İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK MI ZORKALMAK MI ZOR

DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK MI ZORKALMAK MI ZOR

 

U 17 yaş grubunda Grekoromen stilde Dünya Şampiyonu olan Alperen BERBER   evladımız yolun başında sayılır. Son yazımda 2018 yılından beri başarılı ve madalya dolu geçmişinden bahsetmiş ve başarılarının daim olmasından bahsetmiştim.

                Ülkemizde başarılı sporcularımızın bir noktadan sonra  artık o vardıkları yerle idare etme yoluna sapmaları hatası. Bunun sebebi de o yerden sonra daha fazla çalışma ve ciddiyet ,plan ve program gerekiyor olması.

                Alperen kardeşimiz bana göre yolun başında ,önümüzdeki dönem onu hem ülkemizde hemde yurt dışında ciddi rakipler bekleyecek.

                Bununla baş etmenin yolu çok da kolay değil, rüzgarlar  yukarda hep sert eser çünkü.

                Sizin de ona göre hazırlıklı olmanız gerekmekte.

                Roma’da yapılan son turnuva ve öncesindeki turnuvada izlediğim Alperen’le ilgili kısa değerlendirmelerde bulunacağım güreşten çok anlamayan bir izleyici olarak.

               Turnuva ’da gördüğüm yaş gurubunda katılımcı 10-12 sporcunun 2 yada 3 tanesi çok iyi oluyor ve onlar arasındaki müsabakalar ilk 3 ü belirliyor.

               Alperen final maçı ve öncesinde yaptığı  bir maçta biraz zorlandı diğerlerini rahat sayı tuşu ile kazandı.

               Final maçında  bitime 30 saniye kala 3-2 önde iken hakem Alperen’i yere yatırsa maç 3-3 oluyor ve maç böyle biterse  son sayıyı rakip aldığı için Dünya Şampiyonluğunu   kaybediyorsunuz.

               Alperen’i seyrettiğim maçlarda Durağan gördüm ,agresif rakibi zorlayıcı  tavırlara girmiyor. Grekoromende de az zorlarsanız hakem hemen yere yatırıyor ve 1 puan alıyorsunuz sonrada yerde oyun   yaparak puan almak daha kolay oluyor.

               Vücut yapısı  itibarı  yapılı ve güçlü bir Alperen gözükmekte  minderde. Ellerin kuvvetli yapısı, ayakların dengesi ve zeka ana belirleyici unsur olarak yanında yer almakta.

              Acizane önerilere gelince ; Daha çok çalışmak ve kel Aliço ,Kurtdereli misali gücünün karşısında her kesin bir adım geride durmasını temin etmek. Bunun yolu da çok çalışmaktan geçmektedir.

             Gelişiminin başlangıcında olan Alperen’imiz Okul ve Güreş bağlamlı bir disiplinin esaretine girmeli eğer bu yolculuğa daha üst seviyelerde devam etmek isterse.

            Bu gün geldiği nokta  takdire şayan ama bundan sonraki yolculuğu gerçekten zor ve meşakkatli, Maddi ve Manevi donanımlarını ihmal etmeden yola revan olmalı

           Mensup olduğu Millet ve Ümmetinin duasını arkasına alarak ,her anı programlı bir hayatla Dünya çapında bir güreşçi olunabilir, yoksa bir rüzgar gelir geçer .

          Zaman dediğinde bir an Alperen ,o da bu an  ,kıymetini mutlaka bil ve iyi değerlendirirsin inşallah.

         Güzel bir aile ve hoca çevresi ile yola çıkmışsın ve bu  zamana kadar başarılı bir şekilde gelmişsin ,bundan sonrada her kesin desteği seninle olacaktır fakat başarının asıl mimarı sen olacaksın.

        Minderde ne kadar güçlü, inançlı ve çalışkan olursan başarı seninle olacaktır daima, Dünya ve Avrupa Şampiyonu güreşçimiz Rıza KAYAALP  gerçeği Güreşte varacak olduğun hedeflediğin yerlerden olmalıve daha üst seviyeleri hedeflemelisin.

Rıza KAYAALP 33 yaşında ve 2024 güreşi bırakmayı hedefliyor onlarca şampiyonluğu bünyesinde barındırarak. Sen 17 yaşındasın ve önünde 15 senen var değerlendireceğin bu uzun gibi görünen süreç bir çırpıda geçecektir ve çok iyi değerlendirmen gerekmekte bu yılları.

        Hedefini daima yüksek tut, eksikliğini kendinden bil ve çalışarak ortadan kaldır ,sonuç ne olursa asla vazgeçme ,manevi duygularını en üst düzeyde artırma çabasını da ihmal etme.

       Geçmişten bu güne geldiğin noktayı hayal eden on binlerce sporcu var  ve sen artık onların gelmek istediğin yerdesin bundan sonrası Sen Ailen,Ülken,Milletin için hayırlara vesile olsun inşallah , Yolun açık olsun Allah yar ve yardımcın olsun .

      Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi