İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

FUTBOLDA UNUTULMAZ OLAYLAR-2

FUTBOLDA UNUTULMAZ OLAYLAR-2

Futbol ilginçlikleri bünyesinde barındıran tüm dünyanın izlediği bir etkinlik.

Dünya ve Türk futbolunda Unutulmaz olaylarını paylaşmaya devam edelim.

KIRMIZI KART, 3. SARI KARTTA ÇIKTI!
Futbolun bazı kuralları oldukça nettir. Mesela bir maçta iki sarı kart görürseniz, oyundan atılırsınız. Bu durumun istisnai örneğine 2006 yılında hem de Dünya Kupası'nda şahit olmuştuk!

Avustralya ile Hırvatistan arasında oynanan mücadelede JosipSimunic 1 değil, 2 değil tam 3 sarı kart gördü! Hakem GrahamPoll, Hırvat savunmacıya 2 sarı kart sonrasında kırmızı kart göstermeyi unuttu.

Simunic son dakikalarda şansını biraz daha zorlayarak 3. sarı kartı gördü ve nihayet muradına erişti!

ALPAY ÖZALAN VE DAVID BECKHAM...
Türkiye, 2004 yılında Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İngiltere'yi ağırlıyordu. İngiltere efsanelerinden olan David Beckham'ın ayağı penaltı vuruşunu yaparken kaymış ve gol atmayı başaramamıştı.

O sıralarda Aston Villa'da forma giyen Alpay'ın Beckham'ın yanına giderek kafa tutması, uzun süre gündemi hem Türkiye'de hem de İngiltere'de meşgul etmişti.

Alpay, yıllar sonra katıldığı bir programda o olayı şu sözlerle anlattı;

"Böyle anlar maç içerisinde her zaman oluyor. Bunun çok konuşulmasının sebebi o zamanlar benim İngiltere'de oynuyor olmamdı.

Beckham'a penaltı kaçırdıktan sonra ne dediğimi yayında söyleyemem. Hatırını sordum diyebilirim."

VE AKREP VURUŞU DOĞAR...
1990'ları yetenekli futbolcuları ve saha dışındaki olaylarıyla kasıp kavuran Kolombiya'da diğerlerinden ayrılan bir isim vardı... Bu kişi, 6 Eylül 1995'te oynanan İngiltere maçında yaptığı kurtarışla dünyanın gündemine oturan Rene Higuita'dan başkası değildi.

Ceza sahasına açılan ortayı rahatlıkla kontrol edebilecek olan Higuita, topu "Akrep vuruşu"yla uzaklaştırdı ve adını tarihe yazdırmış oldu. Kolombiyalı file bekçisinin Wembley'de yaptığı bu kurtarış, ününü halen koruyor...

MAGDEBURG TARAFTARLARINDAN YARATICI PROTESTO!
Taraftarlar, takımlarına birçok şekilde tepki gösterebiliyor. Almanya 4. Lig ekiplerinden FC Magdeburg taraftarı, 5 maçtır gol atamayan takımlarına nispeten naif bir protestoyla tepki gösterdi.

Tribünü ok işareti şeklinde doldurarak takımlarına gol atacakları kaleyi gösteren taraftarlar, birçok kişinin sempatisini kazandı.

KARL POWER'IN MANCHESTER UNITED FOTOĞRAFINA GİRMESİ

Yeni nesil futbol sahasına dalan insan olarak Jimmy Jump'ı hatırlıyor olabilir ancak Jimmy, ilk değildi...

Tarihler Nisan 2001'i gösterdiğinde Manchester United, Münih'te Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Bayern Münih'in konuğuydu. Maç öncesinde fotoğraf çektiren takımın bir konuğu vardı. Karl Power, takımın arasına karışmış ve fotoğrafta yer almıştı.

Power, o olayı yıllar sonra şöyle anlatmıştı;

"Neville, bana dönüp 'Bu da kim?' demişti. Ben de 'Kapa çeneni Gary, bunu senin için değil, Cantona için yapıyoum."

CARLOS VE LINCOLN KAVGADAN UZAKTA HUZUR İÇİNDE...

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin sadece ülkemizde değil, dünyada kabul edilen bir rekabet olduğu bir gerçek.

Ali Sami Yen'de oynanan bir karşılaşmada Milli Takım'da oda arkadaşı olan Arda Turan ve Semih Şentürk, kavga etmeye başlamıştı. Saha karışırken kavgayla ilgilenmeyen iki kişi ise gündeme oturmuştu.

İkisi de Brezilyalı olan Fenerbahçeli Roberto Carlos ile Galatasaraylı Cassio Lincoln, birbirlerine sarılarak çıkan olayları seyretmişti.

İkili arasında geçen diyaloglar ise uzun süre yaratıcı kişilerce tahmin edilmeye çalışılmıştı.

"SULU DERBİ"DE KOYU SOHBET!

Yıllar 2007'yi gösterdiğinde Fenerbahçe, Galatasaray'ın sahasına şampiyon olarak geliyordu. Sonradan tarihe "sulu derbi" olarak geçecen bu maçta çekilen bir fotoğraf karesi de hafızalara kazınmıştı.

Fenerbahçe kaptanlarından Ümit Özat ve Galatasaraylı RigobertSong, saha içinde oturarak birbirleriyle muhabbet etmişti.

Yıllar sonra o anı anlatan Ümit Özat, Köln'e transferi için takımla bilgi aldığını şu sözlerle ifade etmişti;

"Maç olaylar nedeniyle durmuştu, sezon sonunda Köln'e gidecektim. Song da Köln'de oynamıştı. Kulüp ve şehir hakkında bilgi almıştım, transferimi konuşmuştuk."

Bu günlükte bu kadar sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi