ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

DİN ÜZERİNE

DİN ÜZERİNE

Dünya Savaşları hortlamak üzere.

"Orta Doğu’da büyük bir ateş çıkacak ve hiç sönmeyecek" sözü kıyamet alametlerindendir.
Orta Doğu ateş içinde ve kan gölünde bir İslam kimliğine, bir içerisine; birde İslam coğrafyasına bakıyorum.

Böyle bir zıtlık görülmüş değil. Bizleri İslam’la şereflendiren Mevla’ma şükürler olsun. Fakat yaşantımız tam İslam zıttına dönüşmektedir. İşte İslam coğrafyasındaki yaşantının açlık susuzluk, sel, afet, savaş kanının en büyük nedeni budur. Müslümanlar öz kimliğini yaşamadığı sürece bu sıkıntılar yaşanacaktır.

Kimlik sorunu dedik ya! Ülke içinde de kimliğine inancına ters insanlar oldukça çoğaldı. Eskiden oruç yiyenler kendilerine saygıdan dolayı saklardı. İnsanların görmediği noktalarda yer içerdi. Peki, şimdi insanların zıvanadan çıktığını görmekteyiz. Oruç tutmayanların çoğaldığını ve eşkâre yiyip içtiğini görmekteyiz.

Bunun özgürlük adına yapıldığını öğreniyoruz. Dinde zorlama yoktur sözünü söylüyorlar ama Bektaşi misali olduğunu söyleyelim. Dinde zorlama Müslüman'a var. Gayri Müslime yoktur. Bunu hatırlatalım diyelim.
Amerikalı bir bilim adamı Kur-an’ı Kerim’i inceler İslam’la şereflenir. Belirli bir zaman sonra der ki ben İslam’ı seçtim. Dünyadaki şu İslam ülkelerini bir gezeyim der.

Suudi Arabistan’dan başlar gezmeye ama bu sırada gözlemlerini de yapar ve en son Türkiye’den Amerika’ya uçarken havaalanında basın toplantısı yapar gazeteciler sorar;

-Bu seyahatiniz nasıl geçti? Bilim Adamı cevap verir.
- Allah’a şükürler olsun ki, Allah’ım bana önce Kur-an’ı nasip etti. Eğer ben önce bu ülkelerdeki Müslümanlara bakarak analiz etseydim, şimdi Amerika’ya Hıristiyan olarak dönerdim” diyor.
 

Allah yarattığı hiçbir kuluna, kul kulluğunu yaptığı sürece eza-ceza-sıkıntı- bela vermezmiş. İşte sıkıntı ve sonuç burada. İnsanların inançları farklılaşmış. İnanç adına saygı kültürü ortadan kalkmıştır. Bir 5 -10 yıl sonra daha da bozulacağımızı üstüne basarak söylemek istiyorum.

Ramazan boyunca din satan trilyonları cebe indiren hocaları izlemekteyiz. Ne kadar acıdır ki din ilmini para karşılığında satmaktadırlar. Peki sonucun iyi olmasını beklemek ahmaklık olmaz mıdır?
Bilim ve ilim Müslüman'ın yitik malıdır.

Bunu neden bilmiyoruz anlamış değilim. İnsanlar bu hoca kısmına öyle sorular soruyorlar ki insanların bu kadar cahil olduğunu ve dinlerini bilmediğinin anlamaktayız. Hıristiyan ülkelerinde bir Hıristiyan incili en az 5 yada 10 defa okumuştur. Ama İslam ülkelerine gidin Kur-an’ı Kerim evin duvarında asılı durmaktadır.

Müslümanların Kur-an’ı Kerim’den haberi yoktur. Kulaktan dolma yada küçükken camiden alma bilgiyle amel eder. Ondan sonra oturduğu yerlerde alim geçinir, hoca geçinir ve yarım hoca dinden-yarım doktor candan misali oluşur.
İslam’ı anlamak ve onunla yaşamak amel etmek için Kur-an’ı Kerim’i manasıyla okumaktan geçer. Hadisleri de doğru ve güvenilir kaynaklardan temin edilerek okunmalı hayatı tatbik edilmelidir. Bunun başka alternatifi olmadığını söyleyelim. Ramazan ayı geldi mi herkes her şeyi söylüyor.

Ramazan sonrası dinden-İslam’dan bahsedenler ortadan kayboluyor. İslam ramazanda hatırlanır sonrası unutulur oldu. Allah sonumuzu hayır eylesin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi