Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Listeler belirdi ortalık karıştı

Listeler belirdi ortalık karıştı

 

Dün köşe yazımda sizlere Çarşambaspor takımımızın şampiyonluğunu yazmıştım.

Hatta bu yazımın içinde As başkan Esat Akkaya’dan bahsederek yorulduğunu ve bu camianın Akkaya’ ya sahip çıkması gerektiğini işaret etmiştim.

Olan oldu ve Akkaya yorulduğunu ve istirahate çekilmek istediğini belirterek görevi bıraktığını açıkladı.

Evet bu as başkana artık bu defa Çarşamba sahip çıkmalıdır.

Çarşambanın vefasız olmadığını geçmiş yıllarda emek veren tüm başkan ve yöneticileri ile birlikte herkesi kucaklaması gerektiğini bir kere daha hatırlatmak istedim.

Bir notta Şampiyonluk maçından iletmek istedim.

Yanlış ise özür dilerim ama doğru ise çok ayıp yapılmış.

Sanmıyorum gerçi ama yinede yazmayı düşündüm.

Eski başkanlardan bir iki isim Amasya’ da protokol tribününe girmek istemiş ama içeri alınmamışlar. Aslına bakarsanız ben bunun başkan ve yöneticilerin bilgisi dahilinde yapıldığını veya bilgilerinin olduğunu sanmıyorum. Fakat o tribüne alınmamışlarsa bilgisi olup duyarsız kalmışsa birileri çok ayıp etmiş diyor ve gündeme dönüyorum.

*** 

Dün Tüm Türkiye’nin gözü, kulağı YSK’ ya verilecek olan Milletvekili aday adaylarının kimler olduğuna çevrilmişti.

Dün akşam 17.00 da tüm siyasi partilerin isim listeleri açıklandı.

Her ne kadar listede adı olanlar sevinmiş görünse bile çoğu 5 ve altında ki isimler her nedense anlaşılamadı ama çok sevinemedi.

AK Partide sevinmeyenler farklı ortamda idi. AK Partinin bu listesi çok beğenilmemiş olsa gerek ki ilk dakikadan itibaren sanki listeyi biz yapmışız gibi NE GÖRÜYORSUN?.

Bu isimler çok alamaz yorumlarına mazhar edildik.

Bu bizi aşar. Kim daha çok güç birlikteliği yapar küsmez, ayrımcılık yapmaz ise o kazanacaktır.

Ama AK Parti’ de hemen herkesimin beklediği Fuat Köktaş, Adem Güney, Ali

 Akyüz gibi isimler Samsun’ un dengeleri idi. Bu isimlerin olmaması listede çok büyük bir sıkıntı yaratacağa benzer.

Köktaş gerçi ilk gelen haber üzerine, “Görev verilse de verilmese de bu partinin neferiyiz “ diyerek cevapladı aslında bu listeyi.

Ama parti de onu sevenlerin kırıldığı ve onun olmaması nedeni ile de biraz nazlı yani isteksiz ir şekilde çalışacağının da sinyallerini verdi. Çünkü Köktaş temayülün şampiyonu olmuş ve herkes tarafından olmazsa olmaz görülen tek isim olarak görülmekle idi.

Şimdi Köktaş bunları istemese ve hatta istemeyeceğini bilmemize rağmen onu seven ve isteyenlerin Samsun AK Partide sıkıntılı sürecin ilk gongları ve çanları çalmaya başlatırlarsa şaşırmayın.

CHP’ye gelince Samsun’ da çoğu CHP li adeta bayram yapıyor. Listede belki çok mükemmel bir liste olmasa bile Suat Binicinin liste dışı kalması çoğunu sevindirdi. Koç ve Kalkavan’ın ilk ikilide olması sevinci arttırdı. Ama bir de Atalay eğer yukarılarda olsa idi daha güzel olacaktı. Tek sorun Çarşamba kökenli veya Çarşambanın adayı olarak bir isimin listeye alınmaması Çarşamba’ da az da olsa boyun büktü. Koç ile teselli bulan Çarşamba CHP lileri yinede bu liste ile 4 vekil çıkartacaklarına inanıyorlar. Ve bu defa daha azimli olacakları şimdiden belli oldu.

MHP ye gelince.

Ben değil partililerin söylemi. Mustafa Yiğit olmadı güzel. Özyer 3 sırada. Cemalettin ismini ilk kez duyuyoruz. Aslına bakarsanız liste çok dengesiz ama parti yinede çoğu beğenmediği isimlerin olmaması nedeni ile sevinçli.

Bu defa 2 veya 3 vekil alacaklarından çok eminler. Çünkü her ne hikmettir Özyer’ e Çarşamba’ dan çok tepki olsa dahi yine de Özyer’in siyasi geçmişi ile 3 vekili almaya zorlayacağını MHP lilerin düşüncesinde yer etmeye başladı bile.

Yani matematiksel olarak AK Partinin bu hesaba göre 4, CHP 3 ve son olarak MHP nin de en az 2 vekil çıkartacağından bahsedilmeye başladı bile.

Eee erken yola çıkan yol alırmış.

Akalım ki

M ne kadar erken çıkıp yol alacak.

Kim ne kadar vekil çıkartacak göreceğiz.

Biz hepsini seviyor ve destekliyoruz.

Gerisi parti yöneticilerinin maharetine, vekil adaylarının kendilerini anlatmasına kalıyor.

Haydi hayırlısı bakalım.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi