Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Doğan kesin, Albayrak- Çetinkaya mücadelesine şaşırmayın

Doğan kesin, Albayrak- Çetinkaya mücadelesine şaşırmayın

Uzun süreden bu yana siyasete girmiyoruz. Siyaseten herkes meydan bomboş kalmış gibi istediğini yapacağını sanıyor değil mi?

Mesela Milliyetçi Hareket Partililer kongre var mı yok mu kendileri bile bilmiyor. Başkan biz hazırız ne zaman kongre yapın derlerse bir hemen kongreye gideriz laflarındalar...

Cumhuriyet Halk Partisi kabuğuna çekilmiş halde kongre falan düşünmeden seçim için başkan Süleyman Bilici kendi ve yönetimi ile alt yapı çalışması içinde mücadeledeler.

Diğer siyasi partilerin ilçe teşkilatları da hemen hemen aynı kıvamda çalışıyorlar diyelim. İktidar Partisi AK Partiye sıra gelince kazanlar öyle bir kaynıyor ki sormayın gitsin. Yıllardır Çarşamba' da AK Parti denildiğinde akla Ahmet- Mehmet kavgası, yarışı, seçimi adını ne koyarsanız koyun olurdu. Yancıları yani destekçileri de genelde ana arter isimleri belli olurdu ama belirleyici isimler ortama ve günün şartlarına göre yön çevirince seçimler de o nebze hararetli ve heyecanlı olurdu. Delege sohbetleri, gezileri, kavgaları...

Ama bu defa durum biraz farklı. AK Parti İlçe Başkanlığına Av. Halit Doğan'ın atanması akabinde herkes köşesine çekildi beklemeye başladı. Bu arada İlçe Başkanlığı geçtiğimiz hafta sonlarında önce Cumartesi günü civar mahallelerde ( eski  adı ile Köylerde), Pazar günü ise şehir merkezinde delege seçimini yaptı.  Her mevsimin pardon her yönetimin değişmez isimi Hasan Öneği Teşkilat Başkanı ve Veyis Hançer'le birlikte yine yaptılar yeni delege listelerini, çalışmalarını ve sonunda Delegasyon belirlendi.

İş bitti mi? HAYIR

Duyumlarımıza göre 11 Kasım 2014 Saat 13.00 da Cemil Şensoy Kültür Merkezinde İlçe başkanlık seçimleri yapılacak. Yine iddialara göre Genel Merkez talimatı ile tek isim ve tek liste ile seçime gidilecek. Bu konu da gerekli yetkililerden aldığımız kesin seçim atmosferi de bu. Aday çıktığı takdirde kongrenin iptal edilmesi de gündemde imiş. Hoş kaldı ki başka bir isim de ilçe başkanlığı için hazırlanmıyor bu kesin bilgi.  Başkan Halit Doğan'la Çarşamba yola devam diyecek görünüyor güçlü bir ihtimalle. Son dakika da birileri listeyi ortaya atmazsa elbette ki.  Adaylık noktasında bu güne kadar bir tek bizim adaylığımız hariç elbette ki...

Çarşamba ve diğer İlçelerin kongreleri tamamlandıktan sonra iş en büyük adımlardan birisi olan İl Başkanlık kongresine gözler dikilecek.

İşler bu arenada arap saçından da öte. Samsun' da AK Parti İl Başkanlığı için aday isimler çok fazla. Eski İl Başkanlarından Osman Çetinkaya gümbür gümbür geliyor. Bu defa ilde hummalı çalışma daha sıkı ve kesin adımlarla atılıyor. Bunu görmemek imkansız. Geçmişte ki hatalar ve güvene bağlı adımlar bu defa Çetinkaya cephesinde atılmıyor aksine net işler ve çalışmalar yapılıyor. Bir adım önde Çetinkaya. Bunu şimdiden söylemek mümkün.

Mevcut Başkan Fuat Köktaş aylar öncesinde aday değilim dedi. Ama adayım şu değil de demedi, şu da demedi. Biliyorum ki adayı hazır bile. Bizim ilk izlenimlerimiz Başkan Köktaş'ın sağ gösterip sol yumruk atmaya hazır olduğu. Bu noktada herkes Ercan Albayrak'ı aday gösterecek ve onu destekleyecek gibi gösteriyor ama bir diğer yardımcısı Muharrem Göksal'ı öne süreceği iddia ediliyor. Bu arada Yönetim kurulu üyesi Hakan Karaduman'ın da alttan alta çalışmaları yok değil. Burhan Erçal ise Köktaş'ın çık demesini bekliyor. Ancak Erçal bu dönem il başkanlığı için yanıp tutuşsa da adaylık noktasında ki bazı çekinceleri nedeni ile ne Köktaş ne de kendisi dillendiremiyor.

Bu noktada Samsun genelinde Ercan Albayrak adının ön planda kalmasına rağmen bu olayı yakından izleyen siyasiler Köktaş'ın manevrasının ne olacağı merakı ile suskunluğunu sürdürüyor.

Ercan Albayrak ise ne yapacağına henüz karar vermedi. Kararını verdiği gün mevcut yönetimin yarısından çoğu ve il genelinde çok büyük desteği olduğu kesin. Kazanmaması için tek sorun Çetinkaya'nın çalışma prensibi ve siyasi gücü merak ediliyor.  Bu minvalde AK Parti İl Başkanlığında Albayrak ile Çetinkaya mücadelesi olursa şaşırmayın.

Köktaş bu arenada ne yapar derseniz? İşte orası tam bir muamma. Bence bu defa Başkan Köktaş ya susacak kenardan izleyecek ki çok zor. Milletvekilliği aday adaylığında ilçe ve il desteği çok önemli. O zaman birisini destekleyecek mutlaka. Ama görün ki bu destekleyeceği iddia edilen isim Albayrak olmayacak gibi görünüyor.  Kimi öne çıkartacağı ve nedenlerini sonra yazalım ne dersiniz.

Yani önümüzde ki aylarda önce ilçelerde rüzgar esecek sonrasında ise Samsun' da fırtına, kasırga ortalığı toz duman edecek. Köktaş olmadığına, kimseye de destek veremeyeceğine göre ortaya çıkacak isimler kendi güçleri ve parti tabanının onları sevip, isteyip destekleyecekleri kendilerine en yakın hissettikleri isimleri seçecek. Yani hem maddi, hem manevi gücü olan bu kongreden başkan çıkacaktır. Dahası neler olabilir derseniz. Bu yüzeysel ilk anekdotlarım. Derine indiğimizde duyduklarınıza inanamazsınız ama henüz çok erken bekleyin görün.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi