Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Ölmeye gör…

Ölmeye gör…

 

Bir kişi ölmeye görsün yeter ki. Öldükten sonra en çok sevilen, mahareti bol, kişiliği ile idol bir insan ve dahası badem gözlü olur çıkarız. Yani “Kör ölünce badem gözlü olur” ya o minvalde anlayacağınız. Şimdi Samsun’da yıllardır selle boğuşulur.  Her yağa yağmur akabinde parçalanan yolları hatırlarız. Sonra o alana park ve bahçe yapılır, karanfiller, laleler derken güllük gülistanlık. Bir de bizim vatandaşımız o gülleri, çiçek böcekleri görünce hemen oraya koşar ve piknik keyfini patlatır.

Ama hiç aklına gelmez daha 2,3 ay önce buralarda kaç kişi can vermişti??.. Sonra Samsun yağışı en bol alan illerimizden ve en fazla sele maruz kalan bölgelerimizden. Hem de ilçeleri ile birlikte. Unutmayalım daha kaç yıl oldu sel aynı şekilde Samsun’u, Çarşamba’yı, Ayvacık’ı vurdu geçti. Bu gün kaç kişi hatırlıyor. Bizler yerel basın olarak her daim yapılan tüm yeni yatırımlara önyargı ile değil geleceğe daha temkinli bakarak yaklaşırız.  

Mesela Samsun TOKİ yeri doğru değil denildi kimse TINNN lamadı. Bu gün her şey ortadadır. Doğal Afet’e kimse bir şey yapamaz doğrudur ve kimseyi suçlamıyorum. Sulu olan Mühendislerdir ki bu alanlara zemini düzgün muhabbeti ile izin veriyor. Sonra dönün bakın Çarşamba TOKİ’ye…

 Henüz temeli bile atılmadan bu alanın yanlış olduğunu belirttik. Yapılar sağlam olsa da Allah Korusun olası bir sel felaketinde Çarşamba’da ilk gidecek yer TOKİ konut alanıdır. Çünkü Yeşilırmak yatağının zemini ile bir zeminde bulunuyor. TOKİ önlem aldık set yaptık diyebilir. Gidip baktınız mı? TOKİ setleri nerede? Irmağın 500 metre ilerisinde set mi var? O ala zaten suyun akış istikametinde ve geliş istikametini düşününce o set TOKİ konutlarını daha kolay su havuzuna çevirmekten öteye gidemeyecektir.

Felaket tellallığı değil ÖNSEZİ ve İLK UYARI DA DEĞİL. Buyurun Samsun TOKİ konutlarına. Büyükşehir Belediye Başkanı kızıyor “Biz neyle uğraşıyoruz siz ne soruyorsunuz.” Belki doğrudur ama olay sıcağı sıcağına düzeltilmez ise gelecekte yine unutulacaktır.

Sonra Bakan Bayraktar bele ile konuşuyor diyor ki: Bu alanın zemini için izin verildi ve sorun olmadığı belirtildi. Önlemleri aldık”

Sizin önleminiz yetmedi sayın bakan. Sizin önlem dediğiniz alanda C Blok ve yanındakileri görüyorsunuz. Kaç vatandaşımız ekmek parası uğruna bodrum tabir edilen kapıcı evinde hayatını kaybetti. Hizmet eden insanın da insanca yaşaması gerekmez mi?. Hizmet veren bodrumda yaşasın mantığı kaçıncı yüzyıl ürünüdür. Modern konutlarda bile kapıcılar, hizmetliler bodrumda yaşatılıyor. Sel olmasa bile rutubet ve nem içinde ölüyor garibanlar.

Çarşamba TOKİ de ki kapıcılar dile getirmiyorum.

Çünkü onlar kaç gündür su içinde boğuşuyor. Samsun TOKİ onları unutturdu sanmayın. Onlar ekmek parasını kaybetmemek için konuşmuyor ama dertleri bu mübarek Berat Kandili gecesinde gökyüzüne ulaştı bir siz duymadınız, duymuyorsunuz?

Ne diyelim Allah bildiği gibi yapsın.

Başka diyecek yok.

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi