Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Gerçekler acıdır unutmayın sayın başkan Oduncu”

Gerçekler acıdır unutmayın sayın başkan Oduncu”

 

Vay, vay,vayyyy…

Çarşambanın yerel yöneticileri, Muhtarlar.  Ama bu muhtarlar son zamanlarda olmadığı kadar dertli mi dertli. Kimden derseniz sıkı durun. 8 yıldan bu yana destekleyip, başkan seçtikleri başkan Veysel Oduncu’ dan hem de.  Gerçi tek Muhtarlar dertli dersek yalan olur. Dertli olmayan birilerini göstersenize bana.

Oysa 8 yıl önce çok sevdiğim Necip Sultan Beşikçi’nin çalışkanlığından sonra onun yoruldum artık demesine rağmen son kez aday olduğu fakat her nedense yerine Oduncu’yu seçen Muhtarlar ( ki çoğu aynı muhtarlarımız) bu gün Beşikçi’nin yaptıkları ve eserleri ile ayakta duruyorlar.

Kurucu başkanı Ali Kablan olan Muhtarlar Derneği Başkanlığı aslında en kolay yönetilen bir dernek ama bir o kadar da sorumluluğu olan bir makam. Oduncu bu görevi ilk döneminde çok iyi yaptı. Hatırlıyorum da o dönemde eski İlçe Kaymakamı Nurettin Yücel’i, Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör’ü, Durusu İçme Suları Başkanı Enver Aslan’ı sıkıştıra sıkıştıra makam aracı aldırmayı başarmıştı.

O günlerde Muhtarların maaşları kendilerine yetmiyordu. Kaldı ki bu gün de 320 lira alıyorlar yine yetmiyor. O günlerde makam aracı alınana kadar çırpınan Oduncu başkan ve yönetimi bir daha suskunluğa büründüler. Oduncu suskunluğa bürünmeden önce her şeyi otomatiğe bağladı. Muhtarlarla telefon mesajları ile mesajlaşmaya başladı ve tek haber kanalı olan gazeteleri ilk olarak devre dışı bıraktı.

İlk etapta başkan tasarrufa gidiyor dedik sustuk sineye çektik. Ama geçen 8 yılda dönüp geriye bakınca hiçbir muhtarın derdi olmamış, derneğin derdi yokmuş gibi tek bir açıklama bulamazsınız. Ya partilerin seçimlerinde ziyaretlerde haberleri görürsünüz, ya da olağan dışı olaylarda. Kaldı ki ilçemizin yerel yöneticisi olan Muhtarlarımızın sesi olacak yerel basın hepten unutuldu.  Sağolsun Oduncu kongre ilanını bile Samsun’ dan yollamış Muhtarlara ilan olarak.

Nedenini şimdilik yazmıyorum. Yazarsam ayıp olur.  Ama Yerel yöneticilerin yerel basınına, çevresinde ki esnafına, siyasetçisine, bürokratına, çiftçisine, memuruna uzak durursa, onu seçenler ve seçilen muhtarları seçen halkta onları unutur.  Oduncu harbiden 8 yılda kendisini tamamen unutturmayı harika başardı. Ama her nedense Muhtarlar Derneği Makam otosu cayır cayır meydanlarda, orada burada kendini gösterdi. İçinde başkan oldu- olmadı fark etmedi. Her yerde görüldü. Makam aracı bir anda ne aracı olduğu bile anlaşılmaz oldu ve günü geldi bu araç eskidi diyerek yenilemenin hesaplarına girişildi.

Sonra unutmuyorum Belediye Başkanından, Milletvekillerinden Muhtarlar Derneği adına kendilerine ait bina istendi sözü alındı. Ama Muhtarlar Derneği başkanı kendisini ve derneğini o kadar unuttu, unutturdu ki kimse bina sözünü bir daha hatırlamadı. Oduncu bir kere daha, bir kere daha diye diye 4 dönem, 8 yıldır görevde duruyor. 5. si olur mu?. Kimilerine göre olmalı. Neden mi. Nasıl olsa makam aracı istediklerinde hizmetlerinde, Dernekte istedikleri gibi işlerini yapıyorlar. Makam da Oduncu olmuş olmamış fark eder mi?

Peki, o zaman başkana ne gerek var ki. Koskoca dernekte kiracılar var, çaycılar var, nikah işlerini takip edenler var. Aidat olarak ayda yaklaşık 3.000 lira gelir var. Alındı mı, alınmadı mı belli değil. Ama şakır şakır muhtarlardan ayda en az 20 tl kesiliyor. Kimse hesap sormadı. Sustu sustu sustu…

Bu gün rakip çıktı. Ne mi olacak veya olmalı? Bekleyin bu yazıdan sonra gelen tepkilere göre daha neler yazacağım.  Başkan kusura bakma. Muhtarlar Derneği aktif olması gereken bir yer. Dernek aktif aktif olmasına da seni bulmak çok zor. Görmek çok imkânsız. O vakit bu demek oluyor ki; DEĞİŞİM ŞART… Haydi, hayırlısı olsun.

Çalışan, işleyen demir pas tutmaz. Çalışacak, işletecek Muhtarlar Derneği Başkanı bulana kadar kongreniz hayırlı olsun. Ha kongrenin 14 Ocak’ta olacağını öğrenebildik şükür. Samsun da yayımlanmış ya!: Kim nereden ne kaçırıyor anlamadım. Yeri neresiydi bari onu da öğrenebilirsem çok güzel olacak. Oduncu başkan kızacak, darılacak ama, “Gerçekler acıdır unutmayın sayın başkan Oduncu”

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi