İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

GALLER MAÇININ ARDINDAN (2)

GALLER MAÇININ ARDINDAN (2)

Milli takımımızın Galler maçı için statta yerimizi aldığımızda Futbolumuzda olduğu gibi hayatımızın her alanında uyguladığımız kuralsızlığı kural haline getirmeyi bir kez daha gözlemledim.

Bir Milli maçta bile insanımızın tribünde bilet aldığı yere oturmayı beceremiyor ve sonrasında bu beceriksizliğini milli duyguları ile açıklamaya kalkıyorsa vay halimize.

Maça gittiğimde biletli yerimde genç kardeşlerimiz oturuyordu. Kendilerine yerimizde oturduklarını söylediğimde cevapları hiç kimse yerinde oturmuyor ki bizim yerimizde başkaları vardı oldu.

Kendilerine uygun bir dille herkesin kendi yerinde oturması gerektiğini ifade ettim ve hemen yanlarında boş olan yere oturdum ve buranın sahibi gelir ve bana kalk derse sizde kendi yerinize gideceksiniz dedim.

Fakat kuralsızlığın kural haline geldiği bir yerde bu artık hayatın doğal akışına dönüşmüş ve yanlışı doğru gibi savunur hale dönüşmüşüz.

Peki bunu kim düzeltecek ? Avrupa’dan birilerimi gelecek düzeltecek.

UEFA derki yürüme merdivenlerine oturulmaz fakat biz illa da oturacağız Özel güvenlik oraları boşaltmak için bir çaba içinde.

Bu stadın bir kapasitesi var ve herkesin bir yeri var yahu gidip yerine niye oturmazsın .

İnsan olmak gerçekten zor…….

Sahadaki futbola baktığınızda da bunu görebiliyorsunuz, Oyuncularımızın çoğunluğu yurt dışı eğitimli ve oralarda oynamaktalar.

Rakiplerimiz bizim gibi bir Ülkenin rakibi olmayacak konumdalar.

Biz hala güzel,kaliteli,göze hoş gelen bir futbol oynamıyor oluşumuzun farkında değiliz.

Bu halimizle katılacağımız Avrupa futbol şampiyonasının bir hayal kırıklığını beraberinde getireceğini şimdiden ifade edeyim.

Maçta usta ayakları çıplak gözle gözleme imkanı bulmak için ordaydım. Çünkü bu kardeşlerimiz futbolumuzun en iyileriydi.

Şunu gördüm bir takım olamadığımızı, uyumlu olamadığımızı, takımlarında oynadıkları oyunu burada sergileyemediklerini, defansın müthiş uyumsuz ve her an gol yemeye hazır olduğunu, gol noktasında çözümün çözümsüzlük aşamasında olduğunu.

Gözüme hoş gelenler Kalede Mert hakkını vermekte, Hakan Çalhanoğlu tüm yorgunluğuna rağmen usta ayak,Cengiz kaliteli ama oda yorgundu, Orkun görünmez dinamo, Arda çok çalışırsa usta futbolcu olacak ayaklara ve beyne sahip, diğer oyuncularımız vasat bir oyun sergilediler.

10 kişiye karşı ve vasat takımlara karşı kazanmış olmamız bizi yanıltmasın.

Hırvatistan geldi burada bizi 2-0 yendi gitti unutmayalım.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi