Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Herkes sakin olmalı!...

Herkes sakin olmalı!...

 

Sanırım bu gün çoğu gazete Çarşambaspor ve taraftarlarını hem haber yapacak, hem de yorumlayacaktır.

Biz bu konuyu irdelemesek bizlere de belki tepki gösterecekler. Gerçi neresinden bakarsanız bakın hayırlı durum yok.

Gergin atmosferde başlayan Çarşambaspor- Yomraspor maçı aslında ilk yarısı boyunca tribünleri ile olsun, futbolcuları ile olsun çok hoş görüntüler sergiledi.

Ama ikinci yarıda soyunma odasından çıkan oyuncularla taraftarların atışmasına bazı Yöneticiler de girince ortam bir anda gerildi. Bu nedenle maç tatsız ve tuzsuz bir şekilde başladı. Taraftarların Gökhan ve Ceyhun’ a tepkileri uzun süre devam etti.

Ama Hancı taraftarların isteklerini dinlemeyince bazı taraftarlar kendilerine yapılan veya iddia ettikleri gibi oyuncu ve yöneticiler tarafından kendilerine söylendiğini iddia ettikleri sözleri kabullenemeyerek tel örgülerden bir anda oyun sahasının içine daldılar.

Çarşambaspor takımına devasa modern bir stadyum yapılmasına rağmen hala halı sahaya mahkum eden bazı yöneticilerin (!) sahanın zemin çimleri bahaneleri ile halı sahaya mahkum etmesinin acısını Allah korudu ucuz atlattık.

Madalyonun iki yüzü: Birincisi taraftar demek ki ne kadar önlem alırsan al o yüksek telleri tırmanıp sahaya yaralanma pahasına bile girebiliyor. Saha içine Polisin girmesi yasak olunca da hedefte ki oyuncu, hakem, yönetici kim olursa bir anda şahıslarla bir bire bir kalıyor.

İkincisi yeni yapılan stadyumun acil olarak artık bu takıma verilmesi şart oldu. Emniyet Müdürlüğü halı saha etrafında emniyeti ne kadar alırsa alsın burada maç olmuyor.

Dedik ya ucuz atlattık. Korkulacak bir durumu yönetici, yedek oyuncu, sağlıkçılar, gazeteciler ile polisin anında müdahalesi ile istenmeyen olaylar olmadan önlendi. Olmasaydı iyiydi ama oldu. Bu Koskoca stadyumun neden verilmediğini şimdi nasıl izah edileceğini merak ediyorum.

Maça dönülecek olursa takımda elbette ki bir rahavet var, ama asıl sorun geçtiğimiz hafta ligi dibinde ki Öz Espiye spor maçının sonucu idi. Gerilim burada başlamış, sinyaller orada alınmıştı. Ama bunu yöneticiler algılayamayınca sonuç ortadadır. Şimdi sahamız kaç maç kapanacak, kimler ceza alacak yönüne çevrildi. Bunlara hiç gerek yoktu.

Aynı taraftarı daha üç gün önce Türkiye’nin örnek taraftarı ilan ederken iyiydi, üç gün sonra taraftarla yapılan küçücük bir laf sataşması bu sonuçları doğurdu. Atılan sloganlar yenilir yutulur değildi. Yönetiminden alın oyuncusuna kadar. Bu tezahüratları atanlarda, dinleyenler de hak etmedi diye düşünüyorum.

Bunların kısa sürede düşünüp, tartışıp, takım, taraftar ve futbolcularla diyalog ve barış rüzgarları estirilmediği takdirde bundan sonra ki maçlar sanırım çok dertli ve sıkıntılı geçecek.

Sonuç olarak;

Yöneticiler olsun, futbolcular, taraftarlar iyi düşünmelidir. Hata, eksik nerede, kimin suçu var veya yok. Taraftar çilesini çekiyorsa mutlaka karşılığını bekleyecektir.

O zaman yönetim kısa sürede toparlanıp bu takıma acil Başkan seçilmeli, yeni transferler için takımı toparlayacak, yedekleri ile sağlam bir takım oluşturulmalıdır. Taraftarın bahanesi kalmayıp sadece takımlarını stadyumda desteklemek zorunda bırakılmalıdır.

Önüne gelen yönetici, başkan, sorumlu bilmem ne olursa takımın başı, bilmem neresi belli olmazsa taraftar da bahanesini böyle kolay bulur, futbolcu önüne gelenler muhatap kalır, yöneticilerin hepsi başkan olur. Hoca dertleri çözmeye uğraşırken sahada ki maçı oynatmakta zorlanır. Bu dertler ışığında durum değerlendirmesi acil ve kısa sürede çözüme kavuşturulmalıdır. Hancı da bu sıkıntılardan kurtulur sadece futbol oynatmak durumunda kalır. Aksi takdirde bu ligin sonu hiç görünmüyor.

Bu gün ligin en fazla galibiyeti ve beraberliği olan ilk kez üçüncülüğe gerilemiş 2 puan kaybetmiş bir takımız. Bu kadar tepkinin altında başka nedenler aranmalı sanıyorum.

Çünkü bu kadar basit bir olaya bu sıkıntılar yaşanmazdı. Herkes sakin, sakin ve sakin olmalı.

Sonuç ne olursa olsun maç sahada başlayacağı sahada bitmelidir. Taraftar tribünden maça başlayıp tribünlerde şarkılar, türküler söyleyerek bitirmelidirler. Aksi takdirde dertlerle dolu bitmeyen bir maçlar sıralamasına hazır olun.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi