Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Kanayan Yaramız CİNSEL İSTİSMAR...

Kanayan Yaramız CİNSEL İSTİSMAR...

Çarşamba' da gündem aramaya hiç gerek yok. Gündem zaten öyle ya da böyle mutlaka coşuyor maşallah. Mesela dün gün boyu bir yandan siyaset işi ile diğer yandan da asayiş haberleri ile koşuşturduk durduk. Ama bir ara siyaseti unuttuk ve asayiş haberlerinde ki olaylara takıldık.

Aklım almıyor aslında...

Teknoloji ilerlemiş, herkesin cebinde internetli cep telefonu ve evinde internet,televizyonlar, ulaşım derken maşallahımız var yok yok. Henüz 7 yaşını doldurmuş çoğu çocuklarda cep telefonları.  Bu kadar gelişen teknoloji ve modern hayatın içinde yaşanan bir olay inanın insanın kanını donduruyor.

"CİNSEL İSTİSMAR..."

Hatırlarsanız yılbaşında bu konuyla alakalı bir haber yapmıştık. Bazı çevreler nereden çıktı bu haber" diyerek tepki bile göstermişlerdi. Hatta bazıları işi o kadar enteresan boyuta taşımışlardı ki: "Erol bey başka işin yok mu. Memleketin adını kötüye çıkartacaksın " diyerek. Oysa ki İlçemizin demiyorum- diyemiyorum aksine Bölgemizin kanayan yarası inanın uyuşturucu, tefecilik, mafyacılıktan çok daha muzdarip bölgemiz.

Sizlere belki ulaştıramıyoruz ancak bölgemizde yaşanan küçük yaşta kız ve hatta erkek çocuklara CİNSEL İSTİSMAR o kadar büyük boyutta ki işi bilen, duyan herkesin adeta kanı donuyor, vicdanı sızlıyor. Bir insanın kalbi iyi kalp olsa inanın kanamasını bırakın yanar biter. Küçücük yaşta ki erkek- kız çocuklarına bölgemizde o kadar pis işler oluyor ki!? Aklınız şaşar.

Evet bu haberler iyi haberler değil. Hatta bizim bile içimizi yakan iğrenç haberler. Fakat gelin görün ki; Milli Eğitimimiz her geçen yıl artarak ileriye gidiyor diyerek sevinmemize rağmen aksine 'BİLİNÇSİZ, BİLGİSİZ VE DUYGUSAL YÖNDEN YOKLUK ÇEKEN ÇOK SAYIDA VİCDAN YOKSUNU İNSANLARA SAHİBİZ.'

Ama ortalama 10 yılda ben diyeyim size 100 siz deyin 120 cinsel istismar olayı yaşanıyor bu bölgede. Genel olarak da bu olaylar yüksek rakımlı köylerde ve ilçe merkezinde yaşanıyor. Bunu eğitim yoksunluğuna bağlayın, aile içi yetiştirmeye bağlayın, isterseniz başka ne isterseniz ona yorumlayın ama bölgenin kanayan yarası CİNSEL İSTİSMAR olayı azalma yerine artarak devam ediyor.

Artık içim yanıyor ve susamayacağım. Cezası varsa bile yazmak durumundayım artık. Duyarsız kalamayız. Çünkü yaşanan ve görülen iğrençlikleri insanım diyen kimse kabullenemez...

Ailelerin çocuklarını rast gele sokaklarda bırakması veya çocuklarına sahip çıkmamasından alın, aile içinde ki sıkıntılara kadar bilgisizlikten, geçim sorununa kadar her şey bunların nedeni.

Bu konuda her daim şunu iddia ettim. Bu tür vakalarda 10 yılda 20 haberi yapabilseydik,  belki 20 çocuk ruhen sıkıntı yaşayacaktı ancak; İnanın en azından 100 çocuğumuzu bu pisliğe, bataklığa düşmekten kurtarırdık.  Ama her nedense hem çevre, hem memleketin bakış açısı hem de kimse kusura bakmasın kanun ve yasalar nedeni ile adli merciler mecburen acı ama bir gerçek bu konuları hep gizlemek zorunda kaldılar. Bizler de bile bile mecburen sustuk, susmak durumunda kaldık. Bundan sonra kalmayacağız.  

Bu noktada kısacası suç her tarafın. Eğer aileler bu tip pis işleri gizlemezse, adli makamlar sır olmaktan çıkartırsa, haberlerle bunlar rezil edilmezse, eğitimle bu bitirilmezse bu yara daha da büyüyecek gibi görünüyor. Bölgemizde eğitim gerçekten gereği gibi verilebilse bu pis işler, yaşananlar mutlaka  bu işler azalırdı artmazdı. Bu şahsi fikrim ve inanıyorum ki ne kadar üzerine gidilirse o kadar düzeltilebilir.  Ama kimse halk içinde, basın yoluyla rezil olmadıkça, kimsenin adı sanı ortaya çıkmadıkça bu pisliğin içindekiler hep bunları yapmaya devam ediyor. Çünkü bunlarda adamlık, kalp, sevgi, vicdan yok.

Cinsel İstismar denilince aklınıza ne gelirse her türlü pislikler var. Basit ve kolay değil. Çocukların geleceğini karartanların geleceğini karartmazsanız bunu bu bölge çocukları bu pisliği hep yaşayacaktır. Küçücük çocuğun kendi isteğiyle olma ihtimali bile sıfır olan bu olay kanayan yaramız. Lütfen artık resmi yetkililer, aileler, Eğitim camiası ve en önemlisi toplum bu konuya daha duyarlı ve tepkili olmalı. Bu dürüstlüğü ve ince ruhluluğu geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için olsun bekliyorum. Birileri yine bize kızacaklar ama...

Kimsenin yaptığı yanına kar kalmasın. Hele Küçücük çocukların hayatı minicik yaşta yok olacağına bu rezillikleri yapan namussuzların hayatını karartın çözüm bulun. Aksi takdirde yapanın yanına kar kaldıkça bu yaramız hiç kapanmayacaktır bilinmiş ola...

Mutlu ve (sağ)lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi