Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Ahmet - Mehmet muhabbeti bitti, Temayül hikaye...

Ahmet - Mehmet muhabbeti bitti, Temayül hikaye...

AK Parti Samsun' da huzuru bir türlü bulamıyor. Bunun ana nedeni İl başkanı ve bazı Belediye başkanları ile İlçe başkanlarının uyumsuzluk önce kavgalar, kaoslar oluşturuldu. Sonrasında olaylı atamalar, il teşkilatının ortamı daha çok germesi işleri adeta arapsaçına çevirdi ve teşkilatlar tam bir çıkmaza sokuldu. Ve son altın vuruş ise İl başkanlığına yakın olamayan ilçe başkan ve yöneticileri (hazır atanmışlarken) görevden almalar.

Bugüne kadar % 61 oy alarak başarısız sayılan bir ilçe teşkilatı hiç görülmedi. Bunu Başkan Köktaş ile Çarşamba ve dolayısı ile Başkan Köktaş başarıyor. Kısacası anlayacağınız Çarşamba 'da AK Partinin dibine dinamit döşenmiş. Gelinen noktada bakalım bugün Samsun AK Parti İl Başkanı Sayın Fuat Köktaş, dananın kuyruğunu kopartabilecek mi?

Uyumsuz denilen Belediye Başkanı ile teşkilatı barışık teşkilattan kurabilecekler mi? Uyumsuz ve teşkilatları hallaç pamuğu gibi savuran asıl isimler kim? Hepsini geçtim. Temayüller artık zoraki yaptırılan ilçelerin ve illerin gazını alma operasyonları mı?

Samsun AK Parti il Başkanı Köktaş çok iyi biliyormuş ki: Kendisi Milletvekilliği aday adaylık sürecinde Samsun'u bir kenara bırakın Türkiye genelinde İller arasında en büyük desteği alan ilk sıralarda ki isimken bile listeye girememişti. Bugün yapılacak temayül de hikayeden öte değilmiş çünkü atanacak isim zaten belirlenmiş. Ama teşkilat ve partililer bu defa sanırım buna DUR diyecek gibi geliyor. Nedenlerim var...

Ama dün akşama kadar ilçede ki partililerin konuştuğu en dikkat çeken konu: Cemil Şensoy Kültür Merkezinde yapılacak temayül sonuçları salonda akşam sayılıp açıklanacak mı? Bu kayıkçı kavgası daha da çok büyüyecek gibi geliyor.  Düne kadar Çarşamba AK Partide Ahmet- Mehmet muhabbeti vardı. Düne kadar bu Hasan - Hüseyin muhabbetine dönmüşken son viraj da Hasan gitti (Karal hariç) yerine Halit Doğan adı geçmeye başladı. 2 H yine Hasan- Hüseyin muhabbeti yaratır mı bilemem ama temayülde tek aday . Bence tutar mı neden olmasın ama kurucular, teşkilatçı kanat buna sıcak bakmayacağı mutlaka bir çıkış arayacağını kesin olarak hissediyorum.  

Madem bu teşkilatta huzur isteniyor, sorun , sıkıntı istenmiyorsa o zaman yapılması gereken şu olmalı: İlk başkan Mustafa Acar, sonrasında sırası ile Ahmet Yılmaz, Mehmet Köse ve en son atanan Mahmut Çekiç ile kurucular ve teşkilatta yöneticilik yapmış partililer toplanıp tek isim üzerinde anlaşmalıdırlar. Memlekette Ahmet'çi, Mehmet'çi, Dündar- Köse kısır döngüsü, kavgası, polemiği de bitirilmelidir.

Hüseyin- Ahmet birlikteliği- Köse ayrışması sonlandırılmalı ve AK çatı oluşturularak sona erdirilmelidir. Aksi takdirde partinin, teşkilatın dibine döşenen dinamitleri kimin patlatacağı hiç belli değil. Demedi demeyin.

Bizim için kim başkan olacağından çok artık AK siyasetin durulmasıdır. Sanırım bugün en fazla merak edilecek konu tek Halit Doğan mı. Ya da sorun var diyen teşkilat ayağa kalkıp bunlara ya "DUR" diyecek, ya Irmak sırtına "DUR" diyecek ve birlik- beraberlik- güçlü bir AK gelecek için adayımız bu diyecek mi göreceğiz.  Her ne olursa olsun ama beklenen Çarşamba' da artık Ahmet - Mehmet muhabbeti bitmiştir. Hasan Hüseyin muhabbeti de başlamadan bittiyse. Geriye AK Parti muhabbeti başlamalıdır.

Bu kararı da sanırım ne temayül, ne de oy değil Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu dedikodularla değil, teşkilatı iyice etüt ederek ilişkilere göre değil teşkilata göre isimi başkan yapmalıdır. Çünkü yarın Başbakan Erdoğan' a Cumhurbaşkanlığına giderse, kimse bu işin içinden çıkamaz. Bu mutlaka görülmelidir. Ya teşkilatçılık ve AK Partinin AK geleceği, Ya da Ahmet- Mehmet muhabbeti ile, Dündar- Köse kavgası ile devam edecekse bu seçimler AK Parti Çarşamba ilçe teşkilatının ruhuna Fatiha okumaya hazırlanın. Ama bunun vebalini saydığımız hiç bir isim çekemez hesabını veremeyecektir.

Sonuç olarak AK Parti teşkilatının huzuru bulması için birilerinin ağabey olması gerek. Bu ismi ya Çarşambalılar veya Genel Merkez bulacaktır. Aksi takdirde herkesin kafasında ki soru şu:

Temayül hikaye, sonuç hüsran...

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi