İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

HEDEF VE HEDEFSİZLİK BAŞARI VE BAŞARISIZLIK (1)

HEDEF VE HEDEFSİZLİK BAŞARI VE BAŞARISIZLIK (1)

Son hakem faciasından sonra Türk futbolunun çözüm yollarını çıkış yollarını konuşmak yerine hakemlerimizin protestosu sonrası maçlar kaldığı yerden Çarşamba günü başlayacak.

Halil Umut Meler hocamıza yapılan bu ilkel davranışın bir izahı olamaz, sebep sonuç ilişkisini iyi bir yere oturtup kalıcı çözüm nedir ona ulaşmak gerek.

Yazılanlardan ,konuşulanlardan, tartışılanlardan bir kalıcı çözüme ulaşılamadığını gözlemliyorum.

Bu sorunun Karısından ayrılan kocanın eşini sokak ortasında öldürmesinden, Köpeklerin istila ettiği şehirlerimizde çocuklarımızı,yaşlılarımız,kadınlarımızın canlarının tehdit eder hale geldiğinden,Düğün,Asker konvoylarının yolları trafiğe kapatıp magandalık yapmaları,silah atmaları , oyun oynamalarından, Ambulansa yol vermeyen ,şeridinde seyahat etmeyen araç sahiplerinden, düğünlerde silah atarak cana kıyan canilerden, Alkollü veya süratli araç kullanarak cana kıyan zalimlerden vb. bir çok olaydan farklı bir yönü yok.

Kısacası bizim insanımızın bence kısıtlı bir kesimini temsil eden olaylar olduğunu ve hepsinin çözüme muhtaç olduğunu ve çözümünün zor olmadığını ifade etmek istiyorum.

Kısacası İnsan problemi…..ve çözümü yine İnsanda.

Hukuki,Mali,Adli,cazai mutlaka çok ağır cezalara ve yaptırımlara ihtiyacımız var…. Hem de çok ciddi.

Tüm konularda Avrupa’da şöyle imiş böyle imiş basitliğinin ardına sığınmadan kendi çözümlerimizi ortaya koyacağız uygulayacağız ve Avrupa ve Dünya bizi örnek alacak.

PKK sorunun da,İHA ve SİHA da ,Enerjide, Arabada ,Petrol vb nasıl inisiyatif alabilmişsek bu konularda da alma zamanımız geldi geçmede.

Biz bu inisiyatifi alabiliriz ve başarırız.

İnsan la başlayan hayat yine insanla gerçeklere ulaşabilir.

Bizim insanımız medenidir, geçmişi bu medeniyetin zirveleri ile doludur, bu günlerde yeni zirvenin oluşumuna gebedir.

İnsana insan eliyle haksızlık ve zulm etme döneminin sonuna gelmemiz gerekmekte.

Filistin’de 3 maymunu oynayan medeni dünya 1000 bölümlük zulüm dizinin son bölümünden bahisle Hamas İsrail’e saldırmasa böyle olmazdı basiretsizliği ve ilkelliğinde açıklamalarla kendini avuturken ona bağlı yerli işbirlikçilerde sazın aynı telinden çalmaya bayılıyor.

999 bölümünde yani 70 yıldır İsrail’in zulmünü nereye koyacaksınız ,her evdeki cenazeleri, cezaevlerindeki tutukluları, tüm özgürlük yollarının kapatılmasını nereye koyacaksınız.

Halil Umut Meler’ e atılan yumruktan geldiğimiz yer budur,3 maymunu oynamadan çözüm vardır ve Devletimiz diğer konuları da kapsayacak şekilde bu çözümü ortaya koyacaktır inancımı yineleyerek yarın kaldığımız yerden devam edeceğiz olayın mali boyutuna bakarak.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi
SON YAZILAR