Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Yıldız’ımızı geç bulduk tez kaybetmeyelim…

Yıldız’ımızı geç bulduk tez kaybetmeyelim…

 

Son zamanlarda bizler her ne kadar siyasetle uğraşsak bile bir yandan da ilçede ki diğer  yapılanları izliyoruz. Mesela sadece Belediye çalışmıyor.

Malumunuz yıl İlçe Kaymakamlığı görevine başlar başlamaz proje üstüne projeler üreten Kaymakam Yıldız, bana göre Yıldız gibi parlamaya devam ediyor. Hatta biz ilk günlerde Kaymakam Caner Yıldız’ı bu projeleri ile gündeme getirdiğimizde bize gelip,

Bu Kaymakamı bu kadar haber yapıyorsunuz. O da maşallah onlarca proje dillendiriyor. Ama burası Nazilli değil Çarşamba. Bilmiyor herhalde bu kadar projeyi hayata geçiremez. Atıp tutuyor” demişti. Biz inandık ve güvendik yazmaya devam ettik. Bundan sonrada devam edeceğiz.

Mesela Yıldız ilk dillendirdiği projelerden birisi olan Jeotermal Kaynak projesi çerçevesinde Muratlı Köyünde ilk bulgular elde edildi. Ama orada bürokratik ve siyasi sıkıntılar mevcut. Giderildiği takdirde bölgenin en büyük kaynağı olacak. Sonrasında Roman vatandaşlarla çok yakından ilgilendi. İlk günler kaymakamlıkta roman vatandaşlardan geçilmezken onlar bu sıralar sessiz sedasız hepsi yavaş yavaş bir iş bulup çalışmaya başladı. Kaymakam Yıldız onlara ne iş verdi ne de başka bir şey. Yıldız hiç birine dillendirildiği gibi devletin kesesini açmadı aksine o roman vatandaşlara, sadece Balık tutmayı öğretti.

Daha sayacağımız çok projeler var. Mesela Hürriyet beldesinde Balıkçılar onlar ilk kez bir araya gelerek Kooperatif kurulmasını sağladı. Önderi Kaymakam Yıldız.

Gençlik Merkezi çalışmasında yine önderlerden. Kaymakamlık binasını eski görüntüsünden çıkartarak sanki yeni bina yapılmış gibi muhteşem görüntüye kavuşturması çok çok daha muhteşem bir çalışma idi. Ve daha onlarca proje dışında Yaşlılara bakım çalışması başlattı.

Öpülesi Eller adı altında 80 yaş ve üzeri bakıma muhtaç yaşlıları tespit ederek onların hemen her türlü ihtiyacını karşılıyor ve sürekli bunları takip ediyor.

Önce ki gün Öpülesi Eller projesini bir kere daha yakından görmek için gittiği yaşlılarla sohbeti görenleri adeta kıskandırdı. O Öpülesi elleri Öptü, bakımlarının yapılmasını yakından izledi. Kısacası Kaymakam Caner Yıldız, Çarşambalı olmasa dahi en az Çarşambalı birisinden daha fazla ilgi ve alaka ile hemen her kesimin kalbini almasını başardı ve başarmaya da devam ediyor. Peki Yıldız, yıldız gibi parlamasını neye borçlu?

Güler yüz, sevgi ile yaklaşma, Devletin soğuk yüzlü hizmetini sıcak yüzle halkla buluşturma, devletin vatandaşların hizmetinde kullanılması için verdiği imkanları kendi mizacı çerçevesinde insani yapısını birleştirerek yıl sonunda harcamadan veya farklı alanlarda harcayarak yukarıda kilere şirin görünerek değil, tam aksine halka harcayarak bu tabloyu yakaladı.

 Çıkın sokağa Nusret Şahin Kaymakamımızdan sonra en fazla kimi hatırlarsınız diye sorarsanız ilk sırada Caner Yıldız denileceğine iddiaya girerim. O bu sevgiyi, bu hoşgörüyü, bu bağırlara basılmayı dedik ya; Çok çalışma, üretkenliği, sempatik tavırları, köylü ile köylü, çiftçi ile çiftçi, esnaf ile esnaf, iş adamı ile iş adamı, siyasetçi ile siyasetçi kısacası Güleryüz ve sıcak kanlılığı ile devletin soğuk yüzünü unutturarak ana şefkati ile devletin vatandaşını kucakladığını göstererek elde etti. Darısı diğer kurumlarda ki yöneticilerimize.

Kaymakam Caner Yıldız’ın yıldızları daha bu ilçede çok parlayacak gibi.  Elbette ki çekemeyenler, onun yaptıklarını karalayanlar olacak. Ama bizim için Yıldız, gökte ki yıldızlar kadar parlak ve herkesin imrenerek baktığı kadar da çalışkan ve dikkat çekici. Eli Öpülesiler kadar eli öpülesi bir Kaymakamımız var artık. Geç bulduk tez kaybetmemek umudu ile…

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi