Kadir Erol

Kadir Erol

İnsan olmak

İnsan olmak

Allah bizi eşrefi mahluk yaratmış…
Yani İnsan düşünen, cüzii iradesiyle karar veren, ağlayan, gülen, vicdan sahibidir.
3 ve 5 Temmuz biri madımak biri Başbağlar yitip giden onca can hayaller,umutlar acı aynı gözyaşı aynı acının,gözyaşının ırkı,dini,rengi aynı.

Madımak için ağıt yakıp Başbağlara sessiz kalmak, Başbağlara ağlayıp madımakta giden canlara susan insanım demesin. 7 tipli gence her yıl ağıt yalanlar halkalıda işkence ile gözleri oyularak öldürülen 5 ülkücüye sessiz kaldığı sürece insani tepki vermedikçe, insan olarak yan yana gelmemiz zor.

Geçmişten de örnekleri var. Erdal Eren. 17 sinde yaşı büyütülerek asıldı çok acı ama aynı dönem velican oduncu da yaşı büyütülerek asıldı ülkücüydü eren gibi bir candı hayalleri umutları vardı,  insandı.

İdealist insan ülküsü olan insan fikri ne olursa olsun özel insandır ideali, ülküsü uğruna edilmeyen bükülmeyen her insan benim gözümde özel insandır. Ülkemizde siyaset son 20 yıldır köşeleri törpülenmiş biraz daha esnek birbirini anlamaya yönelik (akp yöneticileri hariç)

Bir havaya bürünüyor. En açık delili sol görüşlü chp ile ülkücü ağırlıklı iyi parti saadet işbirliği,akp,mhp,hdp işbirliği belki MHP’li arkadaşlar homurdanacak ama mecliste yapılan  oylamalardaki işbirliğine bakarsanız çok net görürsünüz.

Kıymetli dostlar; Aslında çok güzel şeyler bunlar neden mi?
80 öncesi birbirlerinin canını alan kin ile saldıranlar bir hedefte buluşabiliyorlar,
Köşeleri törpülenmiş siyaset insanları birbirine yaklaştırmış insanlar önyargısız birbirlerine yaklaşması harika bir şey. Biz Türkü,kürdü,lazı,çekezi,arnavutu, sünnisi, alevisi, sağcısı, solcusu, muhafazakarı, liberali eğer millet olabilme adına birbirimizin inancına görüşüne saygı duyuyor anlıyorsak Türkiye’yiz.

Gelin birbirimizin inancına, fikrine saygı duyarak kırmadan incitmeden bir olalım farlılıklarımız rengimiz güzelliğimizdir. Bir olduğumuzda güçlü oluruz,Ağrı’da ki acımızı Edirne’de hissedebiliyorsak Mersinde can yanınca Sinop ağlıyorsa biz millet olmuşuz demektir,insan olmuşuz demektir.

Bizim ortak değerlerimiz  İki cihan güneşi efendimiz Muhammed Mustafa, başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk varken bizi kimse bölemez mevlana,yunus varken gönlümüze kin nefret ekemez unutmayın gözyaşının rengi aynı gülümsemenin de dili..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kadir Erol Arşivi

Vicdan

19 Ağustos 2019 Pazartesi 10:02