ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

NE ZAMAN

NE ZAMAN

15 Temmuz darbe girişiminden bu zamana kadar geçen zamanlarda yüz binlerce insan alındı, sorgulandı, tutuklandı - salıverildi.
Devletin her biriminden, her kademesinden insanlar alındı. Sivil halktan da insanlar alındı, tutulandı. Hâkim, Savcı, Doktor, Mühendis, Polis, Asker vb. kademede insanlar alındı. Fakat enteresan olan siyaset kanadından kimselerin alınmaması. Bana göre bu çok önemli,  neden dersiniz; El ele, kol kola gezenler bugün meydanlarda dolaşmaktadır.
Şöyle bir tespit yapalım;
Seçim dönemlerinde FETÖ Bölge idarecileri kendilerinden birilerini illaki oralara yerleştirmek için uğraşıyorlardır. Bu siyasetin her kademesinde olan işlemlerdir. Ama nedense bir türlü bu siyasileri bulamadılar. Hani demiştim ki, 15 Temmuz sonrası meydanlar da nöbet tutuldu ya bende demiştim ki, meydan da bunlardan çok görüyorum. Darbe yandaşlarıyla yan yana nöbet tutmam demiştik. Samsunlara kadar gitmiştik. Dedik ki, Reis partinin başına geçince temizlik yapılır denildi. Biraz sabır denildi.
Fakat sayın başbakanın bizde FETÖ’cü yok demesi kafaları karıştırdı. Ama muhalefet hep ısrarla FETÖ’nün siyasi ayağına ne zaman sıra gelecek dedi ve halende diyorlar. Ortada bir şey yok. Sayın Bahçeli ve Sayın Kılıçdaroğlu bağırıp çağırıyor. Ses yine yok.
Mağdurlar var diyoruz ses yok. Mağdurlar var denilince mağdur edebiyatı yapılıyor deniliyor. Ama yine diyoruz ki mağdur çok.
Değerli Okurlar
Doğruları doğru olduğu için söylüyoruz ve hep tekrarlıyoruz. Halka kurşun sıkanı asacaksın, cezalandıracaksın. Bunda sıkıntı yok ama, suçlarının ne olduğunu bilmeden işlerinden atılan uzaklaştırılan insanlar ve aileleri mağdur. Biz bunları hep dile getireceğiz. Bugün adliyelerde alınan FETÖ’lerin verdiği ifadelerde hiç siyasi isim yok mudur?
Hani %49.5 var ya işte o yüzdelik oran yapılan adaletsizliğin uyarısıdır. Siyaseti temizleyin kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak deniliyor, hani nerede?
Bu muhalefet boşuna mı bağırıp çağırıyor. Onların bir bildiği yok mudur ki. Ak Parti kendini bu konuda yenilemelidir. 2019’u beklerse 2019’da başarı çok zor gelecektir. Buradan başka bir konuya geçelim.
Darbeyi yapanlar şimdi mahkemelerde kıvırıyorlar. Bilmiyordum, olabilir, gelmedim, görmedim vb. tiyatroları oynamaktadırlar. Ayrıca FETÖ’den alınıp serbest kalanlar çoğunluktadır.

Peki ne yapılmak istenilmektedir. Anlaşılır değil. At izi it izine karışmıştır. Doğruları söylesek, T.C yazsak ta kızıyorlar.  İnternete giriniz ne siyasiler var ki, FETÖ ele başına methiyeler düzen yağ çeken, iltifat eden onların hepsi şuan dışarıda, hepsi FETÖ düşmanı olmuşlar. 17-25’i baz alanlar görmüyorlar mı?
Sen 17-25’i baz alıyorsun belki ben bu tarihi kabul etmiyorum. Desem ne olur? İşte sorunlar bu şekilde çoktur. Bunları anlatmak lazımdır. Halkın beklentisi FETÖ’nün siyasi ayaklarının çıkması ve görevlerinden uzaklaştırılmasıdır ve tutuklanmasıdır. Ne zaman, zamanı yakın mı, temizlik ne zaman beklenti bu yöndedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi