Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

DE-Dİ-KO-DU ve GIYBET' i bitirin artık...

DE-Dİ-KO-DU ve GIYBET' i bitirin artık...

Samsun son yıllarda belki de hiç elde edemeyeceği fırsatı yakalamışken, hafta sonu akıl almaz şekilde adeta çıldırdı. Ve adını temize çıkartmak yerine,  Teksas söylemini yeniden yaşadı dersek abartmayız demeyeceğim.... Neden?

Bir Memleketin adını kirletmek ya da bir kaç kişinin adını lekelemek çok kolay... Temiz bir isim yapmak ise o kadar zor. İşte bu nedenle Samsun dikkat çeken bir il...

Samsun da hafta sonunda, önce Terme İlçesinin bir mahallesinde ardından gündüz saatlerinde merkezde,Ve en önemlisi ve şaşırtıcı şekilde yaşanan Çarşamba silahlı saldırısı... Bu arada silahlı saldırı olayının detayını hiç merak etmiyorum. Tek bu konu ile ilgili yazabileceğim.

Eyyy Çarşamba halkı... Ne olur artık şu dedikodu huyunu bırak.

Cumartesi akşamından bu yana yaşanan tatsız olayda, 3 kişi nedeni, sebebi ne olursa olsun hayatını kaybetti. Gencecik İnsanların hayatını kaybetmesi tüyler ürpertti. Ölenlere Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Ama Çarşamba'ya bir kere daha şunu belirtmek isterim.

DE-Dİ-KO-DU- GIYBET kültürsüzlüğünü bitirin, bırakın artık.

Samsun ve özellikle yıllardır Çarşamba'da öylesine bir Gıybet, fitne yaşanıyor ki akıllara zarar... Ve hafta sonu yaşanan o elim olayda o kadar şehir efsanesi yaşandı ki Polis, Yargı, insanlar şaşkın!...

Öylesine şehir efsaneleri uyduruldu ki o kadar bilgi kirliliği yaşandı ki, şaşırmamak elde değil. Bu memleket ne çekiyorsa yıllardır DEDİKODU yüzünden, çekememezlikten, eğitimsizlikten vs, vs, vs yaşıyor.

Olan elbette ki önce sönüp giden ailelere ardından Çarşamba ve Samsun' a oluyor. Derin bir nefes alın. Yaslanın arkanıza. Düşünün. Böylesi olayların kazananı, kaybedeni kim? Kimin eline ne geçti veya geçecek? Lüften sağduyulu olup birazcık daha vicdan muhasebesi yapalım.

Emniyet, Yargı daha fazla ne yapabilir. Önce halk olarak bizler düzelmeliyiz. Önce insanlığımızı, ve tez canlılığımızı, bir kenara bırakalım. Belki bu memleket düzelir. Yoksa kaybeden her zaman belki ilk anda aileler gibi gözükse bile...

Yarın toplum olarak hepimiz kaybedeceğiz. Bu arada İlçe Emniyet Personellerine, başta İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli olmak üzere, tüm komiser, Baş polis ve Polis Memurları ile Çevik kuvvet ekipleri polislerimize binlerce teşekkürler...

Olayın ilk anından itibaren yakın ilgi alaka ve ilçede sükuneti sağladıkları, aklı selim davranılmasını başardıkları için.

Şimdi sıra Çarşamba'da... İş bitti, söz bitti...

Yeter artık aileler, gencecik insanların hayatı heba olmasın.   

Sağduyu, sağduyu, sağ duyu...

Sabır, sabır, sabır...

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR