Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Kavaklıoğlu, kimi öptürüp o koltuğu göstertecek?

Kavaklıoğlu, kimi öptürüp o koltuğu göstertecek?

Kavaklıoğlu, kimi öptürüp o koltuğu göstertecek?

Kavaklıoğlu, neden burada? Kim bu adam. Gelen Değerli Misafir, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu. Durup dururken neden Samsun ve bazı ilçelerinde özellikle ziyaretler gerçekleştiriyor?.

Aslına bakarsanız AK Partinin bazı il ve özellikle büyük ölçekli ilçelerinde durumlar çok vahim. AK Parti Genel Merkezi yaklaşan yerel seçimler öncesinde işin aslını sorarsanız, Ya işi çok sıkı tutuyor ya da işler çok karışık.

Konuyu iyi etüt etmek gerekli...

Dün gazetemize haber ulaştığında erketeye yattık. Sözüm ona iş gizliydi, basından uzak olmalıydı. İşin gerçeği çok gizli oldu ve bitti. Sayın Kavaklıoğlu Samsun'dan sonra Çarşamba'ya geldi, ilçe başkanı ve Belediye Başkanını ziyaret etti. Soracağı soruları, görmesi gereken çalışmaları sordu, gezdi gitti.

Peki ne şimdi ne olacak?  Ya da soruyu başka şekilde soralım: Sayın Kavaklıoğlu sadece il ve Çarşamba'yı mı gezdi?. Yoksa başka ilçeleri de mi ziyaret etti?. Ama sızan bilgilere göre Sayın Kavaklıoğlu Samsun İl Başkanlığına gelerek gerekli uyarıları ve bilgileri ulaştırdıktan sonra Çarşamba'ya geldi.

İddia ediyorum... Çarşamba'dan sonra veya öncesinde mutlak surette Bafra'ya kesinlikle gidildi veya gidilecek. Kaldı ki Havza ve bir nebze de olsa Vezirköprü'de gündeme getirilebilir. Ama özellikle Samsun, Çarşamba ve Bafra kesin olarak izlemede olan ilçeler. Bu İlçelerin özelliği nedir peki?. Bu İlçeler diğer ilçelere göre büyük ölçekli, yüksek nüfus potansiyeli olan ilçeler.

Bu arada İlçelerden önce Samsun ne olur?. Maşallahı var orada Bakan Suat Kılıç harıl harıl çalışıyor. Bakan Kılıç adına yaygın basının birisi kehanette bulunmuş bile. Leyleği havada gören gazetenin yazarı tam nokta atışı yaparak Kılıç'ın adaylığını kesinleştirdi. Olasılık güçlü mü güçlü...

Peki Yusuf Ziya Yılmaz'ı Başbakan bir çırpıda silip ata-bilir mi? ASLA... Yusuf Başkana Milletvekilliği yolu açılmadıkça veya A Takımı davası sona ermedikçe yerini kimse alamaz. AK Partiden olsun başka bir partiden olsun asla kotaramaz kimse o başkanlığı ondan O İSTEMEDİKÇE...

Peki Büyükşehir'i anladık anlamasına da; Çarşamba, Bafra ve hadi diyelim Havza ve Vezirköprü de ne var?.

İşte orayı iyi araştırın. Orada teşkilatlarla Belediye Başkanları arasında yıllardır gündemde tutulan uyumsuzluk sorunu var. Peki neler soruldu dersiniz ziyarette. "Nasılsınız, iyi misiniz, maşallah sizi çok iyi gördüm" mü dediler yoksa...

İşte o nokta çok karmaşık. Sorun belli. Teşkilatlarla Belediye başkanlarının arası neden bozuk, kim haklı kim haksız, herkes görevi gereği makamını gerektiği gibi kullanabildi mi, kullanabiliyor mu?.Vefasızlıklar var mı, kim yaptı. Seçilmesine yardımcı olanlara seçilenler saygılı mı, vefalı mı?.

En çok önemli olan nokta halkın oyları ile gelen başkanların halkla arası iyi mi, bozuk mu, partilisi ile nasıl!?. İlçe Başkanı Mehmet Köse, Belediye Başkan adayı mı, değil mi?. Dündar Başkan aday olursa gelecek dönem de projeleri nedir, neler yapmayı düşünüyor?. Hüseyin Dündar başkan aday olursa ne olur?, olmazsa kim başkan adayı olmalı?.

Bu soruların tahminim aynısını Bafra ve Vezirköprü'de de sorduğuna iddiaya girerim. Ama tıpkısının aynısı olmaz da 3 aşağı 5 yukarısı. Terazi ortada ve Sayın Kavaklıoğlu, bu kararı Genel Merkeze iletecektir. Ve o sayede sizce: Kavaklıoğlu, kimi öptürüp o koltuğu göstertecek?

Lafın kısa, uzun tarafı kalmadan söyleyeyim. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday olması düşünüldüğü iddia edilen isimler olan CYD, M.D., S.K., Y.Z.Y. A.D., safsatalarını bırakın burada yarışan sadece Suat Kılıç ve Yusuf Ziya Yılmaz. Halk endişeli. Neden mi?. Keşke Sayın Kavaklıoğlu 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi