Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Karal'ın şaşırtan sözleri akılara "Oyunda son perde mi" dedirtti?

Karal'ın şaşırtan sözleri akılara "Oyunda son perde mi" dedirtti?

    Gazeteciliğimde oldum olası bu sözü yazmaktan imtina ettim. Hatta lahana sevmememden ötürüdür ki hiç yazmadım yazmak da  istemedim. Ama bunu  sağ olsun Rize Milletvekili ve Sözüm ona hemen tüm partililerin ilk başlarda heyecanla karşıladığı ama partililere bugün hüsranları yaşatan Samsun Koordinatörü Hasan Karal yazdırıyor ya helal olsun ona...

    Söz şu: "BU NE PERHİZ, BU NE LAHANA TURŞUSU"

   Bizim ilçe halkı lahanayı çok sever ama bazen lahana turşusu ya gaz yapar ya da sancı. Bizim siyasi lahana sanırım gaz yaptı da sanırım  sancıyı bırakın ameliyat masasına AK Partilileri yatırdı bile. Bu memlekette ne çektiysek siyaseti eski kafa yapısı ile düşünen, modern hayatın ayak oyunlarını iyi tezgahlayan  AK teşkilatlarını yönetenlerden çektik.

     Efendim malum konu dünkü Cemil Şensoy Kültür Merkezinde yapılan TEMAYÜL. Dünkü temayül iki olayı net olarak gösterdi. Birileri AK Parti artık ilk günkü heyecanını, aklığını eline almalı diyen grup? Diğer grup ise hem kendisini ayağa kaldıracak, huzur, sıkıntısız ve bazı anlaşma sağlanmış görünse de ileriye ötelenmiş küs ve kırgınlıkları sonlandırma temayülü idi. Sanırım siyasetin tüm kıvrak zekalıları orada idi. Hele birileri vardı ki her zamanki gibi sahne de hiç görünmedi.

     Olayın baş aktörü, Samsun AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş. Dün kavga ettiği herkesle kucaklaşmış, teşkilatı bu hale getirdiği eski sözüm ona "CAN YOLDAŞLARINI  YIKIP PARTİYLE TALAN EDİLECEK HALE GETİRDİĞİ" eski dostları...

    Hadi diyelim partiyi Köse- Dündar kavgası bu hale getirdi. Peki AK Parti teşkilatlarında ve Genel Merkezinde kimse sormaz mı hiç akıl kalmadı mı bu insanlarda ya da akıl tutulması mı yaşıyorlar birileri ki: Ey Köktaş bir dönem Ahmet Yılmaz'ı, sonrasında karşısında Mehmet Köse için yırtındın. Onlarda senin için yırtındı ve bu gün ne oldu da dün karaladığın, yerden yere vurduğun Ahmet Yılmaz, Başkan Hüseyin Dündar'la kucak kucağa geldin.

    Sen partiyi mi yoksa kendi siyasi çıkarını, geleceğini mi düşünüyorsun. Biz sana da bir ayar çekeriz yeter artık diyen yok ortada. Kaldı ki Koordinatörler de sahnelenmeye çalışılan oyuna hakemlik yapıyor. Hakemler tarafsızdır ama dünkü sözleri (inşallah yanılıyorumdur özür dilerim yanılırsam) HAKEM ART NİYETİNİ NET GÖSTERDİ.

     Siz düşünün Samsun AK siyasetinin Koordinatörü konuşmasında der ki: 30 Mart yerel seçimlerinden sonra boşalan teşkilatlarımızı hemen zaman kaybetmeden tekrar toparlamak ve hiç vakit kaybetmeksizin yolumuza devam etmek amacıyla bu toplantılarımızı yapıyoruz ve teşkilatlarımızı hızlı bir şekilde onarıyoruz"

     Vay anasını be onarılacak yönetim ne yapmış iyi bakın: Öncelikle Çarşamba ilçemizde ortaya koymuş olduğunuz büyük başarıdan dolayı hepinizi ayrıca tebrik ediyoruz. Genel merkezimiz adına sizlere yürekten teşekkürlerimizi ve tebriklerimizi sunuyoruz. %61 gibi bir oy oranıyla Çarşamba ilçemiz Samsun genelinde üçüncü ilçe oldu. Çarşamba ilçemizde AK partinin mührünü bir kez daha sandığa vurmuş olduk. Tabi Samsun ili genel itibariyle çok başarılı oldu. Samsunda toplamda 18 belediyemiz var. Büyük şehirle beraber 18 belediyenin 17 tanesini almak gibi büyük bir başarıya imza attık. Asarcık ilçesi dışında bütün belediyelerimizi almış olduk. Bu tabi çok muhteşem bir başarıdır takdir edilmesi gereken bir başarıdır. Bu başarıda emeği geçen bu başarıda imzasını olan teşkilatlarımızda görevli olan ya da olmayan Ak Partiye gönül vermiş olan her bir kardeşime her bir Çarşambalı hemşerilerime yürekten, gönülden kalbimizin derinliklerinden gelen duygularımızla teşekkür ediyoruz"

    Eh sayın Karal artık ne derseniz deyin: Siz BAŞARILI olanları ve başarıyı bitiriyorsunuz. Bu başarıyı ister Belediye başkanı ister ilçe teşkilatı alsın önemli değil. Sizin ortaya koyduğunuz tavır, bu başarı İl Başkanınındır. O ne derse ona göre konuşuruz. O zaman kaldırın İlçe başkanlıklarını, ilçe belediye başkanları da, sizlerde, bu halkta rahatlasın.

    Çünkü SİZLER BAŞARILI OLANLARI GÖREVDEN ALMAYA BAŞLAYARAK ESKİ VE MUHALEFET PARTİLERİNİ ARATMAZ OLDUNUZ.

Artık mantık buysa Ne gerek var AK teşkilatlara!..

    Nasıl olsa ÇALAN- OYNAYAN-OYNATAN, TİYATROYU YAZAN HEPSİ BİR KİŞİ VE GRUPSA...

Geçin temayülleri, demokrasiyi, başarıyı, AK teşkilatçılığı.

    Çünkü AK teşkilatçılık adama göre, güce göre oluşturulur olmuş ki Başbakan Erdoğan'ın artık tek çaresi ya sizi ve sizin gibi düşünenleri buradan derhal uzaklaştırmak ya da Cumhurbaşkanı olup sizin oyunlarınızla artık uğraşmamak.

    Yoksa herkesten önce böyle zihniyette ki yöneticiler AK teşkilatları, AK düşünceleri ve başarıyı birileri keyfince yakıp yıkacaksalar; NEDEN SİZİNLE BERABER YÜRÜYELİM BU YOLLARDA,  NEDEN ISLANALIM SİZİNLE YAĞAN YAĞMURLARDA.

Kazançlar sizin, hamallık teşkilatların. Gerek yok Kaldırın İlçe başkanlıklarını herkes rahatlasın.

Diliniz başarılı teşkilatın alınmasını söylerken, YAPTIĞINIZ LAHANA TURŞUSU OLDU FARKINDA MISINIZ?

O turşunuz da artık GAZ YAPIYOR Sayın Karal ve görmeyen yöneticiler. Çare sanırım yine partililerin son sözünde.

Sonucu merakla bekliyoruz efendim merakla...

Bakalım AK teşkilatçılık mı, yoksa geleceğini düşünenlerin oyun sahneleri mi kazanacak. Kararı bakalım nasıl vereceksiniz.

Eski başkan Köse, oylama sonuçlarının açıklanmasını isterken tüzüğü sanırım biliyordu ancak sayın Karalın zarflarından çekinmiş ola ki; oylama sonuçlarının açıklanmasını isterken haksız da sayılmazdı. Çünkü yıllardır atılan zarflar teşkilat ve partililere hep boş çıktı.  Bakalım Cemil Şensoy Kültür Merkezinde yapılan temayülde zarflarla atılan oylar da aynı şekilde boş zarf mı olacak herkes görecek. Ak teşkilatlarda başarılar zarfa sokulurken gelecek sevdasında olanların eteklerindeki ziller çalacak mı?  

Ve temayülde Karal'ın şaşırtan sözleri bir kere daha akılara "Oyunda bu son perde mi" dedirtti.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi