Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Hoş geldin Sultanım…

Hoş geldin Sultanım…

Hoş geldin Ey şehri Ramazan… Hoş geldin Safalar getirdin.

Kim bilir kaç tanıdığımız, sevdiğimiz, büyüğümüz aramızdan ayrıldı gitti. Kim bilir kaç tanemiz hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Ama hepimizin dilince; Allaha şükür bir Ramazan ayına daha sağ ve sağlim olarak ulaştık. Rabbim daha nice Ramazan aylarına sağlık, sıhhat ve huzur içinde ulaşmamızı nasip eylesin.

Ve bu gün Ramazan ayının birinci günü., Yani oruçların ilk günü. Nefislerin terbiye çekilmeye başlamasının ilk günü. Ne mutlu bizlere ki bu mutlu güne ulaştık.

Bu mutlu güne ulaşamayıp ebediyete ulaşanlarımıza Allahtan rahmet diliyorum.

Hasta olup, sağlık için mücadele verenlerimize ise rabbim sağlık versin. Acı, keder ve ızdırap çektirmesin. Bu güzel ve kutlu güne ulaşmak herkese nasip olmaz. O vakit bu güzel ayın rahmetinden, güzelliklerinden, sevabından nasiplenelim. Yaratan bizlere bu günleri nasip etmiş, bizlere de ona ibadet etmek düşer. Başka yapacak neyimiz var.

***  

Ama düşünüyorum da; Eski ramazan tatları kalmadı artık. Oysa eskiden ramazan ayı gelmeden önce neler neler yapılırdı. Evlerde yufkalar açılır, düğüne hazırlık yapar gibi hazırlıklar yapılırdı. Hem de günler öncesinden.

Ya şimdi? Hiç biri kalmadı.

Hayat şartları, yaşadığımız yıl itibarı ile insanlar artık her şeyi ayakta kalmak umudu ile görüp günlük yaşıyor. Bu ayın ilahi ve ruhani tadına hiç kimse kapılmıyor. Merak ediyorum.

Geçmişte de büyüklerimiz aynı yaşam mücadelesini veriyordu. Bu gün değişen nedir ki bizlerin bu kadar duyarsız olmasına neden oldu?

Siz hiç düşündünüz mü?

***   

Ancak bu kutlu ve mübarek 11 ayın sultanı ile buluşabilmiş isek bize düşen bu Sultanı öyle bir karşılamalı, konuk edip, misafirperverliğimizi göstermeliyiz ki? Allah-u Teala bir daha ki yıla kadar bizlere sevaplarla dolu, helal kazançlar ve sağlıklar nasip eylesin.

Bu ayda yardıma muhtaçlara yardım edilmeli. Bu ay içinde hastalarımıza dedim ya acil şifalar dilemeliyiz. Bol bol dua edip, hayır işleyerek ahretimize olsun birazcık sevap kitabımızda hayırlarımız ile onun karşısına çıkalım. Allah bizleri karşısına günahkâr olarak çıkarmasın.

Bu gün Ramazan ayının yani Oruçlarımızın birinci günü…

Allahım nasip eder Ramazan Bayramına da erişirsek ne mutlu bizlere!. Bize düşen kulluk ise, kulluğumuzu onun emrettiği gibi yerine getirmektir. Gösterişten, böbürlenmekten, riyakârlıktan, haramdan uzak yaşamalı ve yaşatmalıyız. Yaptığımız hayırları Allah katında makul ve olması gerektiği gibi yapalım.

Birileri iyi şeyler söylesin diyerek yapmayalım. Sadece Allah için onun emirlerine uygun yapalım. Mesela bu ay çok yardımlar yapılacaktır. Bu İlçede dikkatimi çeken bu yardımları bazıları reklam olsun havasında yapıyor. Öylelerini biliyorum ki alan da, veren el de bilinmiyor. Ne mutlu onlara ki; sadece Allah için yardım, hayır yapıyor. Keşke hepimiz yardıma muhtaç olanlara elimizi uzatabilsek. Bizim tek dileğimiz dediğim gibi sağlık, sıhhat ve helal kazanç.

Rabbim hepimize hayırlısı ne ise onu nasip eylesin.

***  

Bu güzel günde bir kere daha bir uyarı ile bu güzel güne başlayalım.

Geçtiğimiz aylar boyunca biliyorsunuz Beylerce – Beyyenice arasında ki yol yapım çalışmaları için uyarılarda bulunmuştuk.

Bizlere ulaşan bilgilerde İŞİNE BAKSIN deniliyordu. İşimize baktığımızın farkında değillerdi demek ki.

Geçtiğimiz hafta sonu bir araç içinde 5 kişi ile açılan çukura düştü. Ne mutlu ki kimseye bir şey olmadı. Ya olsaydı?

Demek ki artık herkes üzerine düşeni zamanında ve yerinde mutlaka yapmalıdır.

Bizim dediğimiz gibi Üzüm yemek hedefimiz asla bağcıyı döverek bir şey elde etmeyi düşlemeyiz.

Rabbim doğru yoldan, helal, kazançtan ve dürüstlükten ayırmasın.

Bir kere daha haklı çıkmamız bizi sevindirdi mi?:

Biraz EVET, Haklılığımız çıktığı için, biraz HAYIR, üzüldüğüz için. Keşke kaza olmasaydı.

Ama bir söz vardır:

“Bir nasihat bin musibetten iyidir”

Bundan bir hayır çıkartmak umudu ile bir kere daha HAYIRLI RAMAZANLAR diliyorum.

HOŞ GELDİN EY SULTANIM, EY ŞEHRİ RAMAZAN…

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi