İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

FUTBOLDA UNUTULMAZ OLAYLAR( 4 )

FUTBOLDA UNUTULMAZ OLAYLAR( 4 )

Haftada bir günümüzü fıkra veya Sporda unutulmaz olaylara ayırarak yüzümüzde gülümseme oluşturmaya çalışıyoruz

Başlayalım bakalım …………………….

Maç esnasında telefon karıştırmak ;

Evet, bu da oldu. Atlético Paranaense kalecisi Santos, bir lig maçında ya maçtan ya da genel olarak hayattan sıkılmış olacak ki, maçı bırakıp telefonunu kurcalamaya başlıyor. Peki neye bakıyor?

Tahminler muhtelif. Tinder'da ekranı kaydırıyor diyen de var, snap attığını söyleyen de. Her ne yaparsa yapsın, maç sırasında eline telefon almasından daha ilginç olamaz büyük ihtimalle.

Panenka penaltısı doğdu !

Yıllarca beklenmiş 1976 Avrupa Şampiyonası'nın sonu gelmişti. Antonin Panenka, şampiyonu belirleyecek vuruşta topun başına gelmişti. Çekyalı futbolcu daha önce eşine rastlanmamış bir vuruş yapmış ve futbol literatürüne bir penaltı türü kazandırmıştı. O olayı şöyle anlatıyor;

"O gol, iki senelik bir çalışmanın ürünü. Turnuva öncesinde takım arkadaşlarım böyle bir şey yapacağımdan haberdardı ve gol olacağından yüzde 100 eminlerdi. Ben ise yüzde 1000 emindim! Çünkü hiçbir kalecinin köşeye atlamadan durmayacağını biliyordum. Tek sıkıntı, turnvuanın en iyi kalecisi seçilen Ivo Viktor'a karşı kullanmış olmamdı. Sonrasındaysa 'Ivo'ya atmayı başardıysam herkese atarım.' diye düşündüm."

Bayer Leverkusen'in hayalet golü

2013'te Bundesliga ekiplerinden Bayer Leverkusen ile Hoffenheim arasında oynanan maçın 69. dakikasında yaşanan bir olay ile devam edelim.

Durumu "olay" dışında bir kelimeyle tarif etmek güç çünkü ortada aslında gol olmayan ama gol sayılan tuhaf bir pozisyon var. Leverkusen'li Kiessling'in kornerden gelen topa vurduğu kafa ağlarla buluştuğunda herkes orta noktaya doğru ilerlemeye başlamıştı.

Ama ekran başındakiler pozisyona tekrar bakınca topun aslında yan ağlardaki delikten kalenin içine girdiğini görmüştü.

James Rodriguez'in dev çekirge ile imtihanı

2014'te Brezilya'da çeyrek finalde karşı karşıya gelen Brezilya ile Kolombiya arasındaki maçta, doğal olarak heyecan ve rekabet seviyesi üst düzeydi.

O kadar ki, 2-0 gerideyken penaltı kazanan Kolombiya'da topun başına geçen James Rodriguez, öylesine konsantre olmuştu ki kolundaki dev yaratığı fark etmemişti bile. Ekran başındakiler ise James'ten önce durumu fark edip oldukları yerde irkilmişti.

Dünyanın en ünlü kafası

2006 Dünya Kupası finalinde Fransa ile İtalya karşı karşıya gelmişti. Efsane oyuncu Zidane'ın son turnuvasıydı.Bir pozisyon sonrası Materazzi'nin sözlü eylemine karşılık Zidane bir an durur, döner ve Materazzi'nin göğsüne kafasını yapıştırır.Zidane, Materazzi'nin kışkırtıcı sözlerinden sonra bu hareketi yapmış ve oyundan ihraç edilmişti. Devamında penaltı atışlarında 5-3 ile kupayı İtalyanlar kazanırken Zidane'ın kafası ise maçın çok önüne geçmişti.

Şimdilik bu kadar Diyelim Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi