Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Güle güle Güzel insan, GÜLE GÜLE KADRİ BABA...

Güle güle Güzel insan, GÜLE GÜLE KADRİ BABA...

Çarşamba gün geçtikçe değişiyor demiştim ya geçtiğimiz günlerde. Evet değişim sürüyor. Bu değişim tahmin ettiğiniz yönde değil. Tam aksine bürokratlarımız değişiyor. Bürokratların değişmesi ile halkın bürokrasiye bakışı, yeni gelenlerin düşünce ve anlayışına göre de şekilleniyor. Mesela geçmişte Polis, Jandarma, Hakim, Savcı, Kaymakam ve Vali denildiğinde herkes el pençe divan korku ile bakardılar bu makamları temsil eden insanlara.

Aksine kimse yıllarca demedi ki bu makamlara gelenler de sizin bizim ailelerimizden çıkan evlatlarımız. Yani sizin bizim çocuklarımız ve bizden farkı yok. Yeter ki bu makamların görevleri arasında ki kanun ve yönetmeliklere göre karşısına suçlu veya hatalı çıkmayın, çıkarsanız bu nokta da kanun ve yönetmelikler işlemeye başlar. Yıllar yılı aileler çocukları bir suç işlediğinde "Bak seni Jandarmaya veririm veya Jandarma geliyor" denildiğinde korkarak çocuklar susardı. Sonra bunlar diğer makamlara sirayet etti.

Son dönemlerde değişen dünya ve teknolojiye paralel yaşantılar da değişince halkın gelenek, görenek ve korku şekli de değişmeye başladı. Bir dönem asi bir gençlik yetişti. Bunun nedeni biliyorsunuz  ülkede ki ortam buna müsaitti.  Gücü olanın çevresi dokunulmazdı ve bu çevredekilere kimse ses çıkartamazdı. Artık bunların hepsi sona eriyor. Bürokrasi artık halkla iç içe olmaya başladı. Bunlar da diyalogların gelişmesine, eksiklerin daha seri şekilde görülmesine ve hataların düzeltilmesine neden oldu. Ancak değişmeyen alanlarımız da mevcut değil mi?

Mesela eski kafa yapısında olanlar bu bürokratların halk arasına girmesi ile birlikte dedikodu mekanizmasını veya kendi çıkarına bazı çevrelerin bu isimleri kullanma egoları sıkıntılı sürecin devam etmesini sağlıyor. Ama gün geçtikçe bu algılarda değişiyor. Bunun ana nedenleri arasında EĞİTİM'in bir nebze de olsa artması, okur yazar oranımızın çoğalması, ekonomik ve teknolojinin gelişmesi gibi çok etkenler mevcut.

Sonuç olarak bunları yazmakta ki nedenim dün akşam İlçemizde 4 yıldan bu yana görev yapan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kadri Özaslan'ın Samsun' a tayin olması. Özaslan Müdür ilçemize geldiğinde ikinci adam görevinde idi. Onu kimse bilmese dahi bizler yakından biliyoruz ve onu tanıdık. Hele hele aklımızda kalan bir olay var ki onun ilçede ne kadar ve neden sevildiğini göstermeye yetip artıyor.

Hatırlayanlar bilir. Ali Fuat Başgil köprüsünün ilk açıldığı günlerde bir genç elinde satırla köprü korkuluklarına çıkmış ve intihar etmek istediğini belirtiyordu. O kadar insan uğraş vermiş ama bu kararından caydıramamıştı. O gün o genç o bunalımlı halinde "Kadri baba gelirse vazgeçerim bir tek ona inanırım" diyerek diretmişti. O genci o kararından Ahmet Kadri Özaslan caydırmıştı. Çoğunuza göre basit bir olay. Olayın perde arkasını bizler öğrendiğimizde neden unutamadığımızı anlayabilirsiniz ama sadece anlatmak istediğim, insanlar bürokraside güvendiği insanları bunalımlı anında dahi görmek ister. Bu noktada bürokratın yeri geldiğinde baba, kardeş, ağabey karakterine bürünebilmesi ve karşısındakine güven vermesidir.

Bir başka konu ise ilçemizde işlenen faili meçhul bir olayda o kadar koordineli ve güzel ahenkli çalışma yapmıştı ki, ilk adam olmadan önce 2-3 ay boyunca çözülemeyen bir cinayeti kendisi bir süre göreve geldiği andan itibaren kısacık sürede sonuçlandırmıştı. Bu başarılar bu müdürün sevilmesi için yeterli sanırım. Bu noktada önce görevini sonra halkı sevmek, halkın da o bürokratı sevmesi gereklidir.

Ahmet Kadri Özaslan çok uzağa gitmedi ama artık bizimle birinci kademede birlikte olmayacak. Onu her zaman güzelliklerle anacağız. İnsanlığı, kişiliği ve dostluğu ile. Sadece bizler değil aksine personelleri ve ilçenin yarısından çoğu böyle anacaktır. Bizler bu noktada kendisine verdiği hizmetleri ve ilçemizde yaşadığı, yaşattığı dostlukları nedeni ile unutmayacağımızı bildirerek bir kere daha yeni görevinin hayırlı olması dileklerimizi iletiyoruz.

O Gencin deyimi ile uğurlamak istedim ve bende diyorum ki: "Güle güle Güzel insan, GÜLE GÜLE KADRİ BABA..." Her ne kadar devletin görevlisi de olsan devletin soğuk değil sevgi ve şefkat elini uzattığın İlçemize güzellikleri, huzuru getirdiğin için. Yolun ve bahtın açık olsun...  Mutlu ve sağlıcakla kal...

Mutlu ve(sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi