Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Listeyi biz yapmadık ama tepki bize geldi anlamadım!?..

Listeyi biz yapmadık ama tepki bize geldi anlamadım!?..

 

Sonunda 12 Haziran seçimlerine girecek siyasi partilerin Milletvekili adayları belli oldu. Son yıllarda AK Parti ile etnik Milliyetçilik yapmayın diye başbakan bağırırken, Samsun’luların Samsun’lu aday isteriz feryatları ne kadar yer buldu. AK Parti il genelinde temayül yaptı. İlde ki temayülde Fuat Köktaş birinci sırada tabanın büyük desteğini almasına rağmen liste dışı bırakıldı. Liste üç aşağı beş yukarı hemen hemen aynı oldu. AK Partide değişmeyen isimler arsında yer alan Mustafa Demir, Suat Kılıç, Cemal Yılmaz Demir ve Ahmet Yeni yeniden aday gösterildiler.

Bu cenahtan bizleri arayanlar sanki başbakan bizmişiz gibi hemen şunu sordular. Erol Bey; hani Ahmet Yeni olmayacaktı. Mustafa Demir veya Cemal Yılmaz Demir başka ile birisi kaydırılacaktı. Ya da Mustafa Demir bu dönemde kenara bile çekilecekti deniliyordu. Neden böyle bir liste oldu. AK Parti bu liste ile nasıl oy isteyecek tepkileri geldi.  Sanki dedim ya Başbakan ve Komisyon benim. Gidip İl Başkanı Çetinkaya’ya, Suat Kılıç ve Cemal Yılmaz Demir’ e sormuyorlar bana soruyorlar. Anlamadım siz anladınız mı?.

Bafra’ dan da gelen tepkilerde AK Partide Ahmet Yeni ne yaptı bi daha aday gösterdiler diyorlar. Ona siz değil demek ki genel merkez karar veriyor. Siz beğeniyorsunuz ama en iyi temsil eden vekillerden birisi Yeni ki başbakan onu takdir etti. Gidip varsa yüreciğiniz sorun bakalım. Sonra Çarşambalı aday yok ne oldu diyorlar. Düne kadar Fuat Köktaş, Muharrem Gündoğdu, Kamuran Özden, Cemal Alişan gibi isimleri hiç arayıp sormayanlar bunu soruyor ya!: El insaf. Hadi gene Çarşamba 7. sıradan AK Partide temsil ediliyor. Kamuran Özden var. Kılıç hem her yere yeter de artar bile. Bunu öğrenememişseniz ben ne deyim ki…

Ha bana sorsalardı Kamuran Özden’i 5 e, Fuat Köktaş’ı 4 e koyardım. Oy potansiyeli onlarda kardeşim. Ama bizi dinleyen yok ki…

Yani biz işimize bakarız kim nereye koyuldu bizi ilgilendirmez. O teşkilat ile parti organlarının işi.

*** 

CHP’ de ise işe bakın. Prof. Dr. Haluk Koç seri başı oldu. Olmasaydı CHP Samsun’ da “0” çekeceği ayna gibi ortada idi. Koç farkını ileride göreceksiniz. Çarşamba’yı Koç koç gibi temsil edecek. Kalkavan iyi bir tercih. Ama Atalay’ın 8 de koyulması sanırım ki CHP lileri de kendisini de üzdü. Eğer o da ilk sıralarda olsa idi o liste muhteşem olacaktı. Partililer o vakit 4 vekili garanti görüyordu ama bu liste ile sanırım ki 3 tamam ama 4 zor gibi görünüyor.  Sonuç olarak CHP den yana Çarşambalılar göğsünü gere gere çalışacak görünüyor. Onların adayı bu defa yine var.

*** 

MHP ye gelince. Erkan Avcı, Gürhan Gündüz, Kemal Bostancı aday adayı oldular. Talihe bakın ki, Gürhan Gündüz 5. sıradan aday gösterildi. Çarşamba MHP bir ileri bir geri, Mehter takımı gibi!. Çalışsa olmayacak çalışmasa olmayacak. Çakır sürekli irdelendi durdu. Tek adam bu kadar yetişti. Şimdi 2-3 vekil çıkartın gönderin sizin işlerinizle ilgilenmezlerse bir daha siz onları görmezsiniz. Ama Çarşamba şimdi geçen 2007 ye göre daha iyi çalışacak gibi görünüyor. Gürhan Gündüz’ü göndermek için çırpınacaktır. Yani Çarşamba’ da AK Partinin bu defa işi harbi zor görünüyor. Bu ilk izlenim elbette ki.

Seçim havası ortaya döküldü mü!?.

İşlerin rengi de oyların gideceği yerler de çok değişecektir.

***

Son gizli sandık SP de Çarşamba burada da şanslı. Salih Şen 3. sıra Milletvekili adayı. Salih Şen iyi bir partili ve tabandan geliyor. Bu defa bakalım Saadet Partiliyim diyenler onu da göndermek veya en azından 1 veya 2 vekil çıkartmak için Şen’in hatırına kendi partilerine mi yoksa başka partilere mi çalışacak merak ediliyor.

*** 

Son düzlükte piyasaya çıkan HAS Parti ise tanıdık bir adı listesinin iyi yerine koydu. Hadi diyelim ki HAS Parti de Samsun’ dan 2 vekil çıkartıldı. Oldu ya ama genele vurulduğunda barajı aşamayacağı inanılan partinin adayı Emekli Öğretmen Kemal Özdemir’in 2 sıra adaylığı boşuna mı?.

Bekleyip göreceğiz.

Biz tahmin ederiz. Siyasetçiler gövde gösterilerini yapar, çalışmalarını yapar ve halkın huzuruna çıkarlar. Kim daha çok sevilirse, kim daha çok mücadele ederse Meclisin yollarını tutar. Ama siyasete şeytanın bile aklı ermez. Boşuna dememiş büyüklerimiz. Bu iş herkesi aşar, Ankara Merkez her şeyi görür, duyar ve bilir.  Ama Meclisin yolları taştan, Unutulmamalıdır. Oraya gitmek dert, gidememek daha çok dert!. O ateşten gömleği giymek dert, giyememek daha büyük dert. Fakat giyenlere de o gömleğin içinde ne büyük ne de küçük kalmaması gerekir. Kalırsalar bir daha o gömleği giymeleri imkânsız olur.

Bu nedenle partilerde liste huzursuzlukları ilk günden patlak verdi. CHP de Samsun’ dan Atalay listeden istifa etti. Bakalım başka kimler gelecek. Bekliyoruz. Bu depremler bitince sahaya çıkacak tam kadroları herkes merak edip bekliyor. Kim iş, hizmet yaptı yada yapmadı ise 2011 Haziran 12 sinde ya evine, ya da meclise mutlaka gidecektir.

Kısacası; Listeyi biz yapmadık ama tepki bize geldi anlamadım!?..

Hayırlısı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi