İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

İSKAR CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MAÇININ ARDINDAN

İSKAR CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ MAÇININ ARDINDAN

                 BAL ligi 4 gruptan Şampiyon  olarak grup maçlarına katılma  hakkı elde etmeye çalışan takımımız ilk maçında  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi deplasmanında beklenmedik bir şekilde 1-0  mağlubiyet oldu.

Sivas takımı Üniversite ve Sivas kenti ile özdeşleşerek 3 yıldır BAL liginde sporcu yetiştirmek orijinli bir yaklaşılmla mücadele ederek bu  senede İşkar ismini ilave ederek sponsorlaştı.

Gecen seneyi şöyle ifadelendirmiş Başkanları Taner Çiftçi sezon sonunda “2021-2022 sezonunu bugün oynadığımız baraj maçında Gemerek Belediyesporu 6-1 mağlup ederek tamamlamış bulunuyoruz. 3 yıldır kesintisiz olarak bölgesel amatör ligde (BAL) Sivas'ı temsil eden takmımızı tebrik ediyoruz. Oldukça zorlu bir ekonomik süreçten geçen buna rağmen Sivas’ın çocuklarına bir üst ligde forma şansı veren ve birçok takıma transfer olmalarına vesile olan kulübümüz bir nevi misyonunu yerine getirmiştir.

Takımımız, rakiplerine göre maliyet açısından kıyaslanamayacak bir başarı elde etmiştir. 10 takımlı bir gruptan 5 takımın küme düştüğü gerçeği de unutulmamalıdır. Parayla yazılacak bir hikayemiz olmasa da mücadele, istek, azim ve inanmışlıkla bir hikaye yazılmıştır. Bu işin arka planında büyük bir fedakarlığın olduğu aşikardır. Bu başarıda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. “

              Yeni sezona başlarken ise Başkan “Yeni sezon öncesi, Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Başkanımız Doç. Dr. Taner Çifçi ve yönetim kurulu üyelerimiz bir araya gelerek istişare de bulundular. Kulübümüze desteklerinden teşekkür ederiz. “

               Diyerek sezona başlamışlar….

               Biz dengimiz olamayacak böyle bir takıma yenildik geçen hafta ve bu hafta Atakum’da yine bize denk olmayan Atakum Belediye takımı ile oynayacağız.

              Bu takımların sporcu transferi ,hedefleri;mazileri bizle boy ölçüşemeyecek derinlikte.

              Fakat futbolun sahada oynandığı gerçeğini hatırlata hatırlata mücadele ediyorlar ligde.

 

 

Mehmet Hocamız geçen yıldan beri bu takımın başında ve artık mazereti yok ve bizimde gereksiz yere puan kaybetme lüksümüz yok.

          20 dakika uzatılan bir oyunda puansız dönmenin bir izahı olamaz Çarşambaspor hocası için,Kırmızı kart görmenin haklıda olsa bir anlamı olamaz sporcularımız açısından.Basit hatalar yapmanın mazereti olamaz.

Futbolu ya oynuyorsundur yada oynamıyorsundur ikisinin ortasında ya hakem suçludur,yada şansızlığa bel bağlarsın yada sakatlığa.

          Çarşambasporun böyle gereksiz kelime oyunları ile kaybedecek zamanı yok,karşımızdaki rakibe saygı duyarak Çarşambaspor büyüklüğünü hissederek hocalık yapılacak ve futbol oynanacaktır bu şehirde.

Mazeretlere sığınmadan herkes ayağını denk almalıdır.Konuşmaya gelince 2.lig kulüplerinde olmayan tesislerden ve sporcularımıza sağlanan maddi imkanlardan bahsediyoruz ama karışlığını alamadığımızı gözlemliyorum.

Şampiyonluk ve 3.lige çıkıştan başka her türlü sonucun Çarşambaspor için başarısızlık olduğunun altını çizerek  Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi