onlarında mide krampları var. Bekliyoruz bakalım kramplarını bitirecekler mi yoksa mide krampları acıya dönüşür mü hep birlikte göreceğiz.

***   

Ve Beklediler, beklediler sonunda adaylarını açıkladılar. Herkesimin çok sevdiği isim İdris Çakır, Saadet Partisinde bu defa olsun sözünde herkes durursa bu seçimde çok farklı sonuçların çıkmasını sağlayacaktır. İdris Çakır' a herkesin yaklaşımı çok güzel. İdris Çakır adı ile birlikte İlçede hemen her parti ve her vatandaştan olumlu tepkiler gelmeye de başladı. Dikkatimi çeken hırsızlıklar sona erecek. Çakır' la her şey güzel olacak sözleri halkın son dakika da yönünü sandıkta doğrudan, sessiz sedasız hizmet için gelen Çakır' a yönlendirir mi?.

Yıllardır Çakır'ın siyasette ki duruşu, efendiliği, sessizliği, kimseye sataşmaması, dürüst kişiliği ve esnaflık hayatı ile herkesin imrendiği isim.

Çakır'ın AK Partiye geçseydi kimse başkanlığı ondan alamazdı demesine ve binlerce telkinlerine rağmen o davamı ve görüşümü satamam diyerek yolunda ilerledi ve görev tevdi edildiği her zaman da elini bırakın gövdesini taşın altına koydu. Bu seçimlerde de Çakır aynı yolu seçti. Bence bu defa Çarşamba halkı bu saydığım özlenen tabloya, kişiliğe ilgi gösterir ve sandıkta sürpriz yaparsa da hiç mi hiiiç şaşırmayacağım.

Ama bu siyasettir kime nasıl ve neden oy verdiğini bilmeyen on binlerce insan var oldukça yine reklamı bol olan, gücü her yönü ile fazla olana yönelecektir. Siz öyle sanmayın 2014 yerel seçimleri, Cumhurbaşkanlığı ve akabinde gelecek Genel seçimler çok şeye gebe.

Ama ben yerel seçimler öncesi çok büyük bombaların peşi peşine patlayacağına inananlardanım. Bu siyasi bombalar ne zaman patlar, kimi götürür, kimi yaşatır bilemem ama bu defa iş çığırından çıkmış durumda.

Siz bile hayretler içinde kalabilirsiniz. Demedi demeyin sakın...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi