Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

HIZLI TRENİ bitiren seçimde Samsun’a neden Başkan olmasın?.

HIZLI TRENİ bitiren seçimde Samsun’a neden Başkan olmasın?.

 

Son günlerde köşe yazılarımla sizlerle olamadığım için özür dilerim. Ancak, Günlük Gazete için haber yapmak ve dahası diğer çalışmaları da izleyebilmek için yoğun ve yorucu tempoda çalışıyoruz. Zaman sıkıntısı had safhada. Günlük abonelere gazete ulaşmadığı vakit bizi hemen arayıp “Gazetemiz gelmedi neden gelmiyor” tepkisini almaktansa köşe yazılarımızı aksatıp, gazeteyi aksatmamayı uygun gördük.

Her neyse…

Asıl konuya gelelim.

Son yazımda Çarşamba TOKİ konutları hakkında haber ve yazı yazmıştım.  Haberimiz akabinde Yaygın medya da bu haberi gördü ve tehlike geliyorum, dikkat diyerek bizim haberden yola çıktı. Tabi ki bu böyle olunca yine kızgınlıklar, tepkiler de hali ile bize yöneldi. Samsun’da ki bazı meslektaşlarımız arayarak “Filanca sana çok kızgın. Bu haberi neden yaptı yalan diyerek sana öfkesini bilmen gerekir” şeklinde telkinlerde bulundular.

Çok korktum. Madem bizim haber yalandı… Neden Emniyet görevlileri Salıpazarı ve Ayvacık’ta yaşanan SEL felaketi gecesinde İlçelere gidişi yasaklarken diğer yandan da TOKİ Konutlarının zemin katları ve 3 kata kadar olan konut sakinlerinin evleri  boşaltıldı?. Demek ki uyarmak gerekiyor.

Kaldı ki biz TOKİ Konutları sağlam değil demedik ki. Yapılan yer hatalı, madem yaptınız; o vakit önlemlerinizi tam alın. Sonra dan EYVAAAH demenin hiçbir faydası yok diyoruz…

Biz uyarmıştık demektense Haberimizle övünüp, üzerimize düşeni vaktinde yerine getirmekten bir kere daha gurur duyuyorum. En azından olabilecek (Allah korusun) bir kötü felaket olasılığı öncesinde önlem aldırmayı başardık. Canik TOKİ de ki felaketi unutmaktansa uyarmak daha güzel değil mi?

Kim kızmış, kim bilmem sitem etmiş umurumda değil…

****    

İkinci konumuz ise Tren yolu.

Amasya’nın bir ilçesinde bir söz vardır. “……… Köylünün trene bakması gibi bakma!..”

Çarşamba İHA Temsilcisi olmam hasebi ile defalarca, yüzlerce bizim yerimize bazı yalakalar sürekli İHA’ya haber gönderiyor. Ekmeğimizle oynamayın dedik anlatamadık. Bize haber vermeyenler İHA’ya ABONE ettik ya!. Hemen haberleri oraya gönderiyorlar. Garibim ne yapsın. Gönderene değil, göndertene bakıyorum.

Konu TREN YOLU DEMİŞTİM.

Samsun- Ünye arasında Hızlı Tren konusunda AK Parti Samsun Milletvekili ve AK Parti MYK üyesi Cemal Yılmaz Demir en azından bildiğim 8 yıldır HIZLI TREN geliyor, gelecek, geldi dedi durdu.

Bu arada Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Cumhuriyet Köyünü Mahalle yaptıktan sonra yeni mahalleye giriş yolu yapmak için yıllardır TREN YOLUNUN Kaldırılması için uğraşa başladı.

Ama gördüm ki “AK Parti Samsun Milletvekili ve AK Parti MYK üyesi Cemal Yılmaz Demir’ den daha çok Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın sözü Genel Merkez de ve Ankara’da ki TBMM’de daha çok geçiyormuş. Çünkü Cemal Yılmaz Demir’in dile getirdiği HIZLI TREN PROJESİNİ, Başkan Dündar HIZLI ŞEKİLDE KALDIRTIYOR. Helal olsun Başkanıma. Yeminle diyorum bu kadar çalışkan bir başkan bir daha gelmez Çarşamba’ya.

Cumhuriyet Köylüleri pardon Mahallelileri artık tren yolunun yapılmasını 3 yıl beklemeden 2014 de erkene alınmazsa yapılacak seçim öncesine kadar yeni yollarının yapılması ile rahatça gidip gelecektir.  Seçim yatırımı bundan daha mükemmel olamazdı zaten.

Ama yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Başkana harbi harbi teşekkür ediyorum. Kimsenin yapamadığını, yapamaz dediklerini yıkıyor, kaldırıyor. Kısacası Başkan son hız yatırım ve hizmetlere devam ediyor. 2014 de yapılacak Yerel seçimlerde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına ne Cemal Yılmaz Demir, ne Mustafa Demir, ne Musa Uzunkaya, ne Suat Kılıç, ne de Osman Genç aday bile olamazlar.

Demedi demeyin. Bu hızla HIZLI TRENİ bitiren seçimde Samsun’a neden Başkan olmasın?.

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)—lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi